
Mixere DJ – Opinii si Recenzii in 2023
Activitatea unui DJ este foarte placuta, mai ales daca esti pasionat si stim ca pentru a-ti putea dezvolta abilitatile ai nevoie de multa munca, dar si de echipamente pe masura. Astfel, in acest ghid, iti venim in ajutor cu informatii pentru a putea gasi cea mai buna varianta de mixer DJ pentru tine. In caz ca esti deja in domeniu si vrei sa treci la o etapa superioara, poti sa mergi pe Pioneer DJ DDJ-1000 SRT, un model performant care iti va indeplini asteptarile. Daca vrei ceva mai convenabil ca pret, poti sa te orientezi spre Pioneer DJ DJM-250 MK2.
Contents
Tabel comparativ
Un produs cu bune performante tehnice, cu doua platane ce au in mijloc ecrane LCD pe care poti vizualiza usor toate informatiile necesare, avand posibilitatea de a regla latenta acestora, cu doua placi de sunet integrate, cu numeroase posibilitati de cuplare la alte echipamente externe, cu 16 pad-uri cu efecte, cu aranjarea butoanelor in stil club.
Pretul, destul de ridicat fata de alte produse prezentate, reflecta pe deplin calitatea produsului.
Un mixer DJ performant, care te va ajuta sa poti crea seri de neuitat si sa iti dezvolti calitatile de DJ.
Este un mixer DJ cu doua canale, ce au atribuite cate un fader liniar si egalizator pe trei benzi, cu licenta pentru rekordbox DJ si DVS, de unde iti poti descarca o biblioteca mare de viniluri, cu intrari si iesiri diverse, pentru a te putea conecta usor la multe tipuri de echipamente externe, precum: microfon, casti, suporturi pentru CD-uri sau viniluri, solid si placut la utilizare.
Daca obisnuiesti sa dai petreceri in cluburi sau spatii mari, trebuie sa te orientezi spre o alta versiune, deoarece acesta nu are iesire pentru monitoarele de scena.
Potrivit atat pentru incepatori, cat si pentru cei mai experimentati, acest mixer DJ iti permite sa lucrezi intr-un mod performant.
Cu multe optiuni de personalizare, acest mixer DJ, ofera un mod placut si convenabil de lucru, cu 33 de efecte digitale variate, putand sa schimbi cu usurinta vocea sau sa pui filtre, cu intrari multiple, cu 5 canale dintre care unul dedicat special pentru voce, cu egalizatoare pe trei benzi.
Acest model de mixer DJ nu dispune de butoane de loop, ce te ajuta sa redai in bucla o anumita pista sonora pe care o stabilesti.
Mixer dedicat atat pentru a invata meseria de DJ, cat si pentru a-ti dezvolta abilitatile, cu caracteristici tehnice remarcabile.
Pareri despre cele mai bune mixere DJ
Consulta lista de mai jos, deoarece este foarte posibil sa gasesti cel mai bun mixer DJ pentru tine, adaptat la ceea ce iti doresti sa faci si corelat cu nivelul tau de pregatire in acest domeniu.
Pioneer DJ DDJ-1000 SRT
Un mixer DJ profesional, te ajuta sa devii mai bun si mai creativ in munca ta, iar acest model poate fi o varianta optima pentru tine.
Este special conceput pentru a fi compatibil cu unul dintre cele mai performante softuri pentru DJ, Serato DJ Pro, cu 4 canale, cu doua discuri de dimensiuni complete la care poti regla nivelul de latenta pentru a te simti cat mai confortabil cand mixezi. De asemenea, te vei putea conecta usor la alte aparate, avand la dispozitie mai multe intrari si iesiri.
Pe mijlocul platanelor au ecrane LCD color, pe care sunt afisate toate informatiile de care ai nevoie, putand astfel sa nu te mai uiti pe calculator. De asemenea pe ecranul Beat FX se pot vedea efectele alese precum si BPM-ul. Are 16 pad-uri cu efecte si doua placi de sunet incorporate, putand astfel sa imparti mixerul cu un prieten pentru o seara speciala.
Pioneer DJ DJM-250 MK2
Daca vrei un mixer DJ mai simplu, pentru incepatori sau amatori, atunci acest model poate fi o optiune buna pentru tine.
Cu carcasa metalica, de 4 kg, este un model robust care se asaza bine pe masa si nu se misca in timp ce iti executi miscarile specifice. La partea de conectivitate sta foarte bine, avand socluri Phono master si prize XLR master, intrari si linii pentru a conecta suporturi de vinil sau CD-uri, intrare AUX, intrare pentru microfon de tip jack 1/4, port USB pe placa de sunet etc.
Ai licenta pentru a descarca softurile rekordbox DJ si DVS, putand astfel sa extragi direct colectia de viniluri. Nu are iesire pentru monitoarele mari din cluburi. Poti conecta usor orice tip de casti, fara adaptoare. Este un mixer cu 2 canale, fiecare avand fader liniar si egalizator pe 3 benzi.
Behringer DJX750
Acest model de mixer imbina intr-un mod elegant si placut calitatile tale intuitive cu un echipament de procesare a efectelor digitale integrate, rezultand astfel o muzica de efect, cu un sunet curat si placut.
Are 5 canale, ce sunt monitorizate cu fadere ce gliseaza foarte usor, cu crossfader controlat prin VGA, avand astfel o rezistenta foarte buna; cu numeroase efecte de ultima generatie ce au un control avansat asupra parametrilor pe 24 biti; contoare BPM ce au dubla sincronizare, putand asfel sa imbini perfect ritmurile dorite.
Poti gestiona simultan pana la trei platane, avand preamplificatoare Phono de inalta calitate. 4 din cele 5 canale dispun de egalizatoare pe trei benzi si LED-uri de control. Unul dintre canale este dedicat pentru vocea ta, avand o functie incorporata care iti detecteaza vocea si automat reduce volumul piesei muzicale.
Pioneer DJ DJM-900NXS2
In caz ca pretul nu este un criteriu relevant in alegerea unui mixer profesional, atunci cu siguranta poti sa arunci o privire spre acest model de care te-ai putea indragosti. Este dedicat pentru DJ avansati, ce mixeaza in cluburi sau pe scene de mari dimensiuni.
Este un mixer cu 4 canale, cu butoane mari color sub fiecare set de egalizatoare pentru a fi cat mai comod de manevrat. Sunetul prelucrat pe 64 de biti este mult mai puternic, mai cald si mai pronuntat.
Are un X-pad cu 8 butoane virtuale ce isi modifica culorile in functie de efectul aplicat. De asemenea, iti pune la dispozitie butoane cu care poti sa aplici efecte doar pe o anumita frecventa a pieselor, imbogatind astfel mult posibilitatile de mixare. Conectivitatea este foarte diversa si mult imbunatatita fata de versiunile anterioare ale produsului.
Behringer VMX1000USB
Desi mai putin portabil datorita dimensiunilor sale, acest mixer DJ Behringer VMX 1000 USB este foarte potrivit pentru un artist care isi desfasoara activitatea intr-o locatie fixa.
Se poate cupla usor la CD-playere cu ajutorul intrarilor de tip RCA, la computer prin USB, avand astfel o mare varietate de piese la indemana. Este un mixer cu 7 canale ce au preamplificare si egalizatoare cu 3 benzi. De ajutor este si numaratorul de batai pe minut (BPM counter) care te va ajuta sa treci lin dintr-o piesa in alta.
Dispune de potentiometre (fadere) netede ce aluneca foarte usor, precum si un fader incrucisat ce este controlat de VCA, putand sa te adaptezi rapid la diferite stiluri de mixare, in functie de public. In plus are si iesire pentru subwoofer ce are o frecventa reglabila. Este un model de mixer profesional cu care iti vei putea realiza cele mai frumoase proiecte.
Ibiza MX401
In caz ca iti doresti un mixer DJ ultracompact, cu un design mai deosebit, poti sa mergi pe acest model cu o combinatie placuta de culori pe gri cu portocaliu, cu butoane colorate pe diferite criterii pentru a fi usor de gestionat si LED-uri de control.
Este un mixer cu 4 canale, cu egalizator pe fiecare si cu trei benzi de frecvente. Pe iesirea de master mai ai un egalizator cu 5 benzi pentru un control al sunetului cat mai bun.
Mixerul dispune de alimentare phantom pentru intrarile dedicate microfonului, intrare stereo, iesire RCA, mufa jack de 6,3 mm. Se poate conecta comod la calculator prin USB.
Allen&Heath XONE:23
Daca iti desfasori activitate ca si DJ in spatii mici sau medii, atunci cu siguranta acest model de mixer iti va fi de folos si te va ajuta sa creezi seri de neuitat pentru participanti.
Pe mijloc au sistem de fitrare pentru controlul analogic al tensiunii, care iti permite sa conectezi si un alt echipament extern in bucla ce va trece prin filtrare. Are 2 canale ce dispun de controale de nivel independente pe fiecare intrare, ceea ce iti permite sa conectezi pana la 4 surse stereo.
Are iesirea principala, precum si intrarea microfonului de tip XLR, iesire de inregistrare dedicata, precum si iesire de monitor pentru a putea controla usor volumul si nivelul de semnal. Placa superioara este din otel, fiind foarte rezistenta, iar butoanele se utilizeaza foarte comod, fiind si cu iluminare.
Numark M101 USB
Acest model de mixer DJ ieftin si bun este recomandat atat pentru cei cu un nivel de pregatire mai ridicat, cat si pentru incepatori, pentru a putea participa usor la diferite evenimente.
Este un model cu doua canale, pe care te poti juca atat analogic, cat si digital, pentru a crea diferite mixuri potrivite pentru evenimentul la care participi, putand fi utilizat inclusiv cu pick-up-uri sau CD player-e.
Fiecare canal are atat o conexiune de tip phono cu preamplificare pentru conectarea la un pick-up, cat si modul line dedicat pentru CD player sau alte surse audio. Se poate conecta cu usurinta la un calculator prin conexiunea USB. Dispune de egalizator cu care poti controla comod frecventele.
Behringer DX626
Este un mixer DJ la un pret bun, indragit chiar si de catre profesionisti, care iti ofera nenumarate posibilitati de exprimare, creativitatea ta fiind singura limita.
Are 3 canale stereo cu intrare duala, cu egalizator pe trei benzi, utile pentru a personaliza piesa si a mixa muzica dorita, si astfel poti schimba rapid ritmul in functie de trairile publicului. Contorul BPM este foarte util deoarece iti permite sa faci mai multe lucruri simultan, o tranzitie lina intre piese, calculeaza si afiseaza tempoul.
Poti sa alegi sa asculti la casti toate cele trei canale sau individual dupa cum iti doresti, iar in ceea ce priveste conectivitatea sta foarte bine, dar nu are port USB. Este usor (2,4 kg) si portabil, are un design mai special, fiind de culoare alba.
BST MX62BT-DSP
Daca iti doresti un mixer DJ la pret bun, nu ocoli acest produs, deoarece poate fi exact ceea ce iti doresti.
Ca si caracteristici tehnice amintim: are 6 canale, 16 efecte DSP pe care le poti aplica pentru a personaliza stilul tau, placa de sunet incorporata ce este compatibila cu calculatorul, Vu-metru cu indicator de tip LED pentru a putea controla usor volumul.
Si partea de conectivitate este de interes, putand sa te conectezi prin bluetooth sau prin USB, cu doua intrari de tip XLR pentru microfon cu egalizator pe doua benzi, doua mufe de tip jack de 6,3 mm, iesire de casti si alimentare de tip Phantom.
Ghid de cumparare
Achizitionarea unuia dintre cele mai bune mixere DJ pentru tine poate fi destul de dificila, mai ales daca esti la inceput de drum si ai un buget limitat, asa ca, in ghidul de mai jos, vei gasi cateva informatii relevante care sa iti faca alegerea mai usoara.
Nivelul de pregatire al utilizatorului: poti sa alegi intre doua variante de mixere DJ:
Pentru incepatori: sunt variante mai simple care sa te ajute sa te familiarizezi cu produsul, sa poti gestiona usor resursele pe care ti le ofera, si in plus poti gasi usor modele la un pret convenabil. Te vor ajuta sa iti formezi auzul, sa iti faci o cultura muzicala vasta si sa inveti sa mixezi pas cu pas.
Pentru profesionisti: sunt modele avansate care iti permit nenumarate combinatii, limita acestora fiind data doar de imaginatia ta. Poti mixa de pe vinil in varianta clasica sau de pe CD-uri, poti folosi efecte de mare atractivitate, trecerea intre piese este foarte lina, cu display-uri si lumini etc. Cele folosite in cluburi sau in concerte pot avea si pana la patru surse de muzica, pe vinil sau CD-uri.
Tipuri de mixere DJ: printre cele mai utilizate tipuri se numara:
Mixerele clasice: au aparut prin anii ‘70 si se utilizeaza cu pick-up-uri, in general doua. Una dintre tehnicile de baza ale acestui stil este de a alinia beat-urile a doua piese, imbinandu-le pentru a crea stiluri noi, dar poti folosi discul de vinil si pentru a crea efectul de zgarietura, folosind o miscare ritmica de inainte si inapoi, foarte des utilizata de DJ.
Mixere digitale: au patruns tot mai adanc pe piata si sunt la mare cautare, mai ales de catre cei mai tineri din domeniu. Aici ai mai multe variante dintre care poti alege si anume:
All-in-one: o solutie buna atat pentru incepatori, cat si pentru cei avansati, ce se remarca printr-o parte centrala cu rolul de mixer si doua parti laterale cu platane din care pot fi controlate pistele muzicale, avand la dispozitie si un calculator. De obicei au interfata USB pentru conexiunea cu PC-ul si dispun de cel putin o placa de sunet incorporata.
Mixer DJ simplu: mici si compacte, foarte portabile, ce se pot folosi cu telefonul mobil sau cu o tableta, fiind foarte comode pentru petrecerile de dimensiuni mici. In general, au doua canale si o serie de efecte de interes.
Pupitre de mixaj: sunt modele mai complicate, destinate celor mai avansati ca si nivel de pregatire, poate fi analog sau digital, cu placa de sunet incorporata sau nu.
Controlere si launchpad-uri USB/MIDI: acestea se folosesc in special cuplate la un program muzical si iti ofera posibilitatea de a face doua lucruri: pot fi folosite ca si un instrument cu clape, atribuind fiecarei clape un sunet din program; pot reda anumite bucle pe care le pregatesti inainte. Sunt utile mai ales pentru a compune muzica, fiind foarte practice si comod de utilizat.
Conectivitate: In functie de utilizare, mixerul de DJ are si o serie de iesiri precum: conectare la boxe si subwoofere daca este intr-un club sau la un concert; iesire pentru consola audio pentru difuzare daca se utilizeaza mixerul pentru o transmisie la TV sau radio; iesire pentru consola audio de inregistrare intr-un studio; iesire pentru monitor de scena pentru a putea controla sunetul etc. In plus mai pot avea conectivitate prin bluetooth, USB sau MIDI, mufe tip jack etc.
Placa de sunet incorporata: modelele mai noi sunt echipate direct cu placa de sunet pentru a nu mai fi nevoie sa fie conectate la un alt dispozitiv. Acestea se pot cupla direct la casti, boxe, sisteme de inregistrare, avand semnal audio propriu.
Sunt si modele de mixere DJ modulare la care se pot adauga diverse echipamente in functie de necesitati, ce se adreseaza in principal celor mai experimentati DJ, care nu au placa de sunet incorporata pentru a putea alege singur ceea ce iti doresti.
Alte caracteristici de interes: Mai sunt si alte caracteristici de care sa tii cont si le enumeram pe scurt:
Numarul de canale: ce arata cate surse audio poti mixa, cele mai multe modele fiind cu 2 canale, dar poti merge si pe 4, 5, 6 sau chiar mai mult.
Numarul de intrari: desi mixerul este cu doua canale poate avea un numar mai mare de intrari, in general patru, cate doua pe fiecare canal, ce se alege cu ajutorul unui comutator.
Egalizator: acesta permite ajustarea frecventelor pe fiecare canal, putand fi cu 2 sau 3 benzi in mod uzual (inalte, medii, bas). Sunt si modele care au un egalizator general, care ajusteaza pe toate canalele odata, pentru a obtine o uniformizare optima a sunetului.
Numarator de batai pe minut (BPM): acesta te ajuta sa iti dai seama daca ritmurile alese se potrivesc, putand asfel obtine tranzitii foarte line intre piese.
Numarul de efecte este de asemenea un factor de interes daca iti place sa adaugi culoare muzicii tale, si este specificat in clar de producator.
Intrebari frecvente
Ce face un mixer DJ?
Un mixer DJ are rolul de a te ajuta sa creezi muzica preferata, putand sa imbini usor doua sau mai multe surse de unde sa iti iei muzica, precum si microfoane, pentru a le pune impreuna, adaugand si diverse efecte sonore, cu posibilitatea reglarii si gestionarii unui sistem audio.
Cat costa un mixer de DJ?
Oferta pe piata este destul de bogata, asa ca poti gasi mixere DJ ieftine si bune, cu preturi cuprinse intre 400 – 900 lei, dar si modele profesionale pentru spatii mari cu preturi ce depasesc 10.000 lei.
Cand am nevoie de un mixer de DJ, si nu de un soft pentru mixaj?
Desi in ultima perioada mixerele digitale au acaparat tot mai mult piata si sunt preferate de o mare parte de utilizatori, mai ales de cei tineri, mixerele fizice DJ raman inca in top, datorita unor avantaje pe care le au asupra celor digitale.
Desi sunt mai greu de transportat, indiferent cat este de mic, tot inseamna un echipament in plus, dar conform mai multor pareri despre cele mai bune mixere DJ pentru cluburi si concerte raman cele fizice. Au o precizie mai buna asupra mixarii, nu sunt dependente de un calculator care se poate bloca, virusa etc., afectand astfel si softul, au un look mai special ce iti confera o imagine de magician, care produce muzica imbinand intr-un mod cat mai special piesele.
Echipamentul pentru un DJ incepator
Cu siguranta sa fii DJ este o mare atractie atat pentru cei tineri, cat si pentru adulti, mai ales daca esti iubitor de muzica. Daca in sfarsit te-ai hotarat sa iti urmezi visul si sa incerci, trebuie sa ai in vedere o serie de echipamente pe care sa le achizitionezi, mai ales daca vrei sa mergi pe aparatura fizica.
Mixer DJ: este piesa centrala, de baza pentru un DJ, si cum pe piata sunt diverse modele vei putea gasi usor mixere DJ la preturi bune si care sa corespunda dorintelor tale.
Casti audio: o pereche de casti profesionale te vor ajuta sa te poti concentra pe muzica, blocand astfel zgomotele din jur, si poti astfel sa verifici oricand calitatea mixului.
Cabluri diverse: deoarece poti sa fii pus in diferite situatii, trebuie sa fii in permanenta pregatit si sa ai mereu la tine un kit de cabluri cu mufe diverse pentru a te putea conecta usor.
Cu siguranta vei mai avea si alte echipamente precum: laptop cu softuri ce te ajuta sa prelucrezi muzica, suporturi audio pentru viniluri si CD-uri, boxe, controllere, microfoane etc., pe care le poti achizitiona pe rand conform bugetului alocat.
Lasa un comentariu
0 Comentariu