13 branduri apreciate pentru chitarele acustice produse

Am modificat articolul ultima data pe: 14.04.24

 

Poate te intrebi daca te-ar ajuta mai mult sa cumperi o chitara acustica ce apartine unui brand recunoscut si apreciat la nivel larg, caz in care iti va placea sa afli care sunt producatorii cei mai indragiti in aceste vremuri, si nu numai, din randurile urmatoare. 

 

Bineinteles ca raspunsul unei intrebari precum “Care este cel mai apreciat brand producator de chitare acustice?” e subiectiv, insa nu poti trece cu vederea faptul ca fiecarei persoane pot sa ii fie mai avantajoase anumite criterii in timp ce altora le vor fi mai placute altele. Cele mai bune instrumente raman in topuri atat datorita brandului, cat si prin prisma calitatii lor si a faptului ca sunt intrebuintate de anumiti artisti recunoscuti, poate, la nivel mondial. 

Iata cateva nume celebre in industria specifica, ce te pot ajuta sa iei o decizie in ce priveste urmatoarea ta achizitie. 

 

Alvarez

Se afla pe piata de mai mult de 50 de ani, producand instrumente acustice si semi-acustice, unele dintre ele fiind apreciate pe nisa respectiva de piata. Pe deasupra, sunt oferite optiuni incepand de la novici si pana la profesionisti, la preturi variate. Printre primele se afla modelul AD60, la un cost foarte bun, iar printre exemplele de top se afla cele din seria Masterwork. 

 

 

Blueridge

Brandul se niseaza pe producerea chitarelor clasice, cu aspectul rustic american, din anii 1930, fiind detinut in prezent de Saga Music. Ofertele sale sunt adesea comparate cu modele de Gibson sau Martin, avand avantajul de a se bucura de preturi foarte accesibile comparativ cu concurenta. Din seria sa contemporana nu lipseste modelul Blueridge BR-70, care se foloseste de materiale moderne si tehnici de asamblare accesibile, pastrand, totusi, sunetul clasic. 

 

Jasmine

Brandul are o istorie tumultuoasa in spate, incepand sub egida Takamine, fiind vandut in 2005 catre KMC Music, producand o varietate de instrumente cu coarde metalice si din plastic, pentru toate gusturile. 

Cele mai apreciate sunt modelele pentru incepatori, la preturi foarte bune, cel mai vehiculat fiind S-34C, un cutaway pe care il poti gasi online la mai putin de 100 de dolari. 

 

Ovation

A adus pe piata o inovatie prin inlocuirea lemnului cu un amestec hibrid similar fibrei de sticla, ce poarta denumirea de Lyracord, cu ajutorul caruia formeaza corpul chitarelor sale. Si, avand in vedere ca muzicienilor le place, de obicei, sa pastreze traditia, este uimitor ca oamenilor le-a placut aceasta schimbare de design. Printre cele mai populare modele Ovation se afla Celebrity Elite CE44 si Applause Balladeer AB24. 

 

Ibanez

Este, poate, unul din cele mai cunoscute branduri din industria muzicala cand vine vorba despre chitara, avand putere si pe nisa celor acustice. Si este si unul din cele mai vechi nume din industrie, datand inca din anii 1800, din Spania, cand lutierul Salvador Ibanez a produs instrumentele originale, pe care si artistii actuali le indragesc, daca au bugetul si ocazia de a obtine un exemplar din acele timpuri, Eric Clapton fiind unul din cei ce adora acest producator. 

Insa Ibanezul actual vine din Japonia, care a asimilat designul in propriile articole incepand cu 1935. Primele exporturi catre SUA au inceput in 1971, devenind un brand de top atat pentru chitare acustice, cat si pentru cele electrice. Printre cele mai apreciate modele se afla AC240 OPN. 

 

 

Fender

Desi a pornit la drum cu instrumente electrice, Fender a facut schimbarea catre cele acustice, lucrand “impotriva valului”, producand mai intai Telecasterul. Abia in 1964 au inceput sa fie produse modelele acestea, cu un an mai inainte de vanzarea brandului catre o companie-mama. Si, desi nu prezinta prea mare varietate in ce priveste articolele high-end, ofertele sale pentru incepatori si intermediari sunt foarte apreciate, pornind de la CF-60 si CD-60 All Mahogany. 

 

Epiphone

Este detinut de Gibson inca din 1957, producand si comercializand chitare acustice mai accesibile decat cele vandute de compania-mama. A pornit la drum tocmai in 1873, in Turcia, producand, mai intai, laute si viori, ajungand in 1903 si in SUA, unde s-a si relocat. 

In 1928 a avut loc rebranduirea afacerii in Epiphone, an in care au inceput si manufactura si comercializarea de instrumente cu coarde. Printre modelele populare se afla Dove PRO si DR-100. 

 

Yamaha

De mult timp, acest brand a fost recunoscut pentru ofertele sale accesibile pentru incepatori si tineri, avand atat optiuni cu coarde din nailon, cat si versiuni cu coarde metalice. Printre cele mai apreciate exemple ale sale se afla AC3R. Exista atat optiuni accesibile ca pret, pentru invatacei, cat si versiuni specializate, pentru artisti profesionisti. 

Si nu este orice producator, fiind indragit si de artisti cunoscuti la nivel mondial, precum Chad Kroeger, din formatia Nickelback, sau Joe Bonamassa. 

 

Cordoba

Realizeaza modele pentru orice categorie de pret si nivel de experienta, existand atat in format cu coarde din nailon, cat si metalice, clasice. Pe deasupra, ofera chiar si aparate acustic-electrice cu coarde din nailon pentru cei care doresc un sunet amplificat. 

Pentru incepatori, un model recomandat este Cordoba C5, care are un cost de achizitie accesibil si care are un sunet foarte bun pentru categoria sa de pret. Pentru cei mai experimentati intr-ale instrumentelor cu coarde va fi preferat C12. 

 

Cort

Desi este un brand cu experienta pe piata, acesta si-a dobandit renumele prin ofertele sale electrice, producand, totusi, si cateva variante acustice in format clasic si semi-acustic. Se remarca prin instrumente pornind de la nivelul incepatorilor si pana la cele atat de bune incat le folosesc cu placere si profesionistii. 

 

Daisy Rock

Aceasta companie se dedica producerii si comercializarii chitarelor acustice pentru femei si fete, oferindu-le sansa de a invata sa cante la chitara. Exista un set de instrumente mai mici pentru fetite si versiuni electrice cu forme speciale (fluture, flori, inimi, etc.) pentru tinere. 

Godin

Este o companie de origini canadiene care produce si modelele Seagull si care foloseste acest brand pentru a vinde instrumente electrice si acustic-electrice, si chiar si variante bass. Printre cele mai indragite modele se afla Godin 5th Avenue, Summit si Sessions. 

 

Guild

E o companie americana ce produce chitare electrice cu sunet retro-rock, precum modelele Aristocrat si Starfire, dar cele mai populare sunt versiunile acustice care sunt folosite si de cei mai indragiti artisti profesionali din industrie. In special intermediarii sunt multumiti de calitatea si optiunile instrumentelor Guild. 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu