
Huse de chitara – Opinii si Recenzii in 2023
Husele de chitara sunt foarte utile pentru a putea sa iti transporti chitara si sa o depozitezi, protejand-o de praf, de umiditate, de alte accidente neplacute. Sunt usoare si comode si reprezinta primele accesorii pe care trebuie sa le achizitionezi dupa chitara. Daca ai o chitara acustica marimea 4/4, poti sa mergi pe Orlando Instruments O79, o husa din nylon, cu captuseala din burete, cu bretele si doua manere de transport, cu buzunare. In plus, are un design foarte atractiv, fiind cu note muzicale albe pe un fundal negru. Pentru chitara clasica poti sa alegi Ibanez ICB101, la un pret bun.
Contents
Tabel comparativ
Este un model de husa pentru chitara acustica, marimea 4/4, confectionat din material textil, nylon cu o buna densitate (600D), cu bretele pentru transport, dar si doua manere, cu buzunar mare pentru partituri si alte accesorii necesare, cu protectie in partea de jos pentru a putea aseza in siguranta chitara.
Desi un element de mare efect, in caz ca pierzi o cheita de la fermoar va fi mai dificil sa gasesti un model asemanator.
O husa placuta, cu un design cu note muzicale, convenabila ca si costuri, ce te va ajuta sa iti transporti si sa depozitezi chitara in siguranta.
Aceasta husa de chitara clasica este perfect adaptata pentru acest tip de instrument, confectionata din poliester ce ii asigura rezistenta, cusaturi intarite, cu buzunar mare in partea din fata pentru accesorii si partituri, cu bretele de transport ce pot fi ajustate, de culoare neagra cu sigla pe alb.
Nu are maner in partea din fata care sa iti permita sa o apuci usor, cand vrei sa o muti pe distante scurte.
Pret bun, producator de marca, materiale de calitate sunt doar cateva motive care ne determina sa iti recomandam acest model.
O husa destinata pentru chitare electrice, eleganta si comoda, cu sisteme de protectie suplimentare, cu material impermeabil cu insertii din piele sintetica la exterior, captuseala si nylon pe interior, cu buzunare incapatoare ce se inchid cu fermoar, cu bretele comode ajustabile pentru a transporta confortabil instrumentul, cu doua manere suplimentare, picioruse metalice de sustinere.
Fiind un model din clasa de lux, cu bune caracteristici de protectie, are si un pret mai ridicat fata de alte produse prezentate.
Un model placut si sigur, pe care te poti baza pentru a-ti proteja instrumentul.
Pareri despre cele mai bune huse de chitara
Poate fi dificil sa alegi o husa la un pret bun si care sa fie compatibila cu chitara ta, asa ca ti-am pregatit, mai jos, o lista cu cateva modele grupate pe diverse criterii.
Husa de chitara acustica
Orlando Instruments O79
Cu siguranta daca ai un buget limitat o husa de chitara, la un pret bun, va fi de interes pentru tine, iar acest model poate fi o alegere potrivita.
Are un design foarte placut, cu note muzicale albe pe fundal negru, si o dunga fina galbena in partea din fata. Un alt detaliu placut sunt cheitele de la fermoar ce reprezinta de asemenea, insemne muzicale (cheia sol).
Este o husa de chitara acustica, marimea 4/4, confectionata din nylon cu densitate de 600D, cu captusela din burete. In partea de jos are protectie, pentru a putea lasa chitara. Bine compartimentata, cu buzunare mari pentru partituri si mai mici pentru alte componente de care ai nevoie. Husa are bretele gen rucsac, dar si doua manere pentru a o putea transporta usor.
Warwick RockBag Student Acoustic
Acest model de husa de chitara acustica este destinat pentru marimea intreaga de 4/4 si are urmatoarele dimensiuni: gat de 56 cm, corp de 56 cm, adancime de 13 cm, latime de 42 cm si o lungime totala de 108 cm.
Este de culoare neagra, fiind foarte comoda pentru orice muzician. La exterior are un material impermeabil, RokTex, foarte rezistent, are captuseala de 10 mm, si nylon pe interior si ofera protectie suplimentara, gatul fiind fixat pe interior.
Are doua buzunare pentru accesorii, unul de dimensiuni mai mari si unul mai mic in partea de sus. Bretelele de transport sunt intarite si se pot regla pentru o pozitie cat mai convenabila. In plus, mai are si doua manere, unul in fata, unul lateral, pentru a putea sa muti chitara cu usurinta.
Fender Chitara Acustica 4/4
O husa de chitara, la pret bun, poate fi o achizitie potrivita pentru tine, iar acest model marca Fender se va potrivi foarte bine cu chitara ta acustica, marimea 4/4.
De culoare neagra, confectionata din material impermeabil, cu captuseala din burete de 5 mm, iti va proteja chitara la transport si cand o depozitezi si va fi usor de intretinut. Detaliile de culoare rosie ii confera un design aparte, iar sigla este inscriptionata pe alb, in partea exterioara.
Buzunarul exterior este de dimensiuni mari, pentru a putea pune partiturile, precum si alte accesorii de care ai nevoie. Bretele de transport sunt ajustabile si mai ai si doua manere. Husa are o lungime totala de 106 cm si o latime de 40 cm.
Husa de chitara clasica
Ibanez ICB101
Daca ai nevoie de o husa de chitara clasica poti sa mergi pe acest model special creat pentru a proteja instrumentul, producatorul fiind o prestigioasa marca si de chitari.
Cu un design simplu si elegant in acelasi timp, cu sigla inspriptionata in alb, pe fundal negru, se va potrivi cu orice muzician ce adopta un stil clasic. Are un buzunar mare in partea din fata, ce se inchide cu scai, usor de manevrat, dedicat pentru partituri sau alte accesorii de interes.
Bretele de transport se pot ajusta cu usurinta pentru a fi cat mai comod de transportat. Este confectionata din poliester, material rezistent si durabil, si este o husa de chitara, ieftina si buna.
Husa de chitara electrica
Warwick RockBag Delux Electric
Acest model de husa de chitara electrica iti va proteja instrumentul si te va ajuta sa il poti transporta in siguranta.
Este confectionata din material de calitate, impermeabil la exterior, RokTex, cu captuseala de 20mm si interior din nylon rezistent si comod de intretinut. In plus are sisteme de siguranta precum Guitar-Saving-System™ si Neck-Saving-System™, care asigura o pozitie buna a instrumentului.
Buzunarele sunt de tip armonica, cu fermoar, in numar de doua, unul mai mare pentru partituri si unul mai mic pentru alte accesorii, precum cablurile etc. In partea de jos, are picioruse metalice ce asigura o pozitie stabila, cand este lasata in picioare. Bretelele sunt reglabile si comode si mai ai si doua manere. Pentru o mai mare rezistenta are insertii din piele artificiala.
Epiphone Gigbag Premium Electric
Cu siguranta vrei sa iti protejezi instrumentul, iar acest model de husa de chitara electrica iti va indeplini asteptarile.
Are o forma trapezoidala, cu locasul pentru chitara bine definit la interior in captuseala, oferind o mai buna protectie si impotriva socurilor mecanice. Exteriorul este impermeabil si va proteja chitara chiar si pe vreme mai putin favorabila. Captuseala din spuma are 20 mm si asigura o pozitie stabila a instrumentului.
Se inchide cu fermoar, are bretele de purtat in spate, tip rucsac ce se pot regla si un maner lateral cu protectie cu scai, fiind foarte confortabil. In lateral are si un buzunar deschis in care pot fi puse partiturile sau alte accesorii. Husa este de culoare neagra si are sigla firmei inscriptionata cu alb.
Husa de chitara clasica ¾
Warwick RockBag Student Classic 3/4
Pentru cei mai mici interpreti, acest model de husa de chitara clasica 3/4 poate fi o buna achizitie, fiind usoara (cantareste 1,03 kg) si de dimensiuni potrivite (lungime 99 cm, latime 40 cm, adancime de 8 cm).
Materialul exterior, de culoare neagra, este rezistent si impermeabil, iar captuseala de 10 mm asigura protectia chitarei. Poate purta instrumentul pe spate, avand bretele de tip rucsac, ce se pot regla dupa conformatia fiecaruia, si are si doua manere, unul in fata, unul lateral cu protectie cu scai.
Pentru partituri sau alte accesorii husa are doua buzunare, unul mare in partea din fata jos, unul mai mic in partea superioara. Husa si buzunarul mare se inchid cu fermoar, usor de utilizat, iar buzunarul mic este cu scai. La cusaturi prezinta intarituri pentru a rezista cat mai bine in timp.
Ghid de cumparare
Husele pentru chitara sunt accesorii foarte utile si, daca nu le primesti cadou atunci cand iti achizitionezi instrumentul, cu siguranta trebuie sa iti achizitionezi una ulterior. Sunt usoare si comode, putand astfel sa te deplasezi in siguranta la repetitii si concerte. Cu siguranta iti doresti una dintre cele mai bune huse de chitara, asa ca vezi mai jos cum poti sa alegi un model potrivit.
Tipul chitarei: husa se va alege in functie de ce instrument ai putand sa mergi pe husa de chitara clasica, acustica, electrica, ukulele etc. Fiecare are particularitati legate de forma instrumentului, pentru ca acesta sa aiba o pozitie cat mai ferma si sa fie bine protejat.
Sunt si modele care se potrivesc atat pentru o chitara clasica, cat si pentru una acustica, dar trebuie sa vezi exact daca este ceea ce ai tu nevoie.
Husele pot avea forma chitarei sau o forma dreptunghiulara sau trapezoidala la exterior, cu interiorul special format pentru instrument, oferind astfel o protectie mai buna la socuri mecanice.
Marimea intrumentului: este foarte importanta, deoarece chitara trebuie sa incapa bine, sa nu aiba joc si sa se potrivesca cu husa. Astfel, poti sa alegi, spre exemplu, un model de husa de chitara clasica 3/4 sau pentru chitara electrica 4/4, cu locasul interior special pentru marimea acesteia.
Cu siguranta vei gasi modele de huse performante si pentru cei mici, marimea ½, ¼, ⅞ etc.
Materiale folosite: in principal, o husa de chitara trebuie sa asigure protectie la umezeala si la socuri mecanice de mica intensitate, astfel se folosesc materiale care sa asigure aceste lucruri.
Materialul exterior trebuie sa fie impermeabil, folosindu-se cel mai uzual nylon, cordura sau poliester, cu densitate cat mai mare, care sa ii confere si o buna rezistenta. Pot prezenta si insertii din piele naturala sau sintetica, care ofera un plus de protectie.
Captuseala este, de asemenea, un element de mare importanta si, cu cat este mai densa si mai tare, cu atat va oferi o mai buna protectie la socuri mecanice. Poate fi din burete de diferite grosimi (in mod uzual 20 – 50 mm) sau din spuma dura.
La interior materialul trebuie sa fie cat mai fin si placut la atingere, pentru a nu deteriora finisajul instrumentului, folosindu-se astfel microfibra sau nylon.
Cusaturile sunt de cele mai multe ori intarite cu banda rezistenta, pentru a nu ceda, avand in vedere ca poate fi foarte des folosita.
Avantajul este ca folosindu-se materiale textile pentru exterior, pot fi diverse modele, atat uni, cat si cu imprimeuri, divers colorate.
Elemente pentru transport: sunt de asemenea foarte importante pentru a putea transporta chitara cu usurinta. Astfel cele mai multe modele au bretele de tip rucsac, pentru a putea fi purtate pe spate. Bretelele pot fi captusite, pentru a nu te deranja chiar la un drum mai lung, si se pot regla pe conformatia fiecarui utilizator.
Pot fi de interes si manerele pentru a putea apuca husa usor, atunci cand vrei sa muti instrumentul pe trasee scurte, si pot fi unul sau doua. De obicei, husa are un maner situat pe partea laterala, dar mai poate avea unul asezat frontal. Manerele pot avea intaritura din plastic moale, ce protejeaza mana sau material cu scai.
Alte caracteristici: cu siguranta detaliile fac diferenta si mai poti fi atent si la alte caracteristici, precum:
Sisteme de inchidere: cel mai uzual se foloseste fermoarul atat pentru husa, cat si pentru buzunare, fiind foarte comod de utilizat, dar poti gasi si modele ce se inchid cu scai.
Buzunare: cu cat mai multe cu atat mai bine, pentru a putea sa pui in husa si restul accesoriilor necesare, precum si lucruri personale. De obicei, husele au un buzunar mare central, simplu sau de tip burduf, in care iti incap partiturile.
Mai pot avea si un buzunar mic situat in partea de sus, sau chiar pe interior. Buzunarele pot fi deschise, inchise cu fermoar sau scai.
Sisteme de fixare: modelele mai performante de huse au pe interior si o serie de elemente de sustinere a instrumentului, pentru a avea o pozitie cat mai ferma, in mod uzual cu scai, dar si alte locasuri speciale pentru a proteja elementele sensibile ale chitarei.
Picioruse de sustinere: nu de putine ori esti nevoit sa iti spijini husa de podea, asa ca, prezenta unor picioruse de sustinere metalice sau din plastic este de interes, pentru a avea o buna sustinere.
Intrebari frecvente
Cum se curata o husa de chitara second hand?
Daca ai gasit huse de chitara, la preturi bune, second hand, si ti-ai achizitionat-o, este bine ca initial sa o cureti, atat pe exterior, cat si pe interior. Nu se recomanda spalarea la masina de rufe, deoarece se poate deteriora captuseala. Cele mai multe modele sunt din nylon sau poliester, care se curata foarte usor cu putina apa si detergent, si poti folosi inclusiv solutie pentru pete, daca este cazul. Lasa husa la aerisit.
Cum protejeaza chitara o husa buna?
In caz ca ai optat pentru cea mai buna husa de chitara pentru tine, aceasta iti va proteja instrumentul atat acasa, cand nu il folosesti, cat si la transport. Este utila pentru a nu acumula praf, impotriva umezelii, si daca este bine captusita o protejeaza si de socurile mecanice. In plus tine instrumentul intr-o pozitie potrivita.
Ce se poate intampla daca husa de chitara nu este impermeabila?
Conform mai multor pareri despre cele mai bune huse de chitara, acestea trebuie sa fie impermeabile, deoarece umezeala si apa sunt foarte daunatoare pentru instrument. Fiind in mare parte din lemn, chitara se deterioreaza in contact cu apa, putandu-se deforma, ceea ce va afecta sunetul produs.
Mini-tutorial: husa de chitara DIY
Daca deja ti-ai depasit bugetul achizitionand o chitara pe gustul tau si nu vrei sa mai investesti in plus, poti sa iti faci singur o husa, mai ales daca ai masina de cusut si esti indemanatic.
Primul pas este sa iti achizitionezi materialele necesare: pentru exterior un material impermeabil si rezistent, captuseala poate fi din burete de 5 – 10 mm, interior eventual din din nylon, banda scai, fermoare, banda dura pentru intarit cusaturile.
Urmatoarea etapa se refera la croit, si vei incepe cu captuseala pe care trasezi forma chitarei cu un creion. Decupezi buretele dupa forma, lasand un plus de 3 -4 cm. Vei avea 2 bucati identice (fata, spate), eventual 4 daca vrei sa pui doua straturi. Masori grosimea laterala si mai croiesti doua benzi mai lungi pentru partea laterala a husei.
Materialul exterior si interior il croiesti dupa burete, lasand un plus de 2 – 3 cm pentru cusaturi. Cosi fiecare parte individual, fata – spate si laterale. Pe fata aplici buzunarele, iar pe spate bretelele pentru transport. Daca vrei mai poti coase pe fata si un maner suplimentar, precum si pe laterala, avand grija la pozitia acestuia.
La final imbini toate partile, spatele cu lateralele, punand banda de intaritura la cusaturi, fata cu lateralele si cu fermoarul. La buzunar poti sa cosi scai. De asemenea, pe partea din spate, pe interior poti sa pui banda cu scai la gat, pentru a fixa chitara. Astfel poti crea huse de chitara, ieftine si bune, folosind culorile si imprimeurile care iti plac.
Lasa un comentariu
0 Comentariu