Cea mai buna chitara electrica

Am modificat articolul ultima data pe: 29.09.23

 

Chitare electrice – Opinii si Recenzii in 2023

 

Indiferent daca esti inca in etapa de planificare a unor cursuri de chiatara electrica, sau canti deja, cu pasiune, de ani intregi, la acest instrument, achizitionarea unui produs nou este o decizie importanta. Un model standard, la un pret rezonabil, gandit pentru incepatori, convenabil, dar nu atat de ofertant la capitolul acuratete a sunetului? Sau o versiune care iti face buzunarele sa se ingrijoreze, dar stii ca va scoate tot ce este mai bun din tine la capitolul interpretare? In orice postura te-ai afla, avem cateva recomandari utile pentru tine. Daca cauti un kit complet, care sa te scuteasca de alte cautari, iti recomandam un Set Black VISION Stratocaster, cu amplificator, cablu de conectare, curea de sustinere si pene de rezerva. Pentru cei care prefera sa aleaga singuri fiecare dintre elementele cu care vor lucra, propunem ca alternativa VGS RC-100 BK.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Set Black VISION Stratocaster
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Set complet care include, pe langa instrumentul central, curea de sustinere, corzi de rezerva si pene, precum si un amplificator impreuna cu cablul de conectare. Face parte din categoria chitarelor cu corp solid si design Stratocaster, cu trei doze cu o singura bobina si include comutator care permite combinarea dozelor in cinci variante acustice.

Este o versiune cu profil construit pentru mana dreapta, mai putin recomandata pentru interpretii stangaci.

Acest kit este recomandat pentru cei care nu au acasa un amplificator si pot beneficia de pe urma accesoriilor suplimentare incluse alaturi de chitara electrica.

A 2-A OPTIUNE!

VGS RC-100 BK
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Model conceput pentru a oferi incepatorilor un instrument muzical de calitate, la un pret accesibil, usor de folosit si adaptabil la o varietate de stiluri. Structura include bridge tremolo, util pentru piesele metal si rock, si grif din palisandru, durabil, cu 22 de taste, formatul standard care ajuta la deprinderea facila a primelor partituri.

Produsul nu este insotit de cablu de conectare, deci va trebui sa cauti unul compatibil dupa achizitionarea chitarei.

Versiune recomandata pentru cei care sunt la primele lectii de chitara electrica si doresc un instrument care sa ofer un sunet de calitate.

A 3-a Optiune!

Ibanez IJRG200U-RD
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest pachet include toate accesoriile de care ai nevoie pentru a face primii pasi in stapanirea chitarei electrice. Pe langa instrumentul stratocaster, cu doua doze humbucker si grif cu 24 de taste, primesti asadar si un amplificator, impreuna cu cablul de conectare, casti, acordor si pene, pentru a putea exersa fara grija altor achizitii.

Pentru unele persoane, o versiune cu 24 de taste se poate dovedi prea mult pentru primele luni de pregatire.

Daca te pasioneaza sunetul curat al acestui tip de instrument, kitul iti ofera o chitara de exceptie, la un pret rezonabil, care te va ajuta sa iti dezvolti talentul.

 

 

Pareri despre cele mai bune chitare electrice

Cauti modele de chitare electrice, la preturi bune, de calitate, si care sa se potriveasca stilului tau de interpretare si experientei? Arunca o privire produselor de mai jos si foloseste-le pentru a creiona cat mai clar versiunea care te reprezinta cel mai bine. Am ales pentru tine exemple apreciate de clienti, din categorii diferite, care sa iti ofere suficiente informatii pentru o decizie corecta.

 

 

Set chitara electrica:

 

Set Black VISION Stratocaster

 

Pentru artistii care au nevoie sa isi achizitioneze toate accesoriile necesare folosirii unui astfel de instrument, recomandam ca optiune acest set chitara electrica, care include de asemenea si amplificator, cablu de conectare, curea, pene si corzi de rezerva.

Este o versiune gandita pentru cei care au deja ceva experienta in domeniu, chitara fiind un model cu corp solid si forma Stratocaster, construit pentru mana dreapta. Este prevazuta cu punte tremolo, grif cu 22 de taste si 6 corzi cu scala de 64.77cm (25.5inch). Corpul este construit din lemn de arin, vopsit in negru, iar cozile sunt din otel.

Componenta electronica inseamna trei doze cu o singura bobina (SSS) si comutator cu cinci pozitii, plus mastertone, care iti ofera flexibilitate ridicata in gestionarea sunetului. Amplificatorul iti pune la dispozitie o putere de 15W, suficient pentru a exersa acasa, intrare pentru jack, conexiune pentru casti si egalizator cu doua benzi pentru unde inalte, medii si frecventa de bas.

 

 

 

 

Chitara electrica incepatori:

 

VGS RC-100 BK

 

Celor care isi cauta acum prima chitara, le recomandam acest model cu corp Stratocaster, din lemn de tei, si gat cu prindere bolt-on, confectionat din paltin. Este o versiune  constructiva standard, prevazuta cu trei doze cu o singura bobina, de tip SSS, care iti asigura un sunet clar si curat si pe care o poti achizitiona la un pret accesibil.

Tastiera este realizata din lemn de palisandru, dur, dens si durabil, si include 22 de taste, iar scala este de 25.5inch, specifica versiunilor Stratocaster. Iti atragem atentia ca produsul nu este insotit de cablu conector, pe care va trebui sa il achizitionezi separat.

Aceasta chitara electrica, la pret bun, este dotata cu bridge de tip tremolo, ideal pentru pasionatii de rock metal, iar hardware-ul este cromat, pentru rezistenta mai buna la coroziune. Este un instrument elegant, finisat in alb si negru, potrivit pentru primele acorduri pe piese din stiluri precum blues, indie, raggae, funk, rock sau alternativ.

 

 

 

 

Chitara electrica Ibanez:

 

Ibanez IJRG200U-RD

 

Pentru incepatorii care prefera dozele de tip humbucker, am inserat printre propunerile noastre si acest kit care include chitara electrica Ibanez si cam toate accesoriile de care ai putea avea nevoie pentru a incepe sa canti. Instrumentul este un model Stratocaster, solidbody, gandit pentru mana dreapta, cu profil de tip double cutaway, care te ajuta sa ai acces mai facil la corzi.

Este o versiune destinata incepatorilor, cu 6 corzi si punte tremolo. Diferentele fata de alte modele apar abia cand incepem sa vorbim despre electronica. IJRG2000U-RD este o varianta cu doua doze humbucker, cu sunet puternic si zgomot de fundal redus. Scala este cea Fender, de 64.77cm, insa griful contine in plus doua taste, punand la dispozitie un total de 24 care te vor ajuta sa ataci usor notele inalte.

Vei primi alaturi de chitara, amplificatorul necesar pentru redarea sunetului, casti pentru a exersa in liniste, acordor, cablu si pene de rezerva.

 

 

 

 

Chitara electrica copii:

 

Chitara electrica pentru copii D7-8R 

 

Cauti un cadou potrivit pentru copii cu varsta de peste 3ani si te-ai gandit la un instrument muzical? Este o idee grozava si te putem ajuta, aducandu-ti in atentie acest model oferit de Salamandra Kids, de tip chitara electrica.

Este o jucarie interesanta si provocatoare, confectionata din plastic rezistent, care functioneaza cu trei baterii de tip AA (1.5V), pe care va trebui sa le cumperi separat, pentru ca nu sunt incluse in pachet.

Aceasta chitara electrica pentru copii are culoare rosie si dimensiunile de 65.5 x 4cm, care te vor ajuta sa evaluezi cat de potrivita este pentru cel mic in acest moment. Cantareste doar 200 de grame, fiind deci usoara si facil de folosit. Include o varietate de cantece, intre care copilul poate alege cu ajutorul unui simplu buton. Tot prin intermediul butoanelor poate opri si porni dispozitivul si respectiv comanda redarea cantecul dorit.

 

 

 

 

Chitara electrica stangaci:

 

Yamaha Pacifica 112JL Black

 

Esti stangaci si iti faci griji ca nu vei gasi un model potrivit de chitara? Incearca aceasta optiune de la Yamaha, conceputa special pentru tine. Face parte din categoria versiunilor cu format stratocaster si profil double-cutaway, si este prevazuta cu bridge tremolo si trei doze, una de tip humbucker si doua cu o singura bobina. Tot la capitolul electronice, mentionam si prezenta unui potentiometru de volum si a unuia de ton, care iti permit sa gestionezi calitatea si volumul sunetului.

Din punct de vedere structural, iti putem spune ca corpul este confectionat din anin, griful din lemn de artar, iar tastiera din esenta densa de palisandru, pentru durabilitate buna in timp. Scala este de tip Fender, cu 25.5inch si 22 de taste, facand acest instrument mai usor de folosit de catre incepatori.

Este o chitara electrica pentru stangaci, cu aspect elegant, exteriorul fiind finisat lucios, intr-o combinatie placuta de alb si negru.

 

 

 

 

Chitara electrica Fender:

 

Fender Squier Bullet Strat Black

 

Cu corp din lemn de tei, gat realizat din artar si tastiera din indian laurel, aceasta versiune de chitara electrica pentru incepatori iti ofera, la un pret accesibil, sunet de calitate si un design Stratocaster placut si usor de manuit.

Bridge-ul este din categoria celor de tip tremolo, iar corzile sunt din gama Fender Super 250l. Vei remarca cu siguranta cele 21 de taste medium jumbo, mai usor de identificat in timpul interpretarii, si scala standard de 25.5inch care transforma acest instrument intr-o varianta facil de utilizat pentru nivel beginner.

Dozele sunt trei la numar si de tip single-coil, gestionarea modului de captare a sunetului facandu-se prin intermediul comutatorului cu cinci pozitii. Acest dispozitiv iti permite sa alegi ce doze folosesti pentru a crea acustica finala: doar doza de langa punte, cea din mijloc sau cea din apropierea grifului ori o combinatie de doua doze (punte si mijloc sau mijloc si grif).

 

 

 

 

Chitara electrica Yamaha:

 

Yamaha RS320 Revstar Black Steel

 

Daca te incanta ideea unei versiuni Yamaha din colectia Revstar, dar preturile te descurajeaza, iti propunem sa analizezi cateva minute modelul RS320, cel mai accesibil din aceasta serie. Iti pune la dispozitie o scala de 24.75inch, cu taste medium si tastiera durabila din palisandru. Corpul si griful sunt realizate din lemn nato, cel din urma avand un profil slim, usor de abordat.

Include doua doze ceramice de tip humbucker si master pentru volum si ton, elementele electronice fiind completate de controlul dry-switch. Spre deosebire de multe dintre instrumentele pe care le vei gasi pe piata, aceasta chitara electrica Yamaha are bridge de tip tune-o-matic cu stopbar tailpiece, fixat in corpul instrumentului, care iti va aduce o diferenta interesanta de ton.

Designul este inspirat din cel al motocicletelor din anii ‘70 si te va vraji prin finisajul negru, metalizat, high-gloss, care acopera intreaga suprafata a instrumentului, oferindu-i un aspect misterios si puternic.

 

 

 

 

Chitara electrica Cort:

 

Cort CR100 CRS

 

Ai deja ceva experienta in spate si cauti un instrument care sa iti ofere ocazia ajustarilor de finete? Modelul Cort CR100 se numara printre variantele care iti pun la dispozitie corp din esenta de mahon, cu rezonanta superioara si sunet cald si bogat, plus gat bolt-on, din artar, si tastiera rezistenta din palisandru.

Este una dintre cele mai apreciate versiuni din gama de modele Cort dedicate blues-ului si rockului clasic. Are profil Les Paul si scala de 24.75inch, iar pe grif vei gasi 22 de taste pregatite de lucru.

Cele doua doze humbucker iti asigura posibilitatea de high-gain, iar sistemele de control te ajuta sa adaptezi usor instrumentul pentru abordarea unor stiluri muzicale diferite. Bridge-ul este de tip tune-o-matic, oferind instrumentului o rezonanta placuta si impresionanta. Aceasta chitara electrica Cort este gandita in special pentru avansati, dar poate fi utilizata la orice nivel de experienta, oferind adaptabilitate si forta.

 

 

 

 

Chitara electrica Les Paul:

 

Epiphone Les Paul SL HS 

 

Pe langa culorile seducatoare ale finisajului Heritage Cherry Sunburst, aceasta chitara electrica Les Paul te va convinge si prin pretul accesibil, asociat la un produs de calitate. Vorbim asadar despre un model pentru incepatori, din seria Epiphone, construita din lemn de plop (corp), cu gat din mahon, fixat prin sistemul clasic bolt-on, si pragus din os artificial.

Iti pune la dispozitie o scala de 24.75inch, cu 22 de taste medium jimbo si un grif cu design slim, care te ajuta sa abordezi mai usor corzile. Bridge-ul este ajustabil, iar dozele sunt ceramice, cu o singura bobina.

Pe lista controalelor acustice poti bifa masterul pentru volum, pe cel pentru ton si selector de doze, cu trei pozitii. Toate acestea iti permit sa ajustezi sunetul dupa propriile preferinte si specificul genului pe care decizi sa il interpretezi. formatul  este unul usor si slim, conceput pentru a veni in ajutorul celor care nu sunt inca familiarizati cu acest tip de instrument.

 

 

 

 

Amplificator chitara electrica:

 

Fender Mustang I V2 

 

Daca ai nevoie de un amplificator pentru chitara electrica, iti propunem Fender Mustang I V2, cu putere de 20W, impedanta de 8 ohmi, amplificare digitala si conexiune USB. Pentru cei care obisnuiesc sa exerseze acasa, acest model pune la dispozitie o iesire pentru casti, care te ajuta sa canti fara a deranja vecinii.

Este o versiune cu un singur canal, pe care o poti folosi doar cu un singur instrument, pentru care include conexiune de tip ¼. Il poti utiliza pentru a aplica pana la 11 corectii de ton (gain, bass, volume etc.) pe sunetul de baza si 20 de efecte diferite, in functie de rezultatul pe care vrei sa il obtii.

 

 

 

 

 

 

Corzi chitara electrica:

 

D’addario EXL110 Balanced Tension 10-46

 

Ai nevoie sa inlocuiesti corzile de la chitara sau vrei doar sa iti cumperi un set de rezerva, pentru orice eventualitate? Iti recomandam acest kit care include marimile 010, 0135, 017, 025, 034 si 046, cu ton deschis si tensiune medium-high.

Aceasta gama de corzi pentru chitara electrica include un nucleu hexagonal din fibra de carbon, placat cu nichel, care ofera aceeasi tensiune in toate cele 6 fire dupa acordare (tensiune balansata), facand astfel interpretarea mai facila. Ofera un sunet stralucitor, distinctiv, si reprezinta un exemplu al tehnologiei de ultima generatie in acest domeniu.

 

 

 

 

 

 

D’addario EXL145 Heavy 12-54

 

Din categoria seturilor de corzi compatibile, numeroase pareri despre cele mai bune chitare electrice recomanda pentru modelele utilizate in stiluri rock si metal, optiuni precum cele incluse in setul EXL145 Heavy de la D’addario. Aceste produse sunt optimizate pentru acordaje joase, pachetul incluzand dimensiuni de la 012 la 054.

Corzile 012, 016 si 020 sunt confectionate integral din otel, in timp ce marimile 032, 042 si 054 sunt realizate din miez de otel, acoperit la exterior cu invelis din nichel. Este un produs din gama versiunilor pentru tensiune inalta, conceput pentru a oferi rezistenta superioara si un sunet puternic.

 

 

 

 

 

 

Ghid de cumparare

 

Chitara electrica se numara printre instrumentele vedeta ale acestei generatii si vine cu un istoric impresionant in spate, presarat cu nume grele ale muzicii. Daca vrei sa te familiarizezi cu oportunitatile pe care le ofera sau canti deja de ceva timp si vrei sa faci pasul catre o varianta mai performanta, este bine sa pleci la drum cu cateva criterii de achizitie bine definite.

Parcurge acest ghid si afla cum sa alegi cea mai buna chitara electrica pentru stilul tau, tinand cont de materialele din care este facuta, forma, tip de doze, profilul gatului si alte astfel de detalii relevante.

 

 

Material: Mahonul este un lemn dens, puternic, folosit pentru toate partile acestui instrument, mai putin griful si calusul, care necesita o esenta mai tare. Are o rezonanta foarte buna si subliniaza notele de mijloc si frecventele de bas, oferind instrumentului un sunet cald si bogat.

Cel mai folosit tip de lemn pentru gatul chitarei este artarul. Este foarte dur si dens si mai este utilizat pentru construirea topului modelelor premium cu corp solid.

Palisandrul se foloseste in special pentru grifuri, fiind foarte frumos, dur si rezistent.

Abanosul este de asemenea un lemn dur si dens si este utilizat pentru a confectiona grifurile la modelele din categoria high-end.

 

Doze: Acest element component ale chitarei este responsabil de preluarea si transmiterea mai departe a sunetului, sub forma de impulsuri electrice, pentru a ajunge la amplificator. In functie de tipul dozelor, poti alege intre variante cu o singura bobina sau cu doua (humbucker).

Prima varianta iti ofera un sunet curat, subtire, transparent si este utilizata frecvent in muzica rock, pop si country. Dezavantajele sale includ o putere mai redusa a undelor sonore, reactie mai lenta la distort si captarea mai facila a zgomotului de fundal. Printre brandurile construite in acest stil se numara Stratocasterul si Telecasterul de la Fender.

O chitara electrica, la un pret bun, cu doza humbucker asigura filtrarea superioara a zgomotelor de fundal pentru ca acestea sunt captate separat de una dintre cele doua bobine. Sunetul generat de aceste versiuni este puternic, profund si moale, preferat in pop, jazz, blues si rock.

Unele chitare sunt echipate cu doze active, care necesita alimentare cu energie si incorporeaza un preamplificator pentru definirea sunetului. Pot include de asemenea si filtre si sisteme de egalizare pentru control imbunatatit al undelor sonore. Cele mai multe instrumente sunt prevazute insa cu versiuni pasive.

Dozele sunt prezente pe chitara in diferite combinatii: doua sau trei cu o singura bobina (SS sau SSS), doua sau trei cu doua bobine (HH sau HHH) sau un mix de doze cu una si doua bobine (HS, SSH etc.). Pozitia fiecarui tip de bobina este indicata in denumire, ordinea incepand de la gat catre calus.

 

 

Tipul corpului: Acest criteriu imparte produsele in trei categorii: hollow body, semi-hollow, solidbody. Versiune cu corp gol sunt cele mai bune chitare electrice pentru jazz, oferind in plus, pe langa optiunea de amplificare si acustica naturala a instrumentului.

Modelele semi-hollow sunt alese atunci cand artistul doreste sa foloseasca si componenta acustica, dar se bazeaza pe o amplificare puternica a sunetului, iar variantele cu corp solid sunt ideale pentru piesele si stilurile in care se lucreaza cu volum ridicat si efecte sonore.

 

Scala si numarul de taste: Lungimea scalei influenteaza atat calitatea tonalitatii, cat si tensiunea pe fire la o anumita nota. Se refera la lungimea vibratorie a unei corzi si se poate incadra in una din cele trei optiuni existente.

Scala Gibson are 24.75inch si confera chitarelor Les Paul basul profund specific, iar cea Fender este de 25.5inch si asigura modelelor Stratocaster tonalitatea clara si taioasa. Varianta Paul Reed Smith este de 25inch si se remarca prin tonul distinct.

Numarul standard de taste este de 22. Insa pentru cei care doresc sa abordeze un registru mai inalt exista versiuni cu 24 de taste.

 

Mana dominanta: Este important sa stii ca aceste instrumente sunt realizate diferit, in functie de mana cu care interpretezi. Modelele pentru dreptaci sunt tinute cu mana dreapta de corp si cu cea stanga de grif, iar cele pentru stangaci in combinatia inversa.

 

Forma chitarei: Sunt peste 20 de forme de chitara electrica, dar topul include versiunile Stratocaster, Telecaster, Les Paul si SG. Designul Stratocaster este probabil cel mai usor de recunoscut. Este dotat cu trei doze cu o singura bobina, care ii ofera un sunet mai subtire si mai curat decat al alternativei Les Paul de la Gibson, fiind frecvent folosit in jazz, indie sau blues.

Telecasterul are un aspect mai clasic, este asociat frecvent cu stilurile indie si country. Instrumentele cu acest format includ doua doze cu o singura bobina si, in variantele originale, corzile sunt trecute prin lemn, oferind un sustain deosebit.

 

 

Versiunile Les Paul sunt mai potrivite pentru stilurile rock&roll, avand un sunet mai gros, cu tonuri calde si sustain prelungit. Combina corpul din lemn de mahon cu doze humbucker si au de obicei gatul mai lat decat al altor modele.

Chitarele construite dupa designul SG au corp mai subtire si mai usor decat Les Paul si taietura dubla, care asigura accesul mai facil al mainiloe la corzi. Sunt modelele cele mai confortabile pentru artisti si se remarca prin aspectul deosebit la categoria culori si finisaje.

 

 

 

Intrebari frecvente

 

E rentabil sa cumpar o chitara electrica second hand?

Iti recomandam sa apelezi la magazinele second hand daca esti deja ceva mai experimentat in folosirea unei chitare electrice si cauti un model mai performant. Reprezinta o sursa buna de modele de calitate premium, unele vintage, altele produse ceva mai recent si vei gasi cu siguranta o versiune potrivita pentru tine, pe care o poti achizitiona la un pret rezonabil.

Pentru produsele noi, oferta este insa mai putin impresionanta, desi poti gasi si la aceasta categorie optiuni promitatoare daca acorzi suficient timp cautarii. Daca ai nevoie de un instrument la un pret mai accesibil, dar de calitate buna, poti cauta si in oferta producatorilor locali modele precum chitara electrica Reghin.

 

 

Care sunt partile componente la chitara electrica?

O chitara electrica ieftina si buna este formata din punte sau calus, aparatoare, corp, gat cu grif si taste, pragus, chei de acordare si capul chitarii, elemente pe care le are in comun si cu modelele clasice. In plus, aceste variante mai sunt prevazute cu doze si selector de doze, butoane de control sunet, jack de iesire si un dispozitiv mecanic pentru tremolo.

 

Pot gasi online doar grif de chitara electrica de schimbat?

Da, in cele mai multe magazine de instrumente muzicale care comercializeaza chitare electrice vei gasi si piese de schimb, printre care si grif necesar pentru inlocuire. Mai poti cauta acest produs si pe site-urile care vand doar accesorii si piese de schimb.

 

Cat ar trebui sa coste o chitara electrica pentru incepatori? Cat sa investesc?

Poti gasi modele pentru incepatori, de o calitate buna, incepand de la 400 – 600lei. Iti recomandam sa nu cobori mai jos de acest nivel, pentru ca nu vei obtine un instrument bun, care sa te ajute sa inveti corect sa lucrezi cu el.

Daca vrei insa un kit cu chitara electrica, care sa contina si amplificator, cablu de conectare si toate accesoriile de care ai nevoie, va trebui sa iei in considerare o suma mai mare, de pana la 700 – 1000ron.

Unde gasesc doze de chitara electrica?

Doze de chitara electrica poti cumpara din magazinele de instrumente muzicale din orasul tau, sau online, de pe site-urile de profil ori de pe paginile cu oferte second hand, daca nu te deranjeaza o versiune la mana a doua.

 

 

 

Cum alegi, pe scurt, un amplificator bun pentru chitara ta

 

Cautarile printre modelele de chitare electrice, ieftine si bune, au dat roade si esti acum fericitul posesor al unei versiuni care ti se potriveste manusa? Daca bugetul nu ti-a permis sa achizitionezi setul complet, probabil iti faci deja planuri pentru urmatorul pas: amplificatorul. Desi criteriile de alegere a acestui produs sunt multe, cateva dintre ele conteaza in mod special pentru a te simti multumit la primele acorduri.

 

 

Puterea

Atunci cand alegi puterea unui amplificator de chitara electrica este foarte important sa evaluezi cat mai corect contextul de utilizare. Pentru cei care canta doar in casa sau in fata catorva prieteni, specialistii considera suficiente modele de 10 – 15wati. Daca esti insa intr-o trupa rock si repetati intr-un spatiu care permite zgomotul, este indicat sa te orientezi catre o versiune de cel putin 30 – 40wati.

 

Numar de canale

Variantele de amplificatoare cu mai multe canale sunt recomandate pentru cei care obisnuiesc sa foloseasca o varietate de tonuri. Artistii interesati mai mult de claritatea sunetului si posibilitatile distorsiunilor de calitate se pot orienta insa si catre o varianta cu unul sau doua canale, care va fi mai accesibila la pret.

 

Tipul de amplificator

Desi o chitara electrica cu amplificator cu tuburi este considerata inca o combinatie care ofera sunete de cea mai buna calitate, versiunile solid-state si digitale au evoluat suficient de mult incat sa fie o concurenta  reala. Sunt mai accesibile la pret si ofera o calitate buna a sunetului, fara a necesita aceleasi eforturi de intretinere si ingrijire ca cele clasice.

 

 

Functii suplimentare

Chiar daca posibilitatea de ajustare a tonului si volumului sunt elementele esentiale pe care trebuie sa le evaluezi la capitolul functionalitate, este bine sa analizezi si ce alte functii ai putea avea nevoie.

Posibilitatea de a folosi boxe externe te ajuta sa te adaptezi mai bine la reprezentatii live, porturile care permit conectarea la sisteme de inregistrare pot fi utile pentru cei care doresc sa-si faca un demo sau sa isi evalueze prestatia, iar efectele integrate iti ofera mai multa flexibilitate creativa.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu