
Metronoame – Opinii si Recenzii in 2023
Pentru un solist vocal sau un artist instrumentist, cel mai bun metronom va fi un mare ajutor in dezvoltarea sa, atat pentru incepatori, cat si pentru cei la un nivel inalt de performanta. Alegerea acestuia iti poate pune probleme mai ales daca esti la inceput, iar in acest articol gasesti informatii despre caracteristicile de baza pentru a face o alegere potrivita. Primul model ales de noi, Boss DB-60 este un metronom electronic, compact, cu ecran vizibil si mai multe functii interesante, inclusiv cea de acordare a instrumentului. Daca insa iti doresti o varianta mai inedita, pe care sa il poti folosi inclusiv in timpul concertelor fara a fi vizibil pentru public, poti sa mergi pe Soundbrenner Pulse, sub forma de ceas.
Contents
Tabel comparativ
Este un metronom electronic, portabil, cu ecran generos si iluminat pe fundal pentru o buna vizibilitate, ce iti pune la dispozitie, pe langa functia de baza, si altele precum: acordarea instrumentului, ritmuri diferite, posibilitatea de a salva noile ritmuri create pentru a le folosi ulterior, setarea timpului etc.
Cu o multitudine de functii de interes, compact si robust, are si un pret corelat cu calitatea inalta pe care o ofera.
Poti sa te bazezi pe acest model de metronom, care iti va pune la dispozitie o serie de functii interesante si de mare ajutor.
Acest model de metronom este sub forma unui ceas, ce se poate purta la mana, pe brat sau la picior, oferind o vibratie foarte puternica si sesizabila, compatibil cu o gama larga de telefoane mobile sau tablete, cu tehnologia bluetooth incorporata pentru a se putea conecta mai multe dispozitive (pana la 5), cu incarcator si cablu.
Fiind un model mai special, ce se bazeaza pe ultimele tehnologii, are si un pret ceva mai ridicat decat alte modele prezentate.
Simplu si intuitiv de folosit, cu un design foarte comod, poate fi utilizat si in timpul concertelor fara a atrage atentia.
In caz ca ai nevoie de un metronom clasic profesional, te poti baza pe acest model de inalta precizie, ce are o gama a tempoului cuprinsa intre 40 si 208 batai pe minut, cu cheita de infasurare pentru a seta timpul intre 30 si 50 de minute, din plastic cu un finisaj elegant imitatie de lemn de culoare neagra.
Nu are capac protector pentru cand nu il folosesti si va fi mai dificil de transportat.
Un metronom clasic, de inalta precizie, pe care il poti folosi cu succes pentru a fi tot timpul in ritm.
Pareri despre cele mai bune metronoame
Poti sa iti alegi unul dintre cele mai bune metronoame din lista de mai jos, selectate special in functie de popularitate si cu un raport calitate – pret foarte bun.
Boss DB-60
Pentru a putea performa ca si artist instrumentist sau vocal, vei avea nevoie de un metronom performant, iar aceasta poate sa fie o varianta foarte atractiva si practica.
Pe langa functia de baza, acest model de metronom vine cu o serie de ritmuri de interes precum vals, bossa nova, groove etc., putand astfel sa ti le insusesti mult mai simplu si mai rapid. In plus, ai diferite functii care iti permit sa faci salvari de ritmuri, pe care sa le utilizezi apoi ori de cate ori ai nevoie, dar si functia de acordare a instrumentului.
Ecranul este cu iluminare pe fundal, pentru a fi cat mai vizibil in orice conditii. Poti sa setezi, de asemenea, si durata repetitiilor. Este un metronom din plastic, cu un design robust si il poti purta cu tine oriunde ai nevoie.
Korg Ma-2 BKRD
Cu siguranta iti doresti un metronom ieftin si bun, iar acest model electronic poate fi de interes pentru tine.
Portabil, cu un design placut pe negru si rosu, cu butoanele asezate in partea de jos, vizibile si mari, va fi o joaca sa iti faci setarile si iti va fi un ajutor de nadejde la repetitii. Poate fi conectat si la casti avand mufa jack de 3,5 mm.
Tempoul poate fi setat pe o plaja larga de la 30 la 252 batai pe minut, si are o varietate mare de ritmuri pe care te poti baza. Pentru a functiona are nevoie de doua baterii de tip AAA. Este usor cantarind 68 g, si are dimensiuni reduse (10 x 6 x 1,6 cm).
Boss DB-30
Daca vrei sa ai tot timpul la tine metronomul, poti sa mergi pe acest model compact, de buzunar, cu o constructie solida si cu functii de interes.
Ecranul este generos, cu lumina de fundal pentru a putea avea o buna vizibilitate. Iti pune la dispozitie mai multe pattern-uri, 24 de variatii de batai (inclusiv cele impare), unele complexe si 9 tipuri de ritmuri, 12 modele de ritmuri ce sunt de referinta.
Butoanele sunt asezate la indemana pentru a fi usor de setat ceea ce ai nevoie. De asemenea, are mufa pentru casti (jack de 3,5 mm) si functia de oprire automata.
Korg Ma-2 BLBK
Cu siguranta daca esti din lumea muzicala, iti doresti un metronom la un pret bun care sa te ajute in timpul repetitiilor, iar aceasta varianta electronica poate fi de interes pentru tine.
Ecranul de tip LCD este mare si usor de citit, cu o buna vizibilitate. Pe langa marcarea sonora a bataii iti ofera si o imagine vizuala, sub forma unui ac ce penduleaza. In plus are o pictograma de forma triunghiulara care te avertizeaza cand se schimba masura si pozitia ritmului.
Are un sunet clar si la un volum ridicat. Tempoul poate fi reglat intr-un interval de la 30 la 252 batai pe minut. Iti mai ofera si alte moduri de interes pentru repetiile tale zilnice, precum modul cronometru sau modul de sunet. Pentru a functiona are nevoie de 2 baterii de tip AAA. Este usor (68 g) si compact (10 x 6 x 1,6 cm).
Metronom electronic
Soundbrenner Pulse
Potrivit pentru cei care isi doresc ulimele noutati in materie, acest model de metronom cu vibratii iti poate fi de mare ajutor, fiind un mod elegant si simplu de a te corecta si de a tine ritmul.
Are un design inovator, fiind de forma unui ceas, cu ecran rotund ce are diametrul de 5 cm. In pachetul de achizitie ai mai multe bratari pentru a putea fi prins in diferite locuri: la mana, pe brat sau la picior. Vibratiile sunt foarte puternice si in plus are si o imagine pe ecran, foarte vizuala.
Este compatibil cu telefonul mobil, fie Android, model aparut dupa 2011, IPhone 4S sau mai recent. Ai posibilitatea de a cupla pana la 5 dispozitive pe un telefon mobil sau tableta, prin bluetooth. Iti pune la dispozitie si statie de incarcare precum si cablu.
Boss TU-30
Cei care isi doresc un metronom la pret bun se pot indrepta si spre acest model electronic, ce are si alte functii de interes precum tunner. Astfel iti vei putea acorda instrumentul si vei avea si ritmuri diferite pentru acompaniament.
Este un metronom electronic compact (9 x 6 x 2,5 cm) si are o greutate de 90 de grame cu tot cu baterii. Pentru a functiona are nevoie de 2 baterii de tip AAA, care asigura o continuitate de aproximativ 50 de ore.
Ecranul este generos, cu butoanele situate de jur imprejur, convenabil de folosit. Pentru a se conecta cu ajutorul unui cablu la instrument are o intrare de tip jack. Gama de acordare este cuprinsa intre 20,6 – 4186 Hz, iar ca si tempo are o plaja intre 30 – 250 batai pe minut.
Korg Ma-2 PK
Daca vrei un metronom electronic pentru cel mic poti sa alegi acest model cu pokemoni, care sa il ajute in calatoria sa muzicala si sa ii faca si placere sa il foloseasca.
Este un model compact, facil de utilizat, care, pe langa functia de baza, iti mai ofera si alte imbunataririi precum: o gama larga de tempouri, un numar mare de ritmuri si modele de ritm, mod de temportizare etc.
Ecranul este foarte usor de citit, iar butoanele de selectie sunt asezate la indemana in partea de jos. Are o alarma care te anunta cand timpul programat pentru repetitie a expirat, oprind de asemenea si metronomul. Volumul este foarte puternic si sunetele sunt clare si precise. Functioneaza pe baza de doua baterii si ai un indicator care iti arata starea acestora. Este de culoare galbena si are un suport pliabil pentru a putea fi asezat in pozitie stabila si vizibila.
Metronom clasic
Wittner Pyramid Black
In caz ca iti doresti un metronom profesional foarte precis nu ocoli acest model, deoarece poate fi o varianta potrivita pentru tine. Este clasic, la un inalt nivel de performanta si iti va fi cu siguranta un ajutor de nadejde.
Are o forma piramidala, confectionat din plastic ce imita lemnul si este de culoare neagra. Pendulul si cheita laterala sunt metalice, cu finisaj argintiu.
Metronomul are o gama de tempouri cuprinsa intre 40 si 208 batai pe minut, iar cheia de infasurare permite setarea timpului de repetitie intre 30 si 50 de minute. Nu are clopot inclus in carcasa, pentru accente. Are o inaltime de 21,6 cm si o baza patrata cu latura de 11,5 cm. Pentru a functiona corect trebuie asezat pe o suprafata plana.
TJW HMCM-64
Este un model de metronom clasic, foarte elegant, pe care il poti utiliza in orice loc, putand deveni o marca pentru tine ca si artist.
De forma conica, cu linii rotunjite, cu un design stilat, este un metronom mecanic ce nu are nevoie de baterii pentru a functiona. Este de culoare maro roscat, cu capacul de protectie transparent in aceeasi nuanta. Pendulul, precum si cheitele de reglaj sunt aurii.
Bataia este de 0, 2, 4, 6 si in poti regla de la un tempo lent la rapid in intervalul de 40 – 208 bpm. Trebuie pozitionat pe o suprafata plana pentru a functiona corect. Ca si dimensiuni este mediu, avand o baza patrata cu latura de 13 cm si o inaltime de 22 cm. Dupa utilizare pendulul se fixeaza de agatatoare si se pune capacul protector.
Conductor HMCG-70
Un model de metronom clasic iti poate fi de mare ajutor, mai ales daca esti incepator, fiind foarte usor de folosit si poti sa te indrepti si spre acest produs. Cu o alura foarte eleganta, poate fi folosit inclusiv in salile de repetitii pentru mai multi artisti.
Pentru a functiona in bune conditii are nevoie de o suprafata verticala perfect drepta pe care sa fie pozitionat. Batatia este de 0,2,4,6 etc., iar tempoul se poate regla intre 40 – 208 bpm (batai pe minut), in functie de cum ai nevoie.
Este confectionat din plastic de culoare alba, cu acul din metal. In lateral are cheita necesara pentru reglaje, usor de folosit. Cand nu il utilizezi, fixezi pendulul in agatatoarea special destinata si pui capacul, ce este confectionat din plastic transparent. Nu are nevoie de baterii pentru a functiona. Este de dimensiuni medii, avand o inaltime de 20 cm, si o baza patrata cu latura de 10 cm.
Ghid de cumparare
Inventat inca din 1815, metronomul a stat alaturi de artisti si nu a pierdut din interesul acestora, fiind un dispozitiv foarte util pentru a tine ritmul. De-a lungul timpului au aparut si alte modele fata de cel traditional, in pas cu tehnologia, si cu siguranta iti vei putea gasi metronoame la preturi bune si de interes pentru tine.
Tipuri: Metronoamele sunt in principal de doua mari tipuri: clasic si electronic.
Metronomul clasic pastreaza in mare modelul traditional, functionand mecanic. Este usor de utilizat, foarte vizibil atat sonor, cat si auditiv. Are o scala montata central pe care exista marcate bataile pe minut, iar pendulul marcheaza bataia la trecerea prin centru. Are nevoie de o suprafata plana pe care sa fie asezat pentru a functiona in bune conditii.
Metronomul electronic poate functiona cu baterii sau poate avea acumulatori. Este mult mai compact si portabil si, pe langa functia de baza de marcare a ritmului, mai poate oferi si multe alte functii interesante. Sunt si modele cu vibratii, ce transmit un impuls foarte puternic si usor de remarcat.
Pe langa aceste modele dedicate, poti sa mergi si pe aplicatii de metronom pe care sa le descarci pe telefonul mobil sau pe tableta, gratuit sau contra unei sume de bani.
Aspect: In acest criteriu pot intra mai multe atribute precum dimensiuni, forma, design si poti sa iti gasesti usor un model potrivit, alegand dintre cele mai bune metronoame.
Ca si dimensiuni modelele clasice sunt ceva mai mari, cu o suprafata de sprijin patrata cu latura de 10 – 14 cm, si o inaltime de 20 – 25 cm. Poate sa si pastreze forma si pe inaltime, sau se poate ingusta sub forma unui con sau piramida.
In general, este confectionat din plastic dur, cu o paleta coloristica foarte bogata. Mai rar si la un pret mai ridicat poti gasi si modele din lemn, elegante si foarte placute ca aspect. Pendulul si cheitele de setari sunt metalice, cu un finisaj auriu sau argintiu de cele mai multe ori.
Modelele electonice sunt mult mai compacte, putand fi purtate cu usurinta in buzunar, robuste si durabile. Butoanele sunt asezate in jurul ecranului si pot avea diferite dimensiuni si forme. De asemenea, poti gasi modele la care butoanele sunt colorate, fiind mult mai usor de accesat. Paleta coloristica este foarte bogata.
Mai nou au aparut pe piata si metronoame cu vibratii ce au un design foarte interesant, fiind de forma unui ceas ce se poate purta la mana sau la picior.
Numar de batai pe minut: Functia de baza a unui metronom este de a te ajuta sa pastrezi ritmul dorit, asa ca numarul de batai pe minut este o caracteristica de interes.
In general modelele clasice iti ofera o plaja mai redusa de batai pe minut, cel mai adesea aceasta fiind cuprinsa intre 40 bpm (ritmul cel mai lent) si 208 bpm (cel mai alert).
La cele electronice intervalul poate fi ceva mai larg, in general avand un minim de 30 bpm, foarte lent, util pentru a putea descifra un pasaj mai dificil, si un maxim de 252 bpm pentru cele mai alerte ritmuri.
Alte functii de interes: Pe langa functia de baza metronoamele mai pot avea si alte functii interesante si anume:
Cele clasice pot avea in interior un clopotel ce iti va accentua timpul principal, setat de o tija selectoare. De asemenea poti sa iti setezi timpul cu ajutorul cheitei de infasurare intre un anumit interval (cel mai adesea intre 30 si 50 de minute), oprind automat pendulul la expirarea timpului.
Metronomul clasic mai poate avea si capac de protectie pe care il utilizezi atunci cand nu il folosesti, dupa ce ai fixat pendulul in agatatoarea destinata.
Cele electronice pot avea mai multe optiuni precum: acordor pentru instrumente, diferite paternuri si ritmuri, memorie pentru a salva ritmurile dorite, mufa pentru casti, bluetooth pentru conexiune pe telefonul mobil sau tableta, diferite timere pentru setarea intervalului de repetitii etc.
Pret: Oferta este foarte variata pe piata, si poti sa iti faci achizitiile fie din magazinele de specialitate, fie online unde poti beneficia si de alte facilitati (transport, oferte etc.), dar poti citi si pareri despre cele mai bune metronoame ale specialistilor sau ale altor clienti.
Modelele electronice au preturi foarte diverse pentru orice buzunar, incepand de la cele mai simple la 70 – 100 lei, pana la cele mai complexe bazate pe ultimele tehnologii cu preturi de peste 350 – 400 lei.
Un metronom clasic il poti gasi la aproximativ 200 lei, cu mici variatii pentru modelele confectionate din plastic. Cele din lemn sunt la un pret mai ridicat putand ajunge la 600 lei sau chiar mai mult.
Intrebari frecvente
Ce este un metronom?
Considerat de unii specialisti a fi un “antrenor personal”, un metronom are rolul de a emite semnale sonore, cat si vizuale, intr-un mod regulat, acestea marcand anumite intervale de timp.
Cand am nevoie de un metronom?
Un metronom este folosit de mai toti artistii, fie ca sunt incepatori, fie ca au ajuns deja la un nivel foarte avansat. Daca esti pasionat de muzica, fie ca vocal, fie de un instrument, achizitionand cel mai bun metronom pentru tine te va ajuta la repetitii sa iti pastrezi tempoul potrivit, sa inveti cu usurinta noi piese, pentru inregistrari.
Gasesc si aplicatii cu metronom online de downloadat?
Pentru a veni in sprijinul artistilor, odata cu dezvoltarea tehnologiei, au aparut si multe variante de metronoame digitale pe care le poti descarca si folosi cu usurinta pe telefonul mobil. Astfel ai variante gratuite pe care le poti descarca inclusiv de pe Google Play, cum ar fi aplicatia Metronoame, dar si variante mai profesionale pe care le poti cumpara, gasind metronoame ieftine si bune in mediul online.
4 situatii in care trebuie sa folosesti metronomul
Daca esti in domeniul muzical, fie ca esti solist vocal, fie ca esti artist instrumentist, un metronom iti poate fi de un real folos si este bine sa il folosesti atunci cand ai nevoie. Se recomanda in general folosirea metronomului in situatiile urmatoare:
– In timpul repetitiilor mai ales cand esti incepator te va ajuta sa iti dezvolti o abilitatea foarte esentiala si anume aceea de a interpreta in ritm, iti poti dezvolta si viteza de interpretare (spre exemplu atunci cand canti la chitara), dar iti poti evalua si progresele mai usor.
– Cand incerci o piesa noua, mai ales daca este cu un grad de dificultate mai ridicat, o desfaci la inceput la un tempo mai lent, pentru a putea canta toate notele si intreg pasajul, apoi dupa ce ai deprins deja poti sa cresti tempoul.
– La inregistrari este foarte util mai ales ca solistul vocal inregistreaza separat, iar un metronom il va ajuta sa pastreze ritmul, sincronizarea fiind esentiala pentru buna calitate a piesei.
– Este foarte util si pentru muzica de film, mai ales cand trebuie sincronizata exact pe anumite momente, un metronom ajutandu-te sa potrivesti perfect muzica pe anumite cadre de interes.
Lasa un comentariu
0 Comentariu