Ce mai fac fetele din trupa ASIA

Am modificat articolul ultima data pe: 07.06.23

 

Cu siguranta, daca ai peste 30 de ani, iti amintesti cu drag de perioada in care trupa ASIA era in mare voga, inca mai fredonezi cateva versuri si mai asculti cand te vezi cu prietenii cate o melodie si, daca vrei sa iti reimprospatezi memoria sau sa vezi ce mai fac fetele care au fost membre ale trupei, citeste articolul de mai jos.

 

Poate iti aduci aminte de tinerete atunci cand mai asculti cate o melodie interpretata de trupa ASIA sau poate ai gasit un video pe YouTube si ti-a placut, dar nu stii nimic din povestea lor. Deoarece in 2020 trupa, in formula sa initiala, a vrut sa se reintalneasca si sa ofere un concert fanilor, proiect care din cauza situatiei globale pandemice s-a amanat, am hotarat sa va oferim cateva informatii pentru a va reimprospata memoria.

 

Care este  perioada in care trupa a activat?

Trupa ASIA a luat fiinta in 1999 si a activat pana in 2006, cand a disparut. Formata din 4 fete, a fost denumita si Spice Girls de Romania si a avut un real succes in perioada in care a activat.

Frumoase, sexy, vesele, au fost o prezenta fulminanta si au atras rapid un public numeros care le-au urmarit concertele. Multe fete in acea perioada au incercat sa le copieze, atat ca si vestimentatie, cat si ca look, devenind rapid modele de urmat. Partea barbateasca, de la 15 la 70 de ani, a fost fascinata de prezenta lor, asa ca a fost usor sa isi faca un nume si sa castige numerosi fani. 

Ce artiste au facut parte din trupa?

Initial, componeta trupei era formata din: Anca Neacsu, Sorana Mohamad, Irina Nicolae si Anemona Niculescu. Luand initialele de la numele mici de la fiecare au gasit si numele: ASIA trupa. 

Pe parcurs, componeta s-a mai modificat, dar de fiecare data au incercat sa pastreze aceste initiale. Astfel, la un an dupa infiintare, cand Anemona s-a retras, a fost inlocuita de Alexandra Potora.

Dar nici Alexandra nu a stat foarte mult, doar pana in 2002, cand a fost inlocuita de Alina Crisan. In 2005 se retrage si Irina Nicolae si in locul ei va veni “Ianna” Rodica Novac.

In general, fetele au parasit trupa din motive intemeiate, plecand din tara, dar trupa a revenit in forta, pana cand Irina de la ASIA a renuntat si trupa se destrama la un an. Irina era si solista principala a trupei si era recunoscuta de fani drept fata cu codite. 

 

Ce a condus la succesul trupei?

In 2002, trupa ASIA ajunge la apogeu, avand mare succes si fiind urmarita de milioane de fani. La plecarea Alexandrei, pentru a gasi o noua membra trupa are ideia de a lansa un concurs la nivel national. Asa a luat fiinta show-ul Alege ASIA, care a avut peste 2 milioane de urmaritori in finala si a durat din octombrie pana in decembrie.

O modalitate inedita de a alege un nou membru pentru ASIA formatie, ce a starnit curiozitate si interes in randul fanilor. Castigatoarea concursului va fi Alina Crisan, care va face parte dintre fetele din trupa.

Trupa a avut doi manageri care au ajutat efectiv la cresterea vizibilitatii, Adi Ordean care era responsabil de partea muzicala si Florin Ionescu care s-a preocupat de logistica. Astfel, fiind impartite sarcinile, fiecare a adus un aport maxim ce a dus trupa in atentia publicului si l-a cucerit. 

In plus, aveau o disciplina a muncii foarte bine pusa la punct si au muncit foarte mult pentru a putea sa se prezinte in public impecabil, cu o coregrafie de exceptie, ce insotea muzica. Au fost prezente peste tot, la TV pe diferite programe, la radio, in concerte, fermecand de fiecare data ascultatorii.

Cu siguranta, totul este important, asa ca aveau o persoana care se ocupa de partea vestimentara, creata special pentru membrele trupei, care le scotea in evidenta feminitatea. Nici incaltamintea nu era lasata la voia intamplarii, avand o persoana care a creat pantofi special pentru fetele din trupa, in care acestea sa se simta confortabil, sa poata dansa, dar care sa arate si foarte de efect. 

Ce fac fostele membre la momentul actual?

Au trecut peste 20 de ani de cand trupa a fost in mare voga si, cu siguranta, iti doresti sa afli cum au avoluat in timp si ce a ales fiecare dupa ce s-au despartit.

Irina, care a parasit turpa in 2005, se afla in prezent in Ungaria, este casatorita si are o fetita. Nu a mai fost in atentia presei si a dedicat o mare parte din timp familiei. Ce mai face Sorana de la ASIA? Chiar daca presa a mai oferit pe parcurs diverse informatii despre ea, nu a mai cochetat cu muzica si a devenit o femeie de afaceri de succes. A trecut printr-un divort ce a lasat urme si a fost protagonista in ferma Vedetelor in 2016.

Anca Neacsu a ramas in continuare in domeniul muzical si a avut si cateva remixuri dupa unele piese de la ASIA (Trage fusta mai jos). In ultima perioada s-a mutat in Turcia. Despre Anemona ASIA nu se stiu prea multe, dar Alexandra care i-a luat locul pana in 2002, a plecat sa studieze in America si nu a mai revenit in tara.  

 

Albume

Daca nu iti mai amintesti ce hit-uri au avut fetele de la ASIA iti las mai jos o lista cu albumele lor de studio:

  • A.S.I.A., primul album din 1999;
  • In 2000 au doua albume Periculos si Nopti albe;
  • In 2002 scot din nou doua albume si anume: Iubiri adevarate si Eu, tu si … Luna de pe cer;
  • Urban ce apare in 2004;
  • In 2005 ultimul album Shanana

 

Acum ca ti-au revenit amintirile sau ti-am starnit curiozitatea, daca nu auzisei inca de trupa ASIA, poti sa dai o cautare pe YouTube si sa revezi cele mai frumoase momente. Foloseau lavaliera in concerte pentru a putea sa danseze, fara a fi incomodate, avand, de obicei, o coregrafie mai speciala, care le punea mult in valoare. 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu