
Piane digitale – Opinii si Recenzii in 2023
Daca iti place sa canti la pian, probabil ca ai visat deja sa ai un model cu coada in camera de zi. Dar acest tip de instrument este mult prea scump si nu e cel mai potrivit pentru apartamente. Din fericire, exista o alternativa: pianul digital, care ofera multe caracteristici care iti permit sa-ti exerciti talentul de muzician. Daca ai nevoie de un kit care sa contina, pe langa scaun si casti, un instrument de calitate deosebita, cu 88 de clape si 192 note de polifonie, elegant si sobru, care sa se potriveasca perfect in intimitatea locuintei tale, nu trebuie sa scapi din vedere modelul Yamaha YDP-S34 Black Set, cu care te poti bucura atat de sunetul pianului acustic, cat si al celui grand concerto. Daca acest set nu este disponibil, te poti orienta catre Yamaha YDP-144 Rosewood Set, potrivit pentru toate tipurile de muzicieni.
Contents
- Tabel comparativ
- Pareri despre cele mai bune piane digitale
- Yamaha YDP-S34 Black Set
- Roland F-140R Black Set
- Gewa DP 120G Black
- Dynatone SLP-150 Rosewood
- Pian digital Yamaha
- Pian digital portabil
- Stativ pian digital
- Ghid de cumparare
- Intrebari frecvente
- 6 sfaturi de utilizare din manual, pentru pianul digital
Tabel comparativ
Acest model este imbunatatit cu o amplificare a sunetului foarte consistenta si clara, potrivita atat pentru o camera mica de acasa, cat si pentru sali mari. Pentru incepatori, acest model va fi, fara indoiala, un instrument de invatare foarte eficient, practic si educativ, in vreme ce amatorii si profesionistii deopotriva il pot folosi ca pe un instrument auxiliar bun.
Are un motor de sunet excelent, dar difuzoarele slabe inseamna ca va trebui sa faci un upgrade in viitor.
Acest model impresioneaza din toate punctele de vedere si pot fi usor apreciate performantele sale artistice, ergonomia si mai ales aspectele tehnice. Este un model de incercat fara ezitare.
Atat pentru amatori, cat si pentru studenti, acest pian digital este foarte fiabil, compact in ceea ce priveste designul, caracteristicile tehnice si performanta sunetului. In afara de specificatiile tehnice si de sistemul sau de operare, nu se poate ignora aspectul elegant al acestui model, potrivit cu orice decor interior.
Este putin mai scump decat unele produse asemanatoare din gama, dar raportul calitate-pret ramane in favoarea sa.
Acest pian digital raspunde nevoilor utilizatorilor care cauta instrumente de calitate, rezistenta buna si performante sonore excelente, constituind o alegere viabila, daca bugetul nu este restrans.
RD-2000 este incarcat cu o multime de sunete uimitoare, de la sintetizatoare pana la ansambluri cu coarde, dar cel mai bine straluceste in vocile pianului. In afara modului in care suna, portabilitatea si fluxul de lucru al acestui pian digital il fac o alegere interesanta.
Fiind un produs cu multe specificatii si functii de nivel superior, nu este la fel de potrivit pentru incepatori si intermediari, cum este pentru profesionisti.
Daca dispui de un buget generos si urmaresti un pian digital care sa nu fie pentru incepatori sau pentru practica moderata, ci pentru un pianist serios, fara restrictii, profesionist, atunci se poate spune ca ti-ai intalnit alesul.
Pareri despre cele mai bune piane digitale
Daca vrei sa achizitionezi, pentru uzul propriu sau in dar pentru cineva drag, pianist incepator sau avansat, un instrument care sa indeplineasca cele mai exigente pretentii, dar nu ai suficient timp pentru a te documenta, iti oferim noi cateva pareri despre cele mai bune piane digitale, dupa care te poti orienta.
Yamaha YDP-S34 Black Set
Acest model de pian digital ofera 192 note de polifonie, care te vor ajuta la orice interpretare muzicala. Designul fonic al modelului permite executarea partiturilor in cel mai fluid mod posibil, chiar si in timpul pasajelor rapide si, chiar daca pianistul tine pedala apasata foarte puternic, pianul continua sa genereze note foarte corecte si clare la audiere. Datorita tastaturii sale cu 88 de taste si tehnologiei sale Graded Hammer Standard, acest instrument ofera o atingere foarte flexibila si expresiva. Daca acest model este asemanator cu pianul acustic, este datorita raspunsului sau la apasarea tastelor, pe care il poti simti inca de la prima atingere.
Acest model este conceput in mod evident pentru pianistii de apartament. Utilizarea castilor nu reduce calitatea sunetului generat. Yamaha YDP S34 incorporeaza celebrul Optimizator acustic, o caracteristica exclusiva a unui pian digital Yamaha, care iti permite sa reglezi fluxul de unde sonore si sa elimini frecventele parazite. In plus, functia Intelligent Acoustic contribuie, de asemenea, la conturarea calitatii sunetului reprodus, indiferent de volumul mentinut. Cu cele 50 de melodii de pian integrate in memoria sa interna, Yamaha YDP S34 ofera suport educational pentru incepatori.
Pachetul contine, pe langa pianul digital Yamaha YDP-S34 BK, un scaun Gewa Deluxe Black Matt din lemn masiv, reglabil pe inaltime in functie de statura ta, si o pereche de casti pentru auditie Yamaha HPH-50 Black.
Roland F-140R Black Set
Roland este un alt brand care nu se specializeaza doar in pianele digitale, ci are o gama intreaga de produse audio despre care probabil ca ai auzit. Aceasta nu inseamna insa ca oferta lor de pian nu este de buna calitate. De fapt, recenziile pentru modelul cu 88 de clape si polifonie de 128 de voci F-140R arata ca acesta este unul de top, printre cele mai bune piane digitale, avand atat un apel clasic, cat si cateva caracteristici foarte moderne. Dimensiunile acestui instrument (136,1 x 34,5 x 77,8 cm montat) inseamna ca se poate potrivi chiar si in locuinte relativ mici.
Tonurile incorporate (11 tonuri Grand piano si alte 305, inclusiv 8 seturi de tobe si unul SFX) sunt esantionate la un nivel foarte ridicat de calitate, ceea ce este o caracteristica Roland, de care marca este mandra. Tonurile de pian au inregistrate mostre de viteza multiple si iti pot permite o interpretare perfecta. Pe langa aceasta, exista cateva specificatii proiectate pentru a-ti imbunatati practica sau performanta. De exemplu, acompaniamentul ritmic inseamna ca o piesa va rula si va urma acordurile si ritmul pe care le canti tu. De asemenea, iti poti inregistra exercitiile si compozitiile.
Pianul digital Roland F-140R are toate cele trei pedale incorporate si este livrat cu un scaun profesional ajustabil Gewa Deluxe Black Matt si o pereche de casti Audio-Technica AVC-200, pe care le poti conecta la pianul tau digital pentru a putea exersa in voie.
Gewa DP 120G Black
Pianele Gewa din gama G sunt fabricate in totalitate in Germania. Acest model de pian digital ieftin este ideal pentru a incepe studiul instrumentului fara a-ti deranja vecinii, fiind un exemplu de combinatie intre un sunet de calitate si o tastatura puternica la un pret rezonabil.
Gewa DP 120G nu ocupa mult spatiu si are un aspect minimalist. Cu toate acestea, ofera suficiente avantaje pe partea digitala pentru a-si satisface utilizatorii. Esantionarea pianului, pe 6 niveluri cu peste 1000 de samples integrate si gama dinamica Human Flex Dynamic, cu optiunile Artist, Standard si Light sunt foarte bune, iar sistemul de difuzoare da un sunet complet si bogat. Cele 88 de taste Fatar TP/40M Grand Touch se simt excelent, iar feedback-ul ponderat atunci cand le apesi se simte real si foarte natural.
Biblioteca de sunet cuprinde Concertul Grand Piano si alte 9 seturi aditionale, iar polifonia cu 135 de note iti va permite ca si partituri mai complicate sa fie reproduse fidel. Poti folosi efectele de modulare Hall, Room, Stage sau Ambient pentru a imbunatati sunetul dupa bunul plac. Dispune de optiuni de conectare multiple: MIDI, USB, AUX. Sistemul de boxe stereo incorporat utilizeaza un amplificator de clasa D pentru a conduce doua difuzoare de 22 W. In plus, exista doua iesiri pentru casti si o iesire AUX pentru conectarea usoara la un mixer sau un inregistrator audio.
Dynatone SLP-150 Rosewood
SLP-150 este produsul de entry level al gamei de Slim Pianos oferita de Dynatone, al carui principal obiectiv este de a mentine pretul cat mai mic si dimensiunile compacte fara a pierde insa elementele esentiale. Este ideal pentru debutanti, avand functii specifice (Metronom, Split, Twin Piano) si o biblioteca de 50 de piese clasice.
Instrumentul are un sunet si o capacitate de redare bune, fiind dotat cu tehnologia DNS (Dynamic Natural Sound), iar cele 88 de taste ponderate – hammer action, au o senzatie excelenta. Pianul are incluse cele trei pedale Soft, Sostenuto si Damper, precum si o bancheta.
Modelul ofera, de asemenea, o multime de optiuni de conectare, inclusiv compatibilitatea USB. SLP-150 ofera 14 voci de inalta calitate, datorata sistemului Stereo Sound Sample, si o polifonie de 16 note. In general, acest model ramane competitiv in propria gama de preturi, avand dimensiuni reduse (137 x 44 x 84 cm), si fiind usor de utilizat.
Pian digital Yamaha
Yamaha YDP-144 Rosewood Set
Este un instrument foarte apropiat de un „pian adevarat”. Digitatia este foarte realista si este posibil sa-ti ajustezi precizia atingerii in functie de sensibilitatea ta. YDP-144 integreaza sistemul Pure CF Sound Engine, tehnologia care ofera utilizatorului o experienta foarte apropiata de cea a unui Grand pian, mai ales cu sunetul exact al pianului de concert Yamaha CFX, fiind echipat si cu tastatura Graded Hammer Standard (GHS).
Sunetul este reprodus clar indiferent de volum. Intr-adevar, unele piane au probleme cu sunetul lor „saturat” daca apesi tastele prea tare, prea sus sau daca vei cobori sunetul prea mult. Yamaha a abordat aceasta problema acustica si a rezolvat-o, reusind sa transmita vibratiile instrumentului chiar si prin casti. Efectul Damon Resonance este de asemenea adaugat pentru producerea aceleiasi rezonante ca a corzilor pianelor acustice.
Acest model este livrat si cu un livret de 50 de partituri salvate si integrate in memoria interna a instrumentului. Il poti folosi oricand pentru a reduce ritmul si chiar pentru a elimina una dintre maini pentru a exersa sub asistenta completa. Modelul YDP 144 are un mod de inregistrare si o aplicatie de control si configurare a pianului accesibila de pe ecranul iPhone sau iPad-ului tau: SmartPianist. Toate functiile vor fi afisate clar si simplu pe un ecran mare, cu meniu usor de accesat.
Yamaha YDP-164 Set White
Pianul YAMAHA YDP-164 R pastreaza un sunet bogat, echilibrat, indiferent de volumul pe care canti. Functia de control acustic inteligent (IAC) ajusteaza automat echilibrul intre notele inalte si cele joase pentru a-ti permite sa te bucuri de sunet natural, chiar si la volum redus.
Functia Stereophonic Optimizer iti permite sa te bucuri de sunetul natural si de senzatia de interpretare pe un pian acustic, chiar si cu casti. Cand utilizezi aceasta functie, sunetele esantionate sunt percepute ca provenind din corpul instrumentului in sine, si nu din castile tale. Iti poti controla pianul direct de pe smartphone sau de pe tableta cu ajutorul functiei SmartPianist.
In pachet sunt incluse si o pereche de casti Audio-Technica AVC-200, precum si o bancheta ajustabila pe inaltime Gewa Deluxe White Matt. Culoarea alba a setului permite integrarea perfecta a muzicii delicate de pian intr-un decor plin de lumina.
Pian digital portabil
Roland RD-2000
Acest pian robust cu 88 taste are un design foarte modern, care include o tastatura din lemn acoperita cu fildes sintetic si trei pedale. Cele doua motoare sonore ale acestuia: SuperNATURAL si V-Piano pot emite 256 de note polifonice, sase tipuri de Reverb si 129 de alte efecte. Are functiile Dual, Split, Transpose, Tuning si poate inregistra performantele tale.
La fel de bine acasa, pe scena si in studio, acest pian digital este ideal pentru muzicieni profesionisti. Tastatura RD-2000 se poate imparti in 8 zone cu sunete individuale; de asemenea, poti folosi cele 8 potentiometre, perfecte pentru crearea de patch-uri unice. Orice ritmuri pe care le creezi pot fi stocate in memoria interna a pianului si pot fi accesate cu usurinta atunci cand este nevoie. Toate butoanele si glisierele sunt luminate cu LED, ceea ce ofera un feedback vizual excelent pe o scena intunecata.
Dimensiunile de 141,2 x 36,7 x 14 cm si greutatea de 21,7 kg sunt favorabile portabilitatii instrumentului, transformandu-l in preferatul solistilor care au concerte. In aceeasi directie pledeaza si multitudinea optiunilor de conectare (SUB, minijack, 2 USB, MIDI, XLR).
Yamaha NP-12 White Set
Acest pian digital Yamaha este recomandat incepatorilor sau intermediarilor care doresc un model performant, dar la un pret rezonabil. Este destul de compact si de aceea te va insoti cu usurinta in afara casei. Cantareste doar 4,5 kg, iar dimensiunile sale (103,6 x 10,5 x 25,9 cm) recomanda produsul pentru portabilitate. Designul sau este elegant, iar culoarea se potriveste oriunde.
Are 61 de taste dinamice si doua difuzoare de 2,5 W. Acestea nu ofera o putere mare a sunetului, dar pentru un incepator poate fi suficient. Prin portul sau USB To Host, vei putea conecta instrumentul foarte usor la un dispozitiv iOS. Datorita aplicatiei Digital Piano Controller pentru iPhone si iPad, vei avea acces la multe functii distractive si educative.
Acest pian digital are alimentatorul inclus si vine cu un stativ Adam Hall SKS 01, o pereche de casti Alpha Audio HP One si o pedala de sustain LD Systems SP1 Sustain. De asemenea, functioneaza cu 6 baterii. Are iesire pentru casti, metronom, functii de transpunere si inregistrare, Dual si Layer.
Stativ pian digital
Roland KSC-FP10
Pentru un pian digital portabil, un stativ devine un element sine qua non. Pentru un Roland FP10 este adresat acest produs robust, confectionat din lemn si placaj. Are un design elegant, un finisaj pe masura, si, odata fixat pe acest stativ pentru pian digital, instrumentul tau va fi stabil si in siguranta.
Nu ai nevoie de ajutor suplimentar, chiar daca nu ai nici o sansa sa participi la competitii de mesteri priceputi: se monteaza usor, respectand instructiunile cuprinse in colet si folosindu-te de o surubelnita.
Desi pretul la care poti achizitiona acest accesoriu nu este deloc de neglijat, te poti astepta in schimb sa fie unul durabil, pe masura investitiei.
Yamaha L-255 Black
Daca iti folosesti instrumentul din gama P de la Yamaha in concerte sau la repetitii in afara casei, e bine sa stii ca modelul L-255 de stativ pentru pian digital este suportul potrivit pentru instrumentul tau.
Accesoriul se monteaza si se demonteaza usor, operatiunile fiind necesare de fiecare data cand urmeaza sa-ti muti pianul. Materialul de constructie – lemn/placaj este unul rezistent insa la astfel de interventii repetate, cu atat mai mult cu cat locasurile pentru suruburi sunt predefinite.
Are dimensiuni de 128,7 x 62,8 x 43 cm si o greutate de 5,5 kg, suficiente pe de o parte pentru a avea o pozitie confortabila atunci cand canti, iar pe de alta parte pentru a sustine cu succes instrumentul.
Ghid de cumparare
Un pian digital este o imitatie electronica a unui pian acustic (vertical sau cu coada). Aceste instrumente incearca sa se apropie cat mai mult de sunetul si senzatia pe care ti-o da interpretarea la un pian real. Atunci cand cauti cel mai bun pian digital dintre multitudinea de modele disponibile, fie ca esti incepator sau initiat, trebuie luate in considerare criterii diferite:
Tipul pianului si brandul de fabricare: Exista trei tipuri de astfel de instrumente. Pianele digitale verticale sunt proiectate, dupa cum le spune si numele, pentru a fi utilizate intr-o pozitie verticala. In general, sunt mai flexibile decat pianele acustice traditionale. Pianele de scena sunt concepute pentru a performa in public si, pentru aceasta, vor beneficia de boxe puternice. In cele din urma, pianele digitale portabile sunt fabricate dupa modelul pianelor cu coada traditionale, dar sunt mai usor transportabile si nu necesita atat de multe reglaje.
Nu este intotdeauna o garantie a calitatii, dar in ceea ce priveste instrumentele muzicale, anumite marci sunt cunoscute pentru fiabilitatea lor. Cei mai celebri fabricanti de piane digitale sunt nu numai firmele Roland, Yamaha, Casio, ci si Korg, Thomann sau Kawai. Alegand unul dintre acesti producatori, risti mai putin cu privire la calitatea si durabilitatea materialelor.
Tastatura si simtul clapelor: Pianele digitale cu 88 de clape sunt cele mai bune pentru a putea progresa fara a mai trebui sa schimbi instrumentul ulterior. Cu toate acestea, daca esti incepator si bugetul tau este limitat, poti gasi piane digitale, ieftine si bune, cu mai putine taste, pe care te poti initia in studiu. Cand esti la inceput, este putin probabil sa folosesti clapele speciale pentru notele cele mai inalte si cele mai joase.
Tastele semi-usoare sunt prevazute cu un arc, oferind o oarecare rezistenta la apasare. In ceea ce priveste tastele ponderate, acestea sunt mai grele si prezinta o rezistenta mai mare, oferind o senzatie autentica de interpretare la pian clasic.
Tastele „Hammer Action” – care imita ciocanelele de lovire de pe pianul acustic, sunt de asemenea eficiente. Poti opta pentru aceasta varianta daca urmaresti sa creezi atmosfera muzicala cat mai apropiata de cea a pianului traditional. Tastele din lemn sau acoperite cu fildes sintetic reproduc o atingere grea, caracteristica unui instrument clasic.
Polifonia: Se traduce prin numarul de sunete pe care un pian digital le poate produce in acelasi timp (sau prin numarul de taste apasate simultan). Polifonia cea mai potrivita, atat pentru incepatori, cat si pentru avansati, este 128. Daca apesi o pedala de sustain, vei auzi si mai multe sunete simultan.
Cand se canta cu acompaniament sau se realizeaza inregistrari multitrack, polifonia inalta va fi, de asemenea, mai practica. Polifonia de 192 voci, spre exemplu, iti va permite sa te exprimi complet, fara sa existe nici o limitare sau saturatie, ca la alte piane cu polifonie limitata.
Calitatea esantionarii si a sunetului: Fiecare tasta corespunde sunetelor pre-inregistrate de la pianele acustice reale. Intr-o esantionare simpla, un singur sunet pe nota va fi generat mai mult sau mai putin puternic, in functie de presiunea exercitata asupra tastei.
In cazul esantionarii multiple, sunetul corespunzator notei a fost inregistrat de mai multe ori in nuante diferite (pana la sapte). Aceste variatii de nuanta ii ofera pianistului mai multa libertate si mai multe posibilitati creative.
Difuzoarele sunt in general mai bune si mai puternice pe un pian digital fix (pana la 100 de wati) decat pe un pian digital portabil (de la 2 x 6 wati la 2 x 12 wati). Difuzoarele cele mai puternice sunt de preferat, deoarece intaresc impresia de spatialitate a sunetului si pot genera un volum mare fara denaturari fonice.
Conectivitate si compatibilitate: Majoritatea pianelor digitale au o functie MIDI care iti permite sa conectezi instrumentul la un computer si/sau la diverse echipamente de inregistrare. Multe au un port USB, iar altele accepta carduri de memorie flash, astfel incat sa poti transfera muzica. Cu toate acestea, trabuie acordata atentie chestiunilor legate de compatibilitate. Un pian digital Yamaha poate fi compatibil numai cu iOS, de exemplu.
Functii si moduri de invatare: Pentru incepatori, exista de obicei lectii, functia de metronom sau acces la resurse online. Printre cele mai populare functii se numara modul Duo, care imparte tastatura in doua parti egale pentru a canta in tandem si a invata. Modul Split functioneaza la fel, dar iti permite sa canti la doua instrumente diferite in acelasi timp. In sfarsit, modul Dual ofera posibilitatea obtinerii a doua sunete distincte intr-o singura apasare (de exemplu, pian si chitara).
Unele piane digitale la preturi bune iti inregistreaza interpretarea, ceea ce poate fi un avantaj atunci cand inveti sa canti. Ascultand din nou piesele cantate de tine, poti estima progresul inregistrat, iti poti identifica si corecta greselile sau ii poti face pe cei dragi sa te asculte. De asemenea, functia de inregistrare este importanta daca intentionezi sa compui propriile melodii.
Daca ti s-a parut util ghidul nostru de cumparare a unui pian digital la un pret bun, iti sugeram sa parcurgi in continuare rubrica de intrebari frecvente, precum si cateva sfaturi de utilizare desprinse din manualele de utilizare care ti-ar putea fi de folos.
Intrebari frecvente
E rentabil sa cumpar un pian digital second hand?
Poti gasi, cu siguranta, un pian digital la pret bun, second-hand, dar achizitia nu trebuie facuta orbeste, deoarece este vorba despre un dispozitiv care a fost deja utilizat. Nu poti fi sigur ca si-a pastrat intacta intreaga functionalitate. Pentru a evita investitiile in echipamente precare, se recomanda contactarea unui magazin specializat in vanzarea pianelor digitale folosite sau, cel putin, avizul unui specialist.
Care e diferenta dintre pianul clasic si cel digital?
Un pian clasic este un instrument acustic care vibreaza si rezoneaza, oferindu-ti o senzatie de sunet mai directa decat un pian digital. De asemenea, desi instrumentele de inalta calitate reprezinta o investitie considerabila, acestea isi pastreaza foarte bine valoarea si sunt deseori mostenite de-a lungul mai multor generatii.
Pe de alta parte, un pian digital, ieftin si bun nu trebuie acordat, deci necesita mai putine resurse financiare pentru intretinere, ocupa mai putin loc, este mai usor de transportat si de mutat, si poate fi conectat la casti, ceea ce inseamna o convietuire mai buna cu vecinii.
Pot canta la fel de usor la orga digitala si la pianul digital?
Fiecare dintre cele doua instrumente are propriile particularitati, avantaje si dezavantaje, dificultati sau facilitati de invatare. In principiu, poti canta la fel de usor pe ambele. In cele din urma, tine de natura artistica a fiecaruia sau de preferintele personale sa optezi pentru unul sau pentru celalalt.
6 sfaturi de utilizare din manual, pentru pianul digital
Fiecare brand, fiecare gama si fiecare model de pian digital, la pret mare sau mic deopotriva, are propriile specificatii si, in consecinta, propriile instructiuni de utilizare. Iti prezentam 6 pasi generali pe care sa-i urmezi cand faci cunostinta cu instrumentul tau.
Citeste cu atentie manualul de utilizare
Nimeni nu cunoaste mai bine pianul tau digital decat cei care l-au creat. Asadar, vei gasi in instructiunile transmise de ei tot ce trebuie sa faci, dar si ce nu trebuie sa faci pentru ca sa te poti bucura de instrumentul achizitionat cat mai mult timp.
Monteaza pianul
In manual vei gasi schema dupa care urmeaza sa montezi instrumentul, in cazul in care este vorba despre un model compact, sau stativul, daca esti posesorul unui pian digital portabil. In acest caz, iti sugeram sa fii atent, pentru ca probabil vei fi nevoit sa repeti destul de des operatiunea.
Nu intra in panica, nu ai nevoie de maini atat de dibace sau de un spirit mestesugaresc iesit din comun. Montajul este usor de facut. Daca stii sa canti la pian, atunci poti sa strangi si niste suruburi.
Invata componentele pianului
Pentru a te familiariza rapid cu pianul si pentru a afla cat mai repede tot ce poate sa faca, e bine sa studiezi mai intai schema tehnica a instrumentului si sa identifici fiecare tasta, fiecare buton si fiecare element de conexiune.
Exploreaza functiile instrumentului
Inainte de a te apuca de cantat, poti sa te “joci” mai intai pentru a afla tot ce se poate despre pianul tau. Evident, tot timpul mai ramane ceva neexplorat, dar baza trebuie sa fie cunoscuta. Asadar, porneste instrumentul, ajusteaza-i volumul, alege cate un ton si canta cateva note. Apoi poti varia modurile si efectele, familiarizandu-te in acest timp si cu clapele.
Invata sa inregistrezi
Daca vei vrea sa retii automat propriile compozitii sau doar sa-ti asculti cu ureche critica interpretarile, atunci inregistrarea este cea mai utila functie. Dupa ce vei exersa cum sa retii acordurile, poti invata sa le si stergi.
Cum se conecteaza
Exploreaza sistemele de conectare a pianului la alte dispozitive: calculator, laptop, tableta, smartphone, casti etc. Invata intrarile si iesirile pentru fiecare, precum si mecanismele de control si de transfer. Iti vor fi cu siguranta utile in scurt timp.
Poti incepe sa canti acum. Distractie placuta!
Lasa un comentariu
0 Comentariu