Cele mai bune microsisteme audio

Am modificat articolul ultima data pe: 29.09.23

Cel mai bun microsistem audio – Recomandarile noastre pentru 2023

 

 

Modele de recomandat in 2023

 

 

Philips MCD2160/12

 

1. Philips MCD2160 12 (DVD, telecomanda) -Produsul de la Philips se numara printre cele mai bune microsisteme audio care exista pe piata. Acesta este format dintr-o unitate principala si doua boxe, fiind compatibil cu majoritatea formatelor de redare audio, video, precum si imagine. Totodata, acesta este dotat cu tehnologia Dolby Digital, care este capabil de creerea efectului surround, perfect in momentele in care vrei sa urmaresti filme.

In momentul in care vei vrea sa asculti muzica preferata, o poti face prin introducerea unui stick USB. Sistemul de boxe ofera un sunet de bas puternic, insa acesta poate fi personalizat si in functie de stilul de muzica (jazz, rock, pop sau clasic). Ai, de asemenea, si posibilitatea de a asculta frecvente FM, precum si de a preseta pana la 20 de posturi, astfel incat sa le gasesti mai usor. Tot ce trebui sa faci este sa cauti frecventa postului de radio, iar dupa ce apesi pe butonul de presetare, aceasta este memorata.

Itemul poate fi foarte util, intrucat e dotat cu ceas cu alarma, care te poate trezi cu melodia pe care o vrei. Mai mult, il poti programa astfel incat, in momentul in care te pui la culcare, acesta sa continue sa functioneze, pana la ora la care crezi ca vei adormi. La achizitionarea produsului vei primi si accesorii, precum o telecomanda, un cablu de alimentare, un cablu video compozit, un manual de utilizare, dar si un termen de garantie de 2 ani.

 

Avantaje:

Este compatibil cu majoritatea discurilor DVD si CD de pe piata.

E dotat cu tehnologia Dolby Digital, care e capabila de efectul surround.

Raportul dintre pretul de achizitie si calitatea oferita este foarte avantajos.

Redarea sunetului poate fi personalizata in functie de stilul muzical.

Are ceas cu alarma, care te poate trezi sau ajuta sa adormi.

E echipat cu telecomanda, pentru un confort sporit.

 

Dezavantaje:

Inaltimea boxelor este destul de mare, de 26 cm, fiind putin mai dificil de aranjat, avand in vedere ca unitatea principala e mult mai mica (11 cm).

 

 

Panasonic SC-PM250ECS

 

2. Panasonic SC-PM250ECS (Bluetooth)In cazul in care, ceea ce iti doresti este un microsistem audio cu Bluetooth la un pret bun, afla ca produsul de fata insumeaza o serie caracteristici si facilitati pline de beneficii pentru utilizator. Itemul are o putere de iesire totala de 20 W, astfel ca va reusi sa emita un sunet clar si destul de puternic, daca il asezi intr-o camera de dimensiuni medii.

In momentul in care vei vrea sa asculti muzica, tot ce vei avea de facut va fi sa conectezi un stick usb care sa contina melodiile, sau sa introduci un CD ori MP3 player cu acestea. Insa, atuul acestui sistem este posibilitatea de redare, prin bluetooth, de pe orice instrument compatibil, fie el tableta, laptop, smartphone etc.

Unitatea principala este foarte aspectuoasa, fiind argintie si prevazuta cu un afisaj LCD mare, in timp ce boxele sunt mai inalte si negre. Componentele sunt foarte usoare, asa ca le vei putea instala cu usurinta, cu conditia de a avea suficient loc pentru a incadra dimensiunile unitatii si a celor doua boxe (acestea au 18.4 x 22.8 x 12.3 cm, respectiv 13.9 x 22.4 x 13.6 cm). Printre caracteristicile de redare, se numara: bass-ul, un egalizator cu patru modele de emitere (puternic, clar, linistit, vocal), precum si efectul surround, care iti va oferi o experienta audio impresionanta. Vine la pachet impreuna cu un manual de utilizare si un termen de garantie de 2 ani.

 

Avantaje:

Se achizitioneaza la un pret relativ ieftin.

Are capacitate de redare prin bluetooth, ce iti permite sa il conectezi la orice dispozitiv compatibil.

Permite presetarea a 30 de posturi de radio, scutindu-te de nevoia de a mai cauta frecventele.

Sunetule bogat in incaperile medii, multumita puterii de iesire totale de 20W.

Vine la pachet impreuna cu o telecomanda micuta.

 

Dezavantaje:

Nu are iesire de tip jack pentru casti.

 

 

Sony ZSPS50

 

3. Sony ZSPS50

Un microsistem audio ieftin si bun se poate dovedi a fi tot ceea ce ai nevoie, atunci cand vrei sa asculti muzica tare, in camera. Insa, in cazul in care ai dori sa iei acest dispozitiv dupa tine, sau sa il tii intr-un loc fara prea mult spatiu liber, atunci cel mai potrivit este unul de tip CDplayer, care are boxe incorporabile.

In felul acesta, il poti pune pe blatul de la bucatarie, fara sa iti mai faci griji ca nu va incapea. Itemul de la Sony iti permite sa redai formate de tip CD, MP3 sau WMA, iar portul pentru intrare face posibila conectarea unui stick usb si redarea melodiilor direct de pe acesta. Totodata, are mufa pentru casti, asa ca poti asculta si fara sa deranjezi pe nimeni. Radioul prinde frecvente FM si AM, deopotriva, insa daca te-ai saturat sa cauti mereu postul preferat, il vei putea gasi mult mai repede, multumita facilitatii de presetare, ce poate memora pana la 3 canale.

Sunetul poate fi ascultat la un nivel acceptabil, deoarece cele doua boxe au o putere totala de iesire de 4W. Itemul are un design compact si elegant, fiind de culoare argintie si avand toate butoanele dispuse intr-un mod accesibil. Acesta vine impreuna cu un termen de garantie de 24 de luni.

 

Avantaje:

Este un produs marca Sony, brand foarte apreciat pe piata electronicelor.

Are un design practic si elegant, ce merge utilizat in mod intuitiv.

Functia radio ofera trei posturi presetate, de pe frecvente AM sau FM.

Are doua boxe incorporabile, fiind compact.

Poate fi achizitonat la un pret foarte avantajos.

 

Dezavantaje:

Puterea de iesire totala este de 4W, astfel ca nu vei avea parte un sunet puternic, necesar la petreceri, de exemplu.

 

 

Blaupunkt BB11BK

 

4. Blaupunkt BB11BK -

Daca ceea ce iti doresti este sa te bucuri de muzica artistilor favoriti indiferent de locul in care te afli, vei putea face acest lucru, cu foarte mare usurinta, prin intermediul produsului Blaupunkt. Acest lucru se datoreaza portabilitatii ridicate, care iti permite sa iei instrumentul cu tine chiar si la iarba verde, intrucat acesta functioneaza pe baza a 8 baterii 1.5V UM-3.

In plus, multumita manerului pe care il are in dotare, il vei putea cara confortabil. Dispozitivul este echipat cu o antena telescopica, cu care vei putea prinde posturi de radio aflate pe frecvente FM SI AM. CD playerul poate reda cele mai populare tipuri de fisiere, precum CD, CD-R, CD-RW, MP3, WMA. Cele doua boxe incorporate, care au o putere de iesire totala de 4 W (cate 2W pentru fiecare) vor reusi sa emita un sunet suficient de clar, care sa iti permita sa te bucuri de experienta sonora.

In ceea ce priveste posibilitatile de conectare, o poti face prin intermediul intrarii AUX si a portului usb, prin care vei putea atasa orice MP3 sau MP4, dar si dispozitive externe, precum memoriile portabile sau hard disk-urile. Are si port de tipul jack 3.5, astfel ca poti asculta si la casti.Tototdata, ai la indemana facilitati precum repetarea unei melodii ori a intregii liste cu cantece. Termenul de garantie oferit este de 2 ani.

 

Avantaje:

Nu constituie o investitie foarte ridicata.

Prezinta portabilitate crescuta, fiind prevazut cu baterii si cu maner pentru transport.

E usor de utilizat, avand doar 10 butoane de control, care sunt etichetate.

Nu ocupa mult spatiu, intrucat are boxe incorporabile si dimensiuni reduse.

 

Dezavantaje:

Nu este prevazut cu telecomanda.

Cum alegi un microsistem audio, bun

 

Ghidul cumparatorului

Microsistemele audio sunt o modalitate foarte avantajoasa de a asculta muzica preferata fara a sacrifica calitatea sunetului, in cazul in care nu iti permiti sa investesti intr-un sistem foarte performant, precum un home cinema. Acestea au dimensiuni reduse si un design compact, iar in acelasi timp, pot fi echipate cu CD player, cu radio, cu DVD, cu port usb si cu blueetoth.

Sunt perfecte in cazul in care nu dispui de mult spatiu, din cauza ca locuiesti intr-un camin de studenti, ori pentru ca ai colegi de apartament pe care nu vrei sa ii deranjezi. Totodata, le poti pune si in bucatarie, la birou, intr-o sala de asteptare ori una de conferinte.

Daca esti de parere ca un astfel de dispozitiv este ceea ce ai nevoie, nu-ti mai ramane decat sa iti indrepti atentia spre locurile unde gasesc microsisteme la preturi bune ceilalti doritorilor. Insa, daca esti la prima astfel de achizitie, s-ar putea sa intampini probleme in a te decide care este produsul potrivit pentru tine. Nu te ingrijora!

Pentru a evita astfel de situatii, ti-am pregatit un ghid de cumparaturi, care te va lamuri cu privire la principalele caracteristici ce determina care este cel mai bun microsistem audio.

Microsisteme audio 1

Componentele: Fiecare sistem hi-fi insumeaza trei componente majore: o sursa audio, un amplificator si un set de boxe. Fiecare dispozitiv poate fi dotat cu baterii, cu cablu de alimentare sau amandoua.

Sursa audio poate fi reprezentata de un radio, un CD player, un MP3 player si chiar un iPod. Unele modele le pot avea pe toate, in timp ce altele, o combinatie intre acestea. In functie de cat de performant este aparatul, acesta poate citi toate formate de CD (CD-R, CR-RAW), precum si frecvente FM si AM, iar unele pot emite si posturi de radio care transmit in spectrul digital.

De asemenea, sistemul poate fi prevazut cu o statie de ancorare a iPod-ului, prin care poti reda fisierele de pe el si incarca. Totodata, daca te numeri printre persoanele nostalgice dupa perioada casetelor sau a placilor, poti cauta un model care sa iti ofere suport pentru acestea, insa tine cont ca sunt mai greu de gasit. O solutie ar putea fi achizitionarea de componente separate, cu care sa iti formezi propriul sistem echipat cu aceste surse audio.

Amplificatorul este responsabil de redarea muzicii si de volumul acesteia, conducand sunetele de la sursa la boxe. Produsele care au si functie de DVD pot include un amplificator separat, ce iti ofera mai mult control asupra volumului. Totodata, nu este necesar ca puterea acestuia sa fie foarte mare, intrucat, cu ajutorul unor boxe potrivite, vei putea urmari filme bucurandu-te de o calitate mult superioara a sunetului, comparativ cu cel emis de un televizor

Boxele sunt, de regula, in numar de doua, iar acestea pot fi separate sau incorporate in microsistem. De partea ambelor modele exista si avantaje si dezavantaje. Boxele separate pot fi dispuse dupa plac, iar daca se strica le poti inlocui mai usor, insa vei avea si mai multe fire prin casa.

Daca acesta este un inconvenient semnificativ pentru tine, ai posibilitatea de a investi in niste boxe prevazute cu wireless. Cele integrate nu pot fi inlocuite in cazul in care se defecteaza, insa iti ofera mai multa flexibilitate in ceea ce priveste amplasamentul.

 

Calitatea sunetului: este dependenta de puterea de iesire, care este redata in watti RMS, si care poate fi totala sau impartita pe canale (cele mai multe au doar doua).

De obicei, cu cat aceasta valoare este mai mare, cu atat sunetul va fi mai clar si mai puternic, iar la unele sisteme poate fi cuprinsa intre 10W si 20W, pe fiecare boxa.

Totodata, numeroase pareri despre cele mai bune microsisteme audio sustin ca, intr-o incapere de dimensiuni medii, o putere totala de 20 W va emite un sunet destul de inalt.

 

Conectarea: se poate realiza prin intermediul portului USB sau prin retea wi-fi (la modelele mai performante). Prima optiune este cel mai des folosita, deoarece fiecare microsistem e dotat cu port USB.

Cand vrei sa asculti muzica preferata, nu trebuie decat sa iti conectezi MP3-ul sau iPod-ul, iar melodiile vor fi redate. De asemenea, le poti pune pe un stick, pe care apoi il atasezi la sistem, iar singurul inconvenient ar fi faptul ca, periodic, va trebui sa-ti actualizezi fisierele.

Itemii care ofera posibilitate de conectare la reteaua wi-fi vor difuza, direct, muzica de pe laptop sau tableta, insa acestea sunt produse cu preturi mai ridicate.

 

Microsisteme audio 2

 

Facilitatile si accesoriile: pot include suport pentru casti sau cabluri de alimentare, dar si numeroase functii, printre care posibilitatea de presetare a posturilor radio preferate, un ceas cu alarma, incarcarea automata a CD-urilor etc. In plus, cele mai multe aparate sunt dotate cu telecomanda, astfel incat sa poti schimba melodiile si volumul acestora, fara sa fie nevoie sa te deplasezi.

Echipandu-te cu un astfel de item, nu va mai trebui sa te multumesti sa-ti asculti artistii preferati la casti si nici la boxele laptopului. In acelasi timp, avand in vedere ca sunt aparate de dimensiuni reduse, in cazul in care sunt prevazute cu baterii, le vei putea lua cu tine si atunci cand vei iesi la iarba verde. Asadar, daca toate avantajele prezentate pana acum te-au convins, si deja ai inceput sa te intrebi “unde gasesc microsisteme audio la un pret bun?”, noi iti sugeram sa te indrepti catre magazinele online.

Pe Internet, ai beneficiul ca vei gasi mult mai multe modele, la preturi mult mai accesibile, mai ales daca ai norocul sa nimeresti o perioada de oferte si reduceri. Asadar, nu este nevoie sa iti faci gaura in buget, iar daca vrei sa ai si mai mare siguranta in calitatea itemului, investeste intr-unul ce apartine unui producator recunoscut pe piata, precum Philips, Sony sau Panasonic.

Lasa un comentariu

0 Comentariu