Ce soft folosesti pentru inregistrare audio

Am modificat articolul ultima data pe: 07.06.23

 

Sunt multe momente cand ai nevoie sa inregistrezi fie voce, fie alte sunete, pentru ca tine de munca ta sau doar ca hobby, si poti sa iti instalezi pe calculator un program pentru inregistrare audio, profesional sau mai simplu, care sa te ajute sa te dezvolti in acesta directie.

 

In contextul actual, mai ales, cand foarte multe persoane incearca sa se reinventeze si sa se reprofileze, un program de editat muzica, de inregistrat voce sau alte instrumente si sunete poate fi foarte util. Vei putea sa faci diferite emisiuni (podcasturi), muzica, sa mixezi, sa adaugi voce pe diferite filmulete etc.

Devenit nelipsit, atat pentru adulti, cat si pentru adolescenti si copii, trebuie sa stii, daca nu esti din domeniu, ce programe sunt necesare intr-un PC. Cu siguranta nu trebuie sa-ti lipseasca editoare de text, programe de navigare in mediul online, de calcul tabelar, de vizualizat si prelucrat imagini, programe de editat muzica etc.

In acest articol dorim sa iti prezentam cateva variante de program inregistrare audio pe care le poti lua gratis din mediul online, pentru inregistrat voce sau alte sunete. 

In caz ca ai instalat ca si sistem de operare Windows, atunci ai preinstalat si un program de inregistrat numit Reportofon. Este o varianta simpla si la indemana tuturor, dar care iti permite sa creezi doar fisiere WAV, nu are foarte multe optiuni si functii. Daca iti doresti ceva mai performant, atunci poti sa te indrepti spre:

 

Audacity

Este considerat unul dintre cele mai bune pentru inregistrare voce, pe care il poti descarca gratuit, care iti ofera si multe alte functii de interes.

De remarcat ca este un program open source, ce se dezvolta continuu, fiind foarte multi utilizatori care contribuie la aceasta. In plus, daca ai o problema pe care nu o poti rezolva sau iti doresti o functie mai speciala, poti sa gasesti rezolvari la ceilalti utilizatori.

Pe langa optiunea de inregistrare voce, este si un program editare audio, ceea ce iti va permite sa faci foarte multe operatiuni. Cand faci o inregistrare audio, poti sa o salvezi sub diferite formate precum WAV, OGG, FLAC etc. Daca iti doresti sa faci salvarile in format MP3, este necesar sa descarci si sa instalezi si un codec, LAME, pe care il vei gasi tot gratuit.

Pentru inregistrare, deschizi programul si apesi butonul cu un cerculet rosu, evidentiat in bara de sus. Dupa ce ai terminat apesi STOP, o pictograma foarte utilizata de cei care lucreaza in domeniu, sub forma unui patrat. 

La final poti sa asculti inregistrarea, apoi daca esti multumit o salvezi, in plus, la salvare ai posibilitatea sa treci si anumite date de interes, dar care nu sunt obligatorii de completat. 

Pe langa posibilitatea de a inregistra voce si alte sunete, acest program iti permite sa si editezi, poti sa adaugi diferite efecte, sa tai anumite parti care nu iti plac, sa lipesti si sa combini cu alte piese si foarte multe alte optiuni. Este un program de facut muzica pe calculator download free, care iti va fi de ajutor, indiferent ca esti la un nivel avansat sau abia incepi sa cochetezi cu acest domeniu.

Solway’s Audio Recorder

In caz ca iti doresti un program inregistrare audio simplu si usor de folosit, atunci acesta este solutia. Poti sa inregistrezi atat voce, cat si alt sunet prin intermediul placii audio a computerului.

Interfata este foarte facila, avand doar cateva butoane pentru inregistrari, pentru a alege calitatea la care sa fie facuta si formatul dorit pentru salvare. De asemenea, vei putea asculta oricand ceea ce ai obtinut. Desi este un program de inregistrare desktop foarte bun si simplu de utilizat, nu poti sa faci si alte operatiuni.

 

FREE Hi-Q Recorder

Este un program de inregistrat muzica foarte bun, care permite atat voce de la un microfon, cat si alte sunete de la orice sursa interna sau externa pe care o conectezi la PC. 

Interfata este simpla si comoda, astfel, chiar daca utilizezi pentru prima data un astfel de program. cu siguranta te vei descurca. Pictogramele utilizate sunt clasice si la indemana oricui. Daca esti la un nivel mai avansat si iti doresti mai multa performanta, dupa ce ai lucrat in versiunea gratis, poti sa mergi la pachetul profesional care iti ofera mai multe functii si o calitate superioara.

LMMS

Inregistreaza acum muzica preferata cu ajutorul acestui program pe care il poti descarca gratuit si este open source, fiind actualizat permanent.

Se poate adapta pentru diferite sisteme de operare si iti va permite sa sintetizezi sunetele existente, sa compui propria ta muzica de la zero, sa folosesti anumite instrumente electronice peste care sa suprapui voce sau alte sunete. 

Desi foloseste functii si instrumente avansate, are o interfata facila si la indemana, cu care te vei obisnui, chiar daca la prima vedere pare sofisticata, si o poti folosi chiar daca esti incepator. In plus, are in spate o puternica comunitate si documentatie, asa ca poti sa ceri ajutor daca intampini o problema. Este un program inregistrare audio pe care te poti baza si cu care vei reusi sa te exprimi in muzica.

 

Daca esti interesat de acest domeniu ai de unde sa alegi un instrument bun si comod de folosit, care sa iti fie de folos, pe care sa il descarci gratuit, poti sa gasesti si un program de facut CD audio, pentru a avea in permanenta muzica creata. Un astfel de program iti va fi de ajutor si daca folosesti un mixer de DJ, reusind sa iti imprimi un stil si sa iti pui amprenta asupra compozitiilor prezentate. 

Cand vei considera ca e timpul sa treci la un alt nivel, ca programele si versiunile gratuite te limiteaza, poti sa alegi si programe de inregistrare audio cu bani, profesionale precum: Ableton Live, Pro Tools, Adobe Audition ce merg atat pe MAC, cat si pe PC; FL Studio, Reaper, Magix Samplitude doar pentru PC; GarageBand sau Logic Pro doar pentru MAC etc. 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu