
Contents
Microfoane wireless – Opinii si Recenzii in 2023
Daca te numeri printre cei care doresc sa se poata misca liber in timp ce canta sau vorbesc pe scena, vei avea nevoie cu siguranta de un microfon wireless, fara cabluri care sa iti stanjeneasca gesturile. Pentru ca poti alege intre o varietate de modele, este indicat sa afli cate ceva despre criteriile tehnice care diferentia versiunile profesionale de cele beginner si care pot defini optiunea optima pentru tine. De exemplu, daca doresti sa ai la indemana un set de doua microfoane wireless, de nivel mediu, eficiente pe o distanta de pana la 50m, accesibile ca pret si potrivite pentru prezentari, te poti orienta usor catre un model de tipul LD Systems ECO 2 HHD Dual. Daca vrei sa ai mai multe variante intre care sa alegi, poti include in comparatie si Stage Line TXS-2402 SET.
Tabel comparativ
Este un set cu receptor si doua microfoane, potrivit pentru cei care cauta dispozitive entry-level sau semi-profesionale, la un pret accesibil, pentru prezentari si interpretari vocale. Microfoanele sunt de tip dinamic cardioid, cu structura care asigura preluarea cu acuratete a sunetelor, eliminand zgomotele de fundal.
Intervalul de frecventa de 60 pana la 16000kHz este putin mai restrans decat al versiunilor profesionale, fiind un produs mai putin recomandat pentru cei care cauta un model premium.
Pachet cu doua microfoane wireless, recomandat pentru dotarea salilor de conferinte si a spatiilor in care se tin ocazional concerte (cafenele, baruri etc.).
Iti recomandam aceasta versiune daca esti in cautarea unui sistem cu microfoane wireless protejate fata de interferente, care permite si combinarea in paralel pentru utilizarea a patru transmitatoare in acelasi timp. Setul include doua microfoane cu capsula supercardioid, pentru acuratete buna a sunetului, receptor si alimentator.
Structura unidirectionala a capsulei nu recomanda acest set pentru situatii in care este nevoie de captarea sunetelor inconjuratoare, precum discutii de grup etc.
Microfoane wireless comercializate in set de doua bucati, cu receptor care permite controlul volumului pentru fiecare dintre cele doua canale disponibile si 16 frecvente distincte disponibile pentru transmisie.
Microfon cu capsula de tip cardioid, pentru prezentatori si solisti vocali, cu structura exterioara din metal, pentru rezistenta sporita, si baterii care asigura o autonomie de functionare de pana la 30 de ore. Receptorul include led-uri care indica starea de functionare, prezenta semnalului si intensitate prea puternica, iar microfonul este prevazut cu buton de ON/Off/Mute.
Este o versiune entry-level recomandata pentru situatiile in care este necesar un sistem audio de calitate, la un pret accesibil, fara pretentiile de performanta ale unei variante premium.
Model de microfon wireless potrivit pentru salile de curs, cele de conferinte, cafenele, baruri si alte locatii in care este necesara amplificarea eficienta a vocii.
Cum alegi un microfon wireless, bun
Ghidul cumparatorului
Daca te intereseaza microfoane care iti permit sa preiei semnalul acustic vocal si sa il transmiti sistemului de sunet fara sa fie necesare cabluri, e cert ca trebuie sa procuri niste modele wireless. Cel mai important merit al acestor dispozitive este faptul ca permit utilizatorului sa se miste liber pe scena. Chiar si asa, raza de receptie a semnalului va fi diferita de la un model la altul, necesitand o distanta minima de transmisie.
Recomandam aceasta solutie pentru toate situatiile in care cablurile ar putea sa incurce buna desfasurare a activitatilor si cu precadere pentru utilizatori foarte dinamici, preferand multa miscare scenica. In continuare, vom incerca sa explicam unele repere pentru selectie, care nu numai ca vor permite oricui sa identifice modelul potrivit, ci vor arata la final si unde gasesc microfoane wireless la preturi bune multi alti cumparatori interesati.
Modele: Pe piata se comercializeaza dispozitive de mana si microfoane pentru lavaliera. Aceasta a doua categorie inglobeaza mai multe alternative: cele conventionale, produse cu casti si modele de montat pe instrumente. Mai exista “variatiuni” pe aceasta tema, cand vorbim despre un microfon wireless pentru camera video sau de unul spion.
Microfonul fara fir de mana este cel ideal pentru spectacole muzicale si petreceri. Se foloseste foarte frecvent la nunti si ar trebui sa intre in componenta kitului de aparatura pentru orice local in care se tin concerte sau se organizeaza evenimente. Un produs conventional este format din microfonul propriu-zis si dintr-un receiver wireless care se conecteaza la sistemul de sunet.
Un microfon wireless de lavaliera va fi preferat in cazul talk show-urilor, pe scena pentru piese de teatru, la prezentari si in cadrul discursurior publice. Kitul este format din microfon si transmitator, legate intre ele prin fir. Transmitatorul are dimensiuni cat se poate de mici si se va securiza intr-un buzunar sau la curea.
Microfonul cu casti este derivat din cel de lavaliera si constituie varianta preferata de artistii care canta si danseaza in acelasi timp pe scena, pentru ca le permite miscare nelimitata, iar mainile raman libere. Si aici exista un transmitator care se ataseaza pe corp, ce va trimite semnalul catre un receiver specific, la sistemul audio principal.
Pentru instrumente muzicale(de exemplu, un microfon wireless pentru saxofon sau acordeon) se foloseste un kit similar cu cel de lavaliera, numai ca transmitatorul este purtat de catre instrumentist, iar receptorul de sunet este fixat pe intrumentul muzical. Unitatea de transmisie va prelua prin cablu semnalul de la microfon si il va trimite wireless la amplificatorul de sunet.
Cand amintim despre un microfon wireless spion, bineinteles ca ne referim la modelele cu interceptare localizata, care se plaseaza in locul de unde se doreste preluarea sunetului si pot fi accesate prin SIM, pe baza unui simplu apel telefonic. Piesele de lavaliera cu receiver wireless compatibil cu interfata camerelor video pot transmite acestora facil semnalul acustic.
Directia de transmisie: Alternativele de baza sunt dispozitivele unidirectionale si cele omnidirectionale. Fiecare varianta va avea avantajele si dezavantajele sale. De pilda, intr-o sala de conferinte sau intr-un amfiteatru, un microfon unidirectional va fi suficient. Care e diferenta? Primul tip preia sunetul dintr-o singura directie, iar al doilea il poate recepta din orice directie.
Marele dezavantaj al celor unidirectionale este faptul ca pot interfera cu alte microfoane, cu aparatura si apare fenomenul de “proximitate”, efect ce presupune cresterea substantiala a sensibilitatii dispozitivului, daca este prea aproape de sursa sonora. Cele omnidirectionale se recomanda pentru concerte cu sonorizare buna, unde pot prelua semnal de la grupuri de instrumente sau coruri de voci , insa aici se pot infiltra si sunete nedorite, canalele sonore putand interfera(fara a fi precis separate).
Tipul: Exista doua modalitati de operare si transmisie: analogica (VHF sau UHF) si digitala wireless.
Transmisia analogica poate fi pe frecventa inalta(VHF – de la 174, la 216MHz) sau pe frecventa ultra-inalta(UHF), cu specificatia ca aceasta din urma(de la 470, la 805MHz) se preteaza pentru aplicatii high end, exclusiv profesionale. Asta se datoreaza faptului ca raza de semnal este mai extinsa in UHF, iar numarul de frecvente disponibile va fi mult mai mare. Problema la semnalul analog este intotdeauna riscul de interferenta, asa ca, mai nou, multi cauta pareri despre cele mai bune microfoane wireless digitale.
Pentru acestea, semnalul analogic este convertit la transmitator in semnal digital si trimis catre receiver, unde va fi decodat. Riscul de interferenta radio cu acesta nu exista. Totusi, drept concluzie la acest parametru, se poate scpune ca un dispozitiv UHF analog de inalta performanta va fi la fel de bun sau chiar mai performant ca acustica decat unul digital, ramanand la latitudinea viitorului utilizator sa decida ce prefera mai mult.
Parametrii de functionare: Aici amintim rapid distanta de transmisie, raspunsul in frecventa, raportul semnal/zgomot si modul de alimentare cu energie. Pentru sali cu suprafata medie, transmisia trebuie sa se poata face eficient pana la circa 30m. Pentru incaperi mai restranse se pot alege piese cu aproximativ 10m distanta de transmisie.
Ca la orice dispozitiv ce lucreaza cu semnal acustic, raspunsul in frecventa pentru microfoane trebuie sa fie unul adecvat, avand valori de circa 100Hz – 10000Hz. Ca raport dintre semnal si zgomot, valoarea se exprima in decibeli si trebuie sa fie cat de mare posibil, indicand sunet cat mai clar perceput.
Valori sub 30dB sunt intalnite la modele conventionale si de circa 60dB la aparatura semi-profesionala. E firesc ca pentru un microfon wireless profesional, aceste valori sa depaseasca lejer 60dB. Cele mai multe produse necesita baterii pentru a functiona in mod corespunzator si ar fi util sa se verifice si compatibilitatea cu acumulatori, inainte de cumparare.
Conform ofertelor online, putem oferi si o lista celor care cauta sa descopere unde gasesc microfon wireless la un pret bun. Recomandam produse comercializate pe Internet deoarece sansele unor reduceri de pret sau costurile mai scazute decat in magazine sunt ocazii frecvente. In materie de branduri, un microfon wireless Sennheiser, Behringer, Shure sau Sony va face parte din seria aparatelor performante, in timp ce pentru preturi mai scazute, te poti multumi si cu oferte de la firme mai putin cunoscute.
Modele recomandate in 2023
LD Systems ECO 2 HHD Dual
Pentru cazurile in care ai nevoie de doua microfoane, iti propunem acest set de la LD System, cu sistem de functionare analogic, capsula dinamica si profil de tip cardioid, potrivit pentru concerte, inregistrari si discursuri. Preia cu acuratete sunetul din partea frontala, eliminand eficient zgomotele de fundal din laterale, pentru o redare cat mai clara si curata.
Lucreaza in intervalul de frecvente 60 – 16000Hz si este un sistem wireless cu doua canale, recomandat pentru aplicatii entry-level si semi-profesioniste, care necesita echipament de calitate la un pret accesibil.
Microfoanele sunt alimentate cu baterii de tip AA, care asigura o autonomie de pana la 10 ore si putere de 10dBm. Raza de operare oferita de sistem se extinde pana la 50m in spatiu deschis, iar receptorul este prevazut cu iesiri XLR si Jack si permite detasarea antenelor pentru transport mai facil. Transmisia se realizeaza pe doua frecvente fixe: HDD1 de 863.100MHz/864.500MHz si HHD2 de 863.900MHz/864.900MHz.
Stage Line TXS-2402 SET
Daca preferi un sistem protejat impotriva interferentelor create de alte dispozitive wireless UHF din apropiere, iti recomandam ca optiune Stage Line TXS-2402 SET, care permite, in plus, folosirea a doua pachete in paralel, in cazul in care ai nevoie de 4 microfoane.
Un set contine receptor, doua microfoane cu transmisie digitala si alimentator. Lucreaza pe doua canale, fiecare avand la dispozitie 16 frecvente distincte de banda de la 2404 pana la 2476MHz si control pentru volum individual, pentru a gestiona cat mai precis calitatea transmisiei de la cele doua surse.
Microfoanele sunt de tip supercardioid, ceea ce inseamna ca iti ofera o zona ingusta de captare, pe latura frontala, care impiedica inregistrarea zgomotelor de fundal de pe laterale, asigurand claritatea undelor sonore. Receptorul este prevazut de asemenea cu iesire jack de 6.3m, pentru semnal combinat, si functie de reconfigurare automata. Este un pachet potrivit pentru prezentari publice si concerte in interior.
AKG WMS 40 Mini Vocal
AKG WMS 40 Mini Vocal este o varianta cu un singur microfon, destinata celor care doresc sa poata face prezentari in amfiteatre si sali de conferinta sau planuiesc sa cante in public, in locatii in care vocea are nevoie de sustinere. Microfonul include capsula de tip cardioid, standardul in reproducerea vocii, indiferent ca vorbim despre solisti vocali sau prezentatori, pentru ca poate capta cu usurinta undele sonore din partea frontala, excluzand zgomotele produse in partile sale laterale.
Include structura din metal, care ii asigura rezistenta, si buton de On/Off/Mute pentru gestionare facila in timpul evenimentelor. Te vei bucura cu siguranta sa auzi ca bateria asigura o autonomie de functionare de pana la 30 de ore.
Receptorul este prevazut cu antena si led-uri care iti spun permanent cat de bine functioneaza, incluzand, pe langa luminitele care indica pornirea si receptia semnalului si un al treilea led pentru semnal prea puternic. Permite reglarea volumului si este insotit de alimentator universal prevazut cu adaptoare pentru USA/EU/UK.
Sennheiser XSw 1-835 B
Iti propunem, pentru inceput, un model de microfon wireless de la Sennheiser, cu capsula cardioida, care capteaza cu acuratete foarte buna sunetele generate in partea sa frontala, limitand zgomotul de fundal prezent in laterale si in spatele microfonului. Este deci un format ideal pentru a canta solo si un model cu bobina mobila, rezistent la umezeala si robust, potrivit pentru cei care doresc sa cante pe scena. Setul include microfon si receptor cu antene integrate in carcasa, cu semnal de iesire comutabil, iesiri XLR si de tip jack.
Receptorul are dimensiunile de 200 x 127 x 42mm si cantareste 340g. Sistemul este unul analogic, iar microfonul are o putere de 10mW si ofera o autonomie de pana la 10 ore cu baterii noi (doua de tip AA). Sistemul audio lucreaza pe intervalul de frecvente 50Hz pana la 16kHz si ofera posibilitatea de ajustare pe o plaja de 45dB in trepte de cate 5dB. Este, cu alte cuvinte, o varianta care iti permite sa adaptezi caracteristicile audio la propriile preferinte si la contextul de utilizare.
Se numara printre seturile potrivite pentru cei care sunt mai putin familiarizati cu acest tip de tehnologie si prefera sa cumpere ambele componente in acelasi pachet, ca alternativa la selectarea separata a receptorului.
JTS UF-10TH/12
Cu modelul JTS UF-10TH/12 vorbim de aceasta data despre un microfon fara fir, comercializat fara receptorul asociat acestei versiuni. Este o varianta tehnica cu capsula cardioida, destinata celor care canta sau fac prezentari in public, in spatii suficient de mari pentru a necesita sustinere audio. Structura dinamica il recomanda prin rezistenta superioara la umezeala si uzura.
Ofera in plus, fata de alte modele, display digital incorporat, cu butoane de control, care permit gestionarea parametrilor de functionare (frecventa de operare, puterea de transmisie etc.) direct de la microfon. Are o greutate de 350g si functioneaza cu doua baterii de tip AA care ii ofera autonomie de peste 10h. La capitolul performante audio iti putem spune ca ofera o putere de transmisie de 10mW sau 50mW, la alegere, o stabilitate foarte buna a frecventei, lucrand in banda UHF (634 pana la 694MHz), cu raspuns in intervalul de frecventa 50Hz pana la 16.5mHz.
Se comercializeaza impreuna cu o clema, care asigura prinderea sigura si facila de stativ, si geanta pentru transport si depozitare in perioadele in care nu este folosit. Este o versiune recomandata frecvent pentru cei care au deja experienta ca solisti si doresc si isi pot permite sa achizitioneze un microfon mai performant, pentru a imbunatati calitatea prestatiilor scenice.
JTS RU-850LTH/5
Cauti un model de microfon wireless performant, la un pret accesibil, care sa iti ofere mai multa autonomie si adaptabilitate la cerintele interpretarii? Iti recomandam sa incerci JTS RU-850LTH/5, compatibil cu receptorul JTS RU-8011DB/5, care nu este insa inclus in pachetul de livrare, deci va trebui cumparat separat.
Microfonul foloseste tehnologie Remoset Ultrasonic care permite sincronizarea eficienta cu receptorul si include functiile Mute si Lock, care te ajuta sa gestionezi mai usor dispozitivul. Puterea de transmisie este reglabila si o poti seta chiar de la nivelul microfonului, prin intermediul display-ului digital, cu cinci nivele de afisare.
Vorbim si de aceasta data despre o capsula de tip cardioid, cu captare precisa pe zona din fata si diminuarea zgomotului de fundal pe laterale si posterior, construita pentru a reduce feedbackul acustic. Structura include de asemenea bobina mobila, robusta si rezistenta la utilizare intensiva. Microfonul functioneaza cu doua baterii de tip AA, care ii ofera autonomie foarte buna, de pana la 30 de ore de functionare, care nu sunt insa incluse in pachetul de livrare. Este un model usor, de doar 242g, construit cu carcasa din plastic, avand diametrul de 51mm si lungimea de 269mm. Lucreaza in sistem UHF PLL cu banda larga si ofera SPL maxim de 148dB.
Stage Line TXS-900HT
Daca preferi mai curand un microfon din categoria condenser, mai sensibil la nuantele vocii tale, iti recomandam Stage Line TXS-900HT. Este un model de transmitator cu 2 game de frecventa, cu mod de transmisie wireless, fara fir, si putere de 10mW.
Pentru cei care au nevoie de o autonomie buna, pentru repetii indelungate, fara intreruperi, putem spune ca acest model functioneaza cu baterii (2 de tip AA) care ii asigura energie pentru pana la 10ore. Acopera gama de frecvente audio de la 80 pana la 18000Hz si este dotat cu functie de tip SYNC, care asigura gestionarea automata si eficienta a sincronizarii corecte si continue cu receptorul. Poti folosi acest microfon cu receptorii din seria TXS-900 si TXS-920.
Se numara de asemenea printre versiunile care includ display LCD, pe care se afiseaza nivelul de incarcare a bateriilor, pentru a sti din timp cand este cazul sa cumperi altele noi, si canalul pe care transmiti in acel moment, pe care il poti schimba usor. Tot direct de la microfon ai acces la functia Mute, pe care este bine sa o activezi atunci cand nu interpretezi, pentru a fi sigur ca discutiile private, raman private si pentru a economisi baterie. Stage Line TXS-900HT cantareste 250g, incadrandu-se din acest punct de vedere in categoria optiunilor de greutate medie, fiind deci relativ usor de folosit pentru durate lungi de timp.
Stage Line TXS-606HT
Cu Stage Line TXS-606HT ai la dispozitie 1000 de frecvente selectabile in intervalul 672 – 696MHz si posibilitate de conectare prin infrarosu cu receptor ACT, care nu este inclus in pachetul de livrare. Vorbim de aceasta data despre un model de 312g, putin mai greu decat media, cu inaltime de 265mm si diametrul de 51mm. Include capsula cardioida, cu sensibilitate ridicata pentru sunetele emise in zona sa frontala, si limitare a zgomotelor prezent in lateral si posterior, ideala pentru interpretii de muzica, actori si prezentatori.
Lucreaza in intervalul de frecventa 30Hz pana la 18000Hz, cu stabilitate RF foarte buna, de +/-0.005% si pune la dispozitie putere de transmisie de 2.5mW sau 25mW, cu posibilitatea de reglare facila, direct de la nivelul microfonului, in functie de distanta la care trebuie sa ajunga sunetul si contextul de folosire.
Include display LCD care afiseaza nivelul de energie disponibil in cele doua baterii tip AA, care ii asigura alimentarea, cu o autonomie de pana la 8 ore, si permite de asemenea si ajustarea gradului de sensibilitate, pentru o adaptare mai buna la stilul de muzica pe care vrei sa il interpretezi. Se numara printre modelele recomandate pentru tinerii artisti, care au nevoie de un dispozitiv de redare audio de calitate, fara a-si permite insa sa acopere un cost foarte ridicat.
Wster WS-1816-1
Cu acest tip de microfon wireless vei avea posibilitatea de a atrage atentia asupra ta, avand un ajutor de nadejde, pentru o interpretare de exceptie.
Este destinat pentru activitatile de tip karaoke, cu un design deosebit, cu rosu inchis si auriu, cu LED-uri. Usor, de numai 394 g, vei avea libertate de miscare in timpul cantecului. Este compatibil cu telefonul mobil sau tableta, atat pe Andoid, cat si iOS.
Are functii diverse de interes pentru tine, precum: boxa bluetooth, functia de karaoke, posibilitatea de a inregistra muzica, radio, poti realiza interviuri, podcast-uri etc. Capul microfonului este dotat cu functii de reducere a zgomotului de fond, punand astfel mai bine in evidenta vocea. Are butoane pentru a regla usor volumul, inaltele, basul, reverbul. Bateria iti ofera o autonomie de pana la 8 ore, suficient pentru o seara de distractie.
Selling Depot SD-Q7 gold
Daca organizezi karaoke la diverse evenimente, poti sa te bazezi pe acest tip de microfon cu un design placut (pe auriu), din gama profesionala, de tip dinamic.
Este un sistem format din doua componente de baza: o boxa activa ce are 2 difuzoare stereo si un microfon ce se poate conecta pe orice dispozitiv (tableta, telefon mobil, laptop etc.), prin bluetooth, avand astfel o mare libertate de miscare in timpul interpretarii. Este compatibil cu sistemele de operare Android, iOS sau Windows Phone.
Tesiunea de alimentare este de 5V, cu un raspuns in frecventa de la 100 la 10000 Hz si un raport semnal – zgomot de 115 dB. In pachetul de achizitie ai inclus si cablu USB.
» Gasesti aici recomandari din anii anteriori
Alte produse recomandate, momentan indisponibile:
Samson Stage XPD1
Iata un microfon digital wireless cu conexiune prin USB, pe care il recmandam tuturor celor care cauta modele de lavaliera. Include in sistem de prindere dupa urechi, pe baza caruia cel mai util se intrebuinteaza la seminarii, prelegeri sau in orice situatie cand utilizatorul doreste sa aiba mainile libere.
Functioneaza cu semnal Bluetooth in frecventa standard de 2.4GHz si lucreaza cu un receptor integrat intr-un stick cu interfata USB, care se ataseaza la sistemul de sunet. Transmitatorul este inserat intr-o unitate legata prin cablu de microfon, care se prinde la curea si are o micro antena.
Cu o raza de transmisie pentru semnal de circa 30m, acest mic dispozitv rivalizeaza cu alte microfoane de mana mai sofisticate. Unitatea de transmisie necesita doar baterii AA pentru a functiona corespunzator, in sa acestea nu sunt incluse in pachet. Ergonomia la purtare si utilizare face din acest produs unul dintre cele mai apreciate din gama aparatelor tip lavaliera sau cu casti.
Avantaje:
Confortabil la utilizare – lasa maninile utilizatorului libere si se prinde cu casti.
Raza de semnal extinsa pana in 30m.
Compatibil cu orice sistem de sunet cu interfata USB.
Necesita exclusiv baterii simple, AA, pentru alimentare optima.
Dezavantaje:
Uneori pot aparea interferente cu alte dispozitive similar configurate, in banda de 2.4Ghz.
WG 3080E
Am gasit un mini microfon wireless la un pret bun, pe care il putem da drept exemplu tutturor celor cu buget limitat. In primul rand, amintim ca va oferi inclusiv posibilitatea sa fie conectat prin fir la statia de amplificare. Pachetul iti furnizeaza, asadar, microfonul, receptorul de transmisie, o antena, cablu de conexiune directa de 3m, cutie de transport si bateriile pentru alimentare.
Ca performante de sunet, remarcam sistemul de transmisie VHF, cu frecventa in raspuns conventionala pentru astfel de dispozitive(100Hz – 10000Hz). Va permite o distanta de operare pana la maxim 30m. Pana in 60dB se poate identifica rata semnal/zgomot(deci asta ar indica o claritate sonora suficient de buna).
Este prevazut cu functie On/Off, pentru evitarea momentelor cand s-ar produce efectul de proximitate. In mod firesc, carcasa asigura protectie minima componentelor interne. Interfata prezinta si mufa de conexiune jack 6.3mm(pentru integrarea cu fir in sistemul de sunet). La pretul acesta, consideram ca multi potentiali cumparatori care doresc sa-l utilizeze la nunti si petreceri se vor declara interesati.
Avantaje:
Raza de operare pana la 30m.
Functie pornit/oprit, utila cand vrei sa dai microfonul pe mute.
Costuri foarte scazute de achizitie.
Kitul oferta include si cablu, baterii, cutie de transport.
Dezavantaje:
Produs conventional, doar cu performante medii.
K&K AT 306
Ca exemple pentru cateva dintre cele mai bune microfoane wireless iti propunem acest kit format din doua unitati identice. La sedinte, petreceri si chiar nunti, utilizarea acestor piese se va dovedi foarte inspirata.
Emisia este FM cu frecventa inalta(VHF), existand si posibilitatea ca microfoanele sa fie conectate la statie prin fir(jack 6.3mm). Sub aspect al performantei de sunet, amintim o putere de emisie de 8mW si o sensibilitate de circa 30dB, ambele valori ce asigura un sunet indeajuns de clar.
Chiar si asa, distanta de operare wireless specificata va fi de circa 10m, deci se pot utiliza aceste produse in incaperi cu spatiu limitat, sau cand nu este necesara distantarea foarte mare a utilizatorului de amplificator. Se vor alimenta cu baterii de 9V si rezista la temperaturi extreme, de la 0, la 50 de grade Celsius, fiind bine construite si durabile. Pretul calculat per unitate va fi unul cat se poate de bun.
Avantaje:
Kit cu 2 microfoane.
Ofera putere de emisie si sensibilitate la valori medii, asigurand performante adecvate de sunet.
Produse utilizabile cu sau fara fir, adaptabile conform situatiei.
Pret considerat foarte atragator.
Dezavantaje:
Raza de emisie pana la 10m.
K&K AT-309
Fie ca te intereseaza un microfon wireless de karaoke sau pur si simplu cauti o solutie avantajoasa de a echipa o sala pentru petreceri, acest dispozitiv poate fi o alegere facuta in mod inspirat. Iti poti da seama ca nu este un produs high end, datorita pretului redus, insa consideram ca, pentru majoritatea necesitatilor de sonorizare conventionale, isi va face bine treaba.
Modelul este unidirectional si include un receptor wireless din gama FM VHF de emisie, garantand totodata si posibilitatea de a fi utilizat cu fir, la nevoie, Asta se datoreaza interfetei cu port jack de 6.3mm pe care o are.
Ca distanta de transmisie, va putea lucra eficient pana la 30 de metri de sistemul de sunet, alimentandu-se pe baza de baterii. Are sensibilitate buna si un raport semnal – zgomot de 60dB, oferind sunet clar, cu cat mai putin zgomot de fundal. Este si construit pentru a rezista la socuri, avand carcasa metalica.
Avantaje:
Indicat pentru petreceri, nunti si karaoke, cu emisie VHF.
Utilizabil cu sau fara fir, dupa preferinte.
Raza de semnal de pana la 30m.
Raport optim semnal-zgomot – deci asigura sunet clar.
Microfon wireless At-309 ieftin si bun.
Dezavantaje:
Produsul nu este unul profesional.
Show UP 8DR / UP 83H
Pe baza functionalitatii adecvate si a posibilitatii de a candida la titlul de cel mai bun microfon wireless, aceasta oferta isi gaseste un loc printre preferintele cumparatorilor, dar si in topul pe care il oferim cititorilor nostri. Este un model profesional, ale carui caracteristici tehnice demonstreaza ca ofera sunet la cele mai inalte standarde.
Foloseste frecventa UHF pentru transmisie, reducand la minim riscul de interferenta radio cu semnalul produs. Beneficiaza de modulare FM si de posibilitatea sa stabilesti frecventa de operare dorita cu cea mai mare precizie.
Are un raport de tip semnal/zgomot mai mare de 90dB, deea ce inseamna clar fidelitate acustica ireprosabila. Se poate utiliza cu sursa de putere de 12V, dar si cu adaptor AC. Pentru utilizare cu fir foloseste o mufa jack. Modelul este dinamic, insemnand ca poate capta sunet din surse puternice si nu va face zgomot cand e manevrat(util pentru solisti vocali).
Avantaje:
Risc redus de interferente, caci este un model UHF.
Semnal/zgomot mai mare de 90dB – sunet clar, de calitate.
Posibilitati diverse de alimentare si conectare(AC/DC, cu sau fara fir).
Recomandat pentru solisti vocali, fiind microfon dinamic.
Dezavantaje:
Necesita ceva mai multi bani investiti la cumparare.
» Ascunde recomandarile anterioare
Lasa un comentariu
0 Comentariu