Cele mai bune orgi electronice

Am modificat articolul ultima data pe: 29.09.23

 

Orgi electronice – Opinii si Recenzii in 2023

 

Orga electronica este mult mai comoda decat un pian clasic, avand posibilitatea de a o transporta cu usurinta si de a putea sa te dezvolti in stilul pe care il preferi, fie clasic, fie contemporan. Cum pretul unui astfel de instrument nu este mic, mai ales la modelele performante, trebuie sa stii exact ce ai nevoie pentru a putea sa te indrepti spre modelul potrivit pentru tine. Korg PA700 este o orga electronica performanta, cu multiple imbunatatiri fata de modelele anterioare, cu sunete foarte apropiate de a instrumentelor traditionale, cu preseturi diverse, ecran tactil, comod si usor de gestionat. O alta varianta poate fi si Roland BK-5, la un pret mai mic, dar care nu iti restrange libertatea de interpretare. 

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Korg PA700
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest model de orga electronica iti va permite sa inregistrezi si un intreg concert, avand specificatii tehnice performante, cu numeroase sunete si stiluri muzicale predefinite, cu amplificatoare si boxe integrate, programabil si usor de gestionat, cu ecran tactil mare si luminos, cu 61 de clape, usoare, conectivitate diversa si baza de date generoasa, cu accesorii incluse, comod de transportat.

Un model performant, care este si ceva mai costisitor decat alte produse prezentate.

Indiferent ca esti incepator sau profesionist vei avea o experienta deosebita cu acest minunat instrument, atat pe clasic, cat si in muzica moderna.

A 2-A OPTIUNE!

Roland BK-5
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

O orga electronica cu 61 de clape semi-grele, cu polifonie de 128 de note, putand sa te indrepti spre orice gen muzical iti doresti, cu efecte, ritmuri si tonuri diverse, cu difuzoare incorporate, posibilitatea de a reda fisiere MP3 si WAV, conectarea de unitati de stocare prin USB, inregistrarea pieselor proprii, organizarea de karaoke etc.

Pe langa pretul de achizitie trebuie sa iei in calcul si un stativ, deoarece acesta nu este inclus intre accesoriile oferite.

Iti vei putea urma visul de a interpreta muzica dorita in concerte, avand un instrument performant si comod de utilizat.

A 3-a Optiune!

Yamaha PSR-S670
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Dedicat pentru profesionisti, acest model de orga electronica are 61 de clape care iti ofera posibilitatea de a alege modul dorit (5 alternative), cu polifonie de 128 de note, potrivit si pentru DJ cu 230 de stiluri, cu un control live asupra efectelor si altor functii dedicate, avand posibilitatea de a extinde biblioteca existenta, cu voci si sunete autentice pentru diverse tari.

Este un model dedicat pentru profesionisti, asa ca, daca esti la inceput, orienteaza-te spre o alta varianta.

Un produs de marca, conceput special pentru a avea o experienta cat mai buna pe scena, ce te ajuta sa interpretezi in stilul dorit.

 

 

Cum alegi o orga electronica buna

 

Ghidul cumparatorului

Orga electronica este locul unde clasicul si modernul isi dau intalnire. Motivul principal pentru care merita sa optezi pentru un astfel de instrument este fiabilitatea sa, intrucat acesta este capabil sa reproduca atat tonul extraordinar, cu care presupunem ca esti familiarizat, al pianului traditional, dar vine si cu o tehnologie noua care poate reda sunete diverse, ce se pliaza oricarui stil muzical. Ai de ales dintr-o plaja larga de sample-uri si preset-uri gata sa-ti satisfaca orice nevoie, fie ca esti la inceput de drum sau un muzician cu experienta.

Prin urmare, daca esti in cautarea un orgi electronice la un pret bun si nu stii inca ce se preteaza nevoilor tale, am conceput un ghid special pentru tine care te va ajuta sa faci, fara indoiala, alegerea potrivita. Nu parasi pagina – suntem convinsi ca urmeaza sa gasesti cea mai buna orga, caci ti-am alcatuit si o lista de recomandari!

 

 

Tipologia: In functie de tipul claviaturii, putem distinge mai multe categorii de orgi electronice, astfel incat poti opta pentru:

Claviatura grea/hammer action – daca spatiul apartamentului tau nu iti permite achizitionarea unui grand-piano, esti constrans de buget sau pur si simplu nu doresti sa investesti intr-o pianina/pian digital, o orga cu claviatura grea este, cel mai probabil, ceea ce cauti.

Aceasta reuseste sa imite cu fidelitate clapele unui pian acustic. Modelele respective sunt ideale pentru studiu la domiciliu, intrucat nu sunt deloc zgomotoase, ba mai mult decat atat, uneori beneficiaza de o iesire pentru casti, ca sa poti repeta pana tarziu in noapte.

Claviatura semi-grea – aceste produse au o rezistena mai mica la atingere decat cele mai sus prezentate, astfel incat te vei putea bucura atat de expresivitatea si “feeling-ul” unui pian acustic, cat si de unele beneficii pe care doar o claviatura de tip “synth-action” ti le-ar putea oferi. Avantajul unei astfel de orgi este asadar, fiabilitatea, intrucat vei putea aborda o gama variata de tehnici si genuri muzicale.

Claviatura usoara – daca nu urmaresti sa iti imbunatatesti tehnica pianistica, ci mai degraba cauti un instrument simplu de utilizat, care sa te ajute sa redai, intr-un mod cat mai natural cu putinta, un spectru larg de tonuri(de la instrumente de suflat, pana la instrumente cu coarde), ai putea opta pentru o orga cu claviatura usoara.

Aceste modele sunt populare in randul producatorilor de muzica, intrucat clapele nu opun deloc rezistenta la apasare(“synth action”), conferindu-ti astfel posibilitatea de a realiza executia pieselor foarte rapid, la viteza mare.

 

 

Numarul de clape: In functie de intrebuintarea primara a instrumentului, poti opta pentru modele cu 88, 76, 61 sau chiar mai putine clape.

Pentru a studia piese complexe iti recomandam sa achizitionezi o orga cu 88 de clape, insa nu este un lucru obligatoriu. Daca vrei sa-ti exersezi tehnica si sa-ti aprofundezi cunostintele de pian, ar trebui sa cumperi un model care sa numere, cel putin, 61 de clape.

Datorita portabilitatii lor, dar si pretului(considerabil mai mic), modelele de 49 sau 37 de taste au devenit foarte cautate in ultimii ani. Atentie – Desi pretul acestora iti poate surade, ele sunt destul de limitate!

Polifonia: Este, de fapt, numarul de note pe care orga ta le poate reda simultan. Cu cat acesta este mai mare, cu atat mai bine. Polifonia standard poate varia intre 16 si 128 note cantate simultan.

Astfel, ar trebui sa ochesti un model cu cel putin 32-64 sunete polifonie, intrucat acestea sunt foarte fiabile. Acorda mare atentie acestui aspect, intrucat atunci cand vei atinge limita clapei tale, s-ar putea sa nu mai auzi toate notele ori sunetul acestora ar putea fi distorsionat.

Conectivitatea: MIDI sau USB? Uneori esti pus in situatia de a alege, alteori nu, caci unele modele beneficiaza de ambele.

Daca nu intentionezi sa iei orga cu tine pe scena sau sa o folosesti impreuna cu alta aparatura ce dispune doar de port-uri MIDI, atunci conexiunea prin USB s-ar putea sa te avantajeze, caci este mult mai stabila si vei putea inregistra mai usor compozitiile proprii.

Cu toate acestea, unii considera mult mai practica cealalta varianta. N-ar trebui sa existe insa, probleme la acest capitol, caci iti poti procura oricand o interfata de tipul “USB to MIDI” care sa rezolve orice problema.

 

 

Caracteristici aditionale: In general e bine sa optezi pentru modele care vin cu 3 pedale, insa cea mai importanta este cea de Sustain, intrucat pe aceasta o vei folosi in mod frecvent. Unele orgi au inclusa in pret si aceasta pedala, altele nu. Ar fi totusi indicat sa verifici si daca instrumentul pe care urmeaza sa-l achizitionezi dispune macar de o intrare jack pentru un astfel de dispozitiv.

Aceeasi regula se aplica si in cazul scaunului sau stativului. Unele modele, ceva mai costisitoare, au incluse aceste componente in pret, altele nu. In ceea ce priveste scaunul, ar trebui sa optezi pentru ceva cu inaltime reglabila, insa nu este obligatoriu. Poti folosi oricand unul obisnuit, insa inaltimea acestuia trebuie sa fie potrivita, astfel incat coatele tale sa ajunga putin deasupra liniei claviaturii.

In ceea ce priveste dimensiunile stativului, nu prea exista alternative. Daca urmeaza sa urci pe scena cu instrumentul sau sa mergi la sala de repetitii cu el, vei avea, cu siguranta, nevoie de un stativ. Daca acesta nu este inclus in pret, pregateste-te pentru cheltuieli suplimentare.

Majoritatea orgilor electronice dispun de un stativ/suport pentru caietul de note, insa ar trebui sa verificati si acest aspect ca sa nu intampinati dificultati atunci cand studiezi o compozitie muzicala noua.

Dupa ce am stabilit principalele criterii de selectie ale unui astfel de instrument, de ce sa mai bati drumul pana la un magazin de profil cand pe Internet exista o oferta atat de diversificata? Tot ce trebuie sa mai faci e sa arunci o privire peste recomandarile noastre, sa iei o decizie si produsul va fi livrat direct la usa ta. In felul acesta pierzi mai putin timp si nu depui niciun efort.

Mai mult decat atat, in mediul online vei gasi si o serie de pareri despre cele mai bune orgi electronice, venite din partea altor cumparatori. Ce mai astepti?

 

 

Modele recomandate in 2023

 

 

Korg PA700

 

Potrivita atat pentru incepatori, cat si pentru profesionisti, aceasta orga electronica vine cu multiple imbunatatiri, pentru a te ajuta sa iti perfectionezi stilul de interpretare, in genul preferat, cu specificatii tehnice de ultima generatie. 

Un aspect demn de remarcat fata de modelele anterioare este realismul noilor sunete, ce se apropie foarte mult de instrumentele traditionale. Are doua amplificatoare de 25 W integrate, doua boxe prin care se obtine un sunet curat si bogat. Ecranul tactil este generos si bine luminat, pentru a gasi ceea ce ai nevoie chiar si in conditii de concert, cu lumina slaba.

Clapele sunt usoare, in numar de 61. Iti pune la dispozitie peste 1700 sunete, cu claviaturi clasice si moderne, instrumente acustice, 106 seturi de percutie, 370 de stiluri presetate etc. Include alimentator, suport pentru partituri, CD si manual de utilizare. Deoarece cantareste 9,9kg, nu va fi greu sa o iei cu tine oriunde ai concert. 

 

 

Roland BK-5

 

Este o orga electronica cu 61 de clape, semi-grele, cu polifonie de 128 de note, ce combina intr-un mod rafinat performantele tehnice cu usurinta in utilizare si comoditate la transport.

Are difuzoare integrate, tonuri si ritmuri multiple care iti permit sa te axezi pe genul dorit si care te ajuta sa ai o interpretare de exceptie, numeroase efecte pe care le poti adauga pentru un plus de originalitate, generator de sunete cu peste 1100 sunete diferite, zeci de ritmuri de percutie, si posibilitatea de a reda 128 de voci simultan.

Prin conexiunea USB poti reda fisiere de tip MP3 sau WAV, poti conecta dispozitive de stocare sau poti inregistra compozitiile personale. De asemenea, iti ofera posibilitatea de a transforma concertul intr-un adevarat spectacol multimedia, conectand un monitor extern, sau poti organiza seri de karaoke. Cantareste 7,5 kg si are pupitru pentru partitura inclus in pret. 

 

 

Yamaha PSR-S670

 

Daca esti deja in domeniul muzical si ai concerte aranjate, atunci acest model de orga electronica din gama profesionala iti va fi de mare ajutor.

Te poti baza pe calitatea acesteia, fiind un producator de marca in domeniu, ce iti propune un instrument comod si usor de gestionat. Are 61 de clape cu touch response, putand sa iti alegi stilul preferat dintre cele 5 optiuni, polifonie de 128 de note, cu librarie de sunete dedicate si 230 de stiluri pentru DJ. 

Cu ajutorul celor doua controlere live vei putea avea acces usor la efecte si alte functii in direct. Dispune de voci si sunete din stiluri diferite, din intreaga lume si ai posibilitatea de a adauga inclusiv cele romanesti. Dispune de amplificare si boxe. Cantareste 8,1 kg. Are memorie interna de 2MB si se pot cupla sisteme de stocare prin USB. Ca si conectori are iesire pentru casti, pedala de expresie, intrare AUX si iesiri L/L+R, R. 

 

 

Roland BK-3 Black

 

Atent la nevoile clientilor, producatorul iti ofera un model de orga electronica special dedicata pentru incepatori si studenti, dar care poate fi folosita si pentru a te acompania. 

Este portabil, cantarind doar 7,5 kg, cu sunete si ritmuri din diverse tari, si din genuri diferite, care sa te ajute sa iti gasesti pasiunea dupa mai multe incercari. Are 850 de tonuri si 50 de seturi prestabilite pentru percutie. 

Deoarece la inceput este important sa te poti asculta, iti ofera posibilitatea de a inregistra foarte facil interpretarea. De asemenea, poti sa repeti in orice spatiu, avand iesire pentru casti. De mare ajutor este si metronomul, care te va ajuta sa poti sustine ritmul. Are difuzoare integrate si mai primesti la achizitie cablul de alimentare, precum si suport pentru partituri. 

 

 

KlaussTech 61 clape

 

Daca ai nevoie de o orga electronica ieftina si buna, te poti indrepta spre acest model, potrivita atat pentru incepatori, inclusiv copii,  avand 3 functii de invatare care sa te ajute sa iti creezi propriul ritm, dar si pentru acompaniament.

Este un model cu 61 de clape, cu 5 octave si polifonie de 16 note. Afisajul este digital, are o biblioteca de 100 de ritmuri si tonuri, cu 10 melodii demonstrative pentru a te ajuta sa-ti insusesti usor stilul de interpretare. 

Dispune de boxe incorporate si conexiune USB, astfel putand sa asculti cu usurinta diverse piese in format MP3. Te poti conecta si prin bluetooth. In pachetul de achizitie ai adaptor pentru priza, suport pentru partituri si manual in limba engleza.

 

 

Clavia Nord Stage 3 – 88 

 

Iti propunem in acest caz un model premium, destul de impresionant, si ca parametri tehnici, dar si ca pret, care merita insa, daca ai ajuns la un nivel la care ai pur si simplu nevoie de mai multa performanta de la instrumentul tau, pentru a-ti dezvolta talentul. Modelul este a cincea generatie a seriei si include claviatura cu 88 de clape, ideala pentru cei care sa doresc sa poata aborda piese muzicale complexe, care acopera toata gama de sunete. 

La categoria polifonie, iti pune la dispozitie 120 de sunete, ce pot fi redate in acelasi timp, ducand la un cu totul alt nivel notiunea de libertate de interpretare. Orga mai este dotata cu display OLED pentru oscilator, sintetizator Nord Lead cu sample playback, functie split, care permite interpretarea in duet, intrari pentru pedala de sustain, pedala de rotor si organ swell, intrare si iesire MIDI si port USB. Cu alte cuvinte, la capitolul conectivitate iti ofera cam tot ce ti-ai putea dori.

Nici la categoria accesorii se lasa mai prejos, pachetul de livrare incluzand husa pentru protectie in timpul deplasarii si depozitarii, cablu USB, pedala pentru sustain, cablul de alimentare si DVD-uri cu exemple de piese. Cantareste 19kg si este destul de mare, deci mai putin potrivita pentru cei care au nevoie de un model mobil.

 

 

 

 

Korg Pa300 International 

 

Iti propunem de aceasta data un model de orga care combina echilibrat un nivel ridicat de performanta, cu dimensiuni ceva mai reduse, care permit transportul facil la concerte. Este vorba despre Korg Pa300, o versiune cu 61 de clape, lungime de 1030mm, latime de 379mm si inaltime de 127mm, care cantareste doar 8kg. Nu chiar cea mai usoara, dar cu parametri tehnici impresionanti pentru aceasta categorie de marime.

Iti ofera polifonie cu 128 de note, care permite rularea, interpretarea si inregistrarea de melodii complexe. La categoria functii incluse iti putem spune ca ofera un numar de 950 de sunete, pe care le poti combina pentru a compune piese originale sau aborda pentru a reda cantece deja consacrate, si 310 ritmuri, incluse in biblioteca dispozitivului.

Este prevazuta cu intrari pentru trei pedale, dintre care probabil stii deja ca pe cea de sustain o vei folosi cel mai mult. Conectivitatea este asigurata prin intermediul portului USB-MIDI, care iti permite sa transmiti piese catre laptop sau telefon, pentru redare sau ascultari ulterioare. Pentru redarea sunetelor, orga include doua difuzoare si port pentru Jack de 3.5mm, care iti permite sa exersezi fara a-ti deranja vecinii, la orice ora din zi si din noapte, folosind castile.

 

 

 

 

Yamaha Reface YC Mini Virtual Organ

 

Portabilitate si performanta sunt adjectivele ce caracterizeaza pe scurt acest model de la Yamaha, cu greutate de 1.9kg (fara baterii) si dimensiuni de numai 53 x 17.5 x 6.0cm, in care concentreaza polifonie de 128 sunete, percutie, sectiune wave cu cinci forme de unda sonora si efecte (rotary speaker, reverb etc.).

Clapele sunt in numar de 37, cu format mini, iar noua potentiometre te ajuta sa controlezi mai usor sunetul. La capitolul conectivitate lista este suficient de cuprinzatoare pentru a te putea adapta la orice situatie. Include jack pentru casti stereo, port USB si MIDI, iesire L/Mono si R si intrare auxiliara.

Amplificatorul are o putere de 2 x 2W, iar orga consuma 6W si poate fi alimentata de la priza (alimentator inclus in pachet) sau cu ajutorul bateriilor reincarcabile. Dupa cum ti-ai dat seama deja pana acum, este un model conceput pentru cei care au deja experienta in domeniu, cu parametri tehnici care permit libertate de interpretare si fara elemente educationale sau optiune de memorare a pieselor.

 

 

 

 

Yamaha EZ-220 

 

Iti propunem aceasta versiune de orga de la Yamaha daca planuiesti sa te familiarizezi cu acest instrument si doresti sa pornesti cu dreptul, alegand un model performant si care te poate ajuta sa progresezi rapid. Iti pune la dispozitie 392 de tonuri, printre care se numara cele de chitara, pian, percutie, suflatori, instrument cu coarda etc., pe care le poti combina pentru a obtine armonia dorita. Mai poti apela de asemenea la 100 de stiluri integrate in memoria dispozitivului, cu ritmuri specifice.

Dar pana acolo, pentru inceput, Yamaha EZ-220 te ajuta cu 100 de melodii demonstrative, de studiu, care iti permit sa exersezi cu fiecare mana separat, si clape luminate, pentru a urmari usor miscarile pe care trebuie sa le faci. In plus, include metronom, foarte util pentru deprinderea corecta a ritmului inca de la primele interpretari.

Efectele de reverb si polifonia de 32 de note se adauga resurselor care fac ca acest model sa iti permita sa evoluezi usor catre piese complicate, fara a fi limitat de caracteristicile instrumentului ce depasesc de aceasta data dotarile obisnuite pentru versiunile beginner.

 

 

 

 

MK-2108 61

 

Pentru cei care cauta un model de orga electronica suficient de complex pentru nivel intermediar, dar si prevazuta cu functii care sa ajute un incepator in deprinderea abilitatilor de baza, am inclus in lista de propuneri modelul MK-210861. Este o versiune cu 61 de clape cu lumina led, 50 de melodii demonstrative si trei moduri de invatare, care te ajuta sa iti intri in ritm si sa te obisnuiesti cu interpretarea corecta.

Are boxe incorporate, dar permite si anexarea de difuzoare externe si este prevazuta cu iesire pentru microfon, daca vrei sa interpretezi piesa si vocal. Claviatura este o versiune usoara, care te va ajuta sa redai cat mai bine tonurile si ritmul, iar la categoria polifonie, iti putem spune ca poate reda un maxim de 4 note simultan, deci nu este o versiune gandita pentru piese foarte complexe.

Permite abordarea sonora pe 5 octave, 255 de timbre si 255 de ritmuri, usor de controlat prin intermediul panoului de control si cu ajutorul ecranului de tip LED. Impreuna cu orga vei primi un adaptor pentru priza, suport pentru partituri si manual de utilizare.

 

 

 

 

Yamaha PSR-F51

 

Ideala pentru studenti si cei care doresc sa poata exersa in diferite locatii, fara a duce cu ei un instrument prea greu, Yamaha PSR-F51 este un model cu 61 de clape, care cantareste doar 3.4kg. Este alimentata la priza, cu ajutorul unui adaptor inclus in pachetul de livrare, dar poate functiona si pe baza de baterii (6 de tip AA sau echivalentul).

Este prevazuta cu doua difuzoare de 8mm diametru, cu putere de 2.5W, deci nu vei putea sustine concerte in sali mari, dar vei putea canta pentru prieteni. Iti pune la dispozitie, ca resurse de lucru, polifonie de 32 de sunete, biblioteca cu 120 de voci de instrumente, 30 de melodii inregistrate si 114 ritmuri predefinite, pe care le poti folosi pentru acompaniament.

Pentru a mentine ritmul mai usor, foloseste metronomul integrat, cu tempo de la 11 la 280,  iar functia Dual Voice iti permite sa combini doua instrumente pentru un sunet original si mai puternic. In plus, mai ai la dispozitie efecte de reverb si chorus, toate functiile fiind usor de gestionat prin intermediul panoului de control cu display LCD. Se numara printre cele mai potrivite modele pentru incepatori, oferind o combinatie echilibrata de resurse si utilizare intuitiva, fara complexitatea integrata in versiunile mai avansate. Este de asemenea disponibila la un pret accesibil.

 

 

 

Xiaomi 61 clape 

 

O alternativa pentru incepatori si intermediari, ce poate fi achizitionata la un pret accesibil, este si acest model cu 61 de clape cu touch-response si polifonie de 100 de note, suficient de generoasa pentru a aborda piese de complexitate medie si ridicata. Include 128 de tonuri si 128 de ritmuri de acompaniament, permite conectarea MP3 playerului si include port USB, slot pentru card SD, port MIDI OUT si slot pentru folosirea de microfon. 

Lista functiilor oferite este una lunga si ofertanta si contine: metronom, pentru mentinerea corecta a ritmului, Intro, Ending, inregistrare de piese si playback, transpose si turning, mod de lucru cu un deget sau mai multe, vibrato si stain, sync etc. Le poti gestiona usor cu ajutorul panoului de control intuitiv si a display-ului LCD de dimensiuni generoase.

Pentru incepatori, aceasta orga pune la dispozitie 100 de exercitii ce au rolul de a le oferi structura necesara invatarii elementelor de baza ale interpretarii (tonuri, ritmuri etc.) si 102 melodii demo. Este putin mai usoara decat alte modele similare, cantarind 2.8kg, si ceva mai mica, avand dimensiunile de 87 x 37 x 14cm, caracteristici care o recomanda pentru cei care schimba des locatia. Iti reamintim ca produsul nu este insotit de stativ, pe care va trebui sa il cumperi ulterior, daca nu ai la dispozitie o alta suprafata pe care o poti folosi ca suport (birou, masa etc.) cu conditia de a-ti oferi o postura corecta.

 

 

 

 

Yamaha EZ-220

 

Iti propunem aceasta versiune de orga de la Yamaha daca planuiesti sa te familiarizezi cu acest instrument si doresti sa pornesti cu dreptul, alegand un model performant si care te poate ajuta sa progresezi rapid. Iti pune la dispozitie 392 de tonuri, printre care se numara cele de chitara, pian, percutie, suflatori, instrument cu coarda etc., pe care le poti combina pentru a obtine armonia dorita. Mai poti apela de asemenea la 100 de stiluri integrate in memoria dispozitivului, cu ritmuri specifice.

Dar pana acolo, pentru inceput, Yamaha EZ-220 te ajuta cu 100 de melodii demonstrative, de studiu, care iti permit sa exersezi cu fiecare mana separat, si clape luminate, pentru a urmari usor miscarile pe care trebuie sa le faci. In plus, include metronom, foarte util pentru deprinderea corecta a ritmului inca de la primele interpretari.

Efectele de reverb si polifonia de 32 de note se adauga resurselor care fac ca acest model sa iti permita sa evoluezi usor catre piese complicate, fara a fi limitat de caracteristicile instrumentului ce depasesc de aceasta data dotarile obisnuite pentru versiunile beginner.

 

 

 

MK-2108 61

 

Pentru cei care cauta un model de orga electronica suficient de complex pentru nivel intermediar, dar si prevazuta cu functii care sa ajute un incepator in deprinderea abilitatilor de baza, am inclus in lista de propuneri modelul MK-210861. Este o versiune cu 61 de clape cu lumina led, 50 de melodii demonstrative si trei moduri de invatare, care te ajuta sa iti intri in ritm si sa te obisnuiesti cu interpretarea corecta.

Are boxe incorporate, dar permite si anexarea de difuzoare externe si este prevazuta cu iesire pentru microfon, daca vrei sa interpretezi piesa si vocal. Claviatura este o versiune usoara, care te va ajuta sa redai cat mai bine tonurile si ritmul, iar la categoria polifonie, iti putem spune ca poate reda un maxim de 4 note simultan, deci nu este o versiune gandita pentru piese foarte complexe.

Permite abordarea sonora pe 5 octave, 255 de timbre si 255 de ritmuri, usor de controlat prin intermediul panoului de control si cu ajutorul ecranului de tip LED. Impreuna cu orga vei primi un adaptor pentru priza, suport pentru partituri si manual de utilizare.

 

 

 

 

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Angelet XTS-983

 

Angelet XTS-983 este o orga electronica la un pret bun, fiabila – ce se va mula fara probleme pe stilul si personalitatea ta, fie ca esti incepator sau avansat. Cu o claviatura semi-grea, acest model pastreaza ceva din feeling-ul unui grand piano, oferindu-ti in acelasi timp posibilitatea de a aborda orice tehnica si stil muzical, intrucat cele 61 de clape nu opun o rezistenta atat de mare ca cele ale unui pian acustic.

Metronomul incorporat, precum si cele 3 moduri de invatare se vor dovedi, fara indoiala, favorabile oricarui incepator, transformand orele de studiu intr-o experienta placuta, ba chiar memorabila-asa cum afirma unii utilizatori. Mai mult decat atat, conexiunea prin USB face totul mult mai usor, astfel incat iti vei putea inregistra, fara niciun fel de problema, compozitiile proprii pentru a-ti urmari mai usor progresul.

Singurul defect pe care i-l putem gasi acestui instrument este polifonia de doar 12 note, ce s-ar putea sa devina un impediment pe masura ce avansezi si iti doresti sa studiezi piese mult mai complexe.

 

Avantaje

Se pliaza oricarui gen muzical.

Metronom incorporat – pentru elevii ce intampina probleme in mentinerea ritmului.

3 moduri de invatare, potrivite pentru utilizatorii incepatori.

Conectivitate USB pentru inregistrarea facila a compozitiilor proprii.

 

Dezavantaje

Polifonie maxima de doar 12 note, ce nu iti va oferi posibilitatea se executi compozitii muzicale elaborate.

 

 

Korg Krome 88

 

Avand un nume cu rezonanta in lumea muzicienilor de pretutindeni, Korg se poate lauda cu unele dintre cele mai bune orgi electronice de pe piata. Sintetizatorul Krome 88 al acestui producator este un model ce se pliaza perfect pe cerintele unui utilizator avansat. 

Claviatura grea, de tip hammer-action, cu 88 de clape, confera acestui model expresivitatea si “feeling-ul” clasicului pian acustic. La acestea se adauga si un ton unic de Grand Piano ce se foloseste de sample-uri de lungime intreaga, fara bucle. Vei putea interpreta compozitii muzicale complexe, datorita polifoniei de 120 de note si celor 640 de tonuri. Asadar, este vorba clar despre un instrument fiabil, care se preteaza oricarui gen si stil muzical. 

Conexiunea prin USB reprezinta, in cazul acestui model, un mare avantaj, intrucat iti poti inregistra si prelucra foarte usor compozitiile, folosind edtiorul Krome. Ai, de asemenea, posibilitatea de a-ti incarca propriile tonuri si sunete preconfigurate, instrumentul dispune de un spatiu de memorie de 3.8 GB (acesta poate fi marit cu ajutorul unui card de memorie SD).

 

Avantaje:

640 de tonuri si 288 de combinatii unice ce iti ofera posibilitatea de a te adapta oricarui gen muzical.

Claviatura grea(hammer action) cu 88 de clape ce o imita perfect pe aceea a unui pian acustic pentru un plus de expresivitate.

Polifonie maxima de 120 de note, ce iti permite interpretarea celor mai complexe compozitii muzicale.

Conexiune USB – ca sa-ti poti inregistra si prelucra mai usor compozitiile proprii.

 

Dezavantaje:

Pretul produsului nu include accesorii precum scaun, stativ sau suport de partitura.

 

 

Angelet XTS-4900A

 

Daca copilul tau deja a fost initiat in lumea muzicienilor, probabil are nevoie de o “jucarie” ceva mai serioasa, intrucat un model pentru incepatori s-ar putea sa nu-i mai faciliteze progresul. Astfel, iti recomandam acest work-station ce dispune de o claviatura semi-grea, formata din 49 de clape. Va putea sa studieze cantece putin mai complexe, datorita polifoniei maxime de 12 note si sa-si imbunatateasca, pas cu pas, tehnica pianistica.

Mai mult decat atat, conexiunea prin USB ii va permite sa isi inregistreze foarte usor primele interpretari, astfel incat isi va putea urmari progresul de-a lungul timpului. Beneficiaza in continuare de 8 cantece demo, 10 tonuri si 10 ritmuri, la care se adauga si doua efecte sonore (Sustain si Vibrato) ce ii vor conferi un plus de expresivitate.

Ce mai putem aduce ca argumente? Pretul este destul de atragator, iar acum ca ti-am prezentat tot ce poate face acest model, iti poate fi livrat chiar la usa ta, in cel mai scurt timp. Esti scutit astfel si de cateva drumuri inutile pana la un magazin de profil.

 

Avantaje

Diversitate la redarea acustica, conferita de cele 10 tonuri si 10 ritmuri incorporate in memorie.

Efecte sonore, pentru un plus de expresivitate.

Claviatura semi-grea, potrivita atat utilizatorilor incepatori cat si celor mai avansati.

Suport de invatare, alcatuit din 8 cantece demo.

 

Dezavantaje

Pretul produsului nu include accesorii precum scaun, stativ sau suport de partitura.

 

 

Casio CTK-4400

 

Cei de la Casio ne propun modelul CTK-440, o orga electronica ieftina si buna, ideala atat pentru incepatori – avand o claviatura usoara, cat si pentru cei ceva mai avansati. Numarand 61 de clape, 180 de ritmuri incorporate si 152 de compozitii muzicale inmagazinate in memorie, acest instrument se va dovedi a fi un atu pentru cei ce sunt inca la inceput de drum si doresc sa-si largeasca repertoriul personal sau sa-si imbunatateasca tehnica pianistica.

Polifonia maxima este de 48 de note, ceea ce iti va permite sa studiezi piese destul de complexe, pe care le vei putea executa cu o viteza mare, datorita clapelor ce nu opun deloc rezistenta la apasare.

Pe langa toate acestea, la achizitionarea acestui produs, vei beneficia de 305 stiluri preconfigurate, 600 de tonuri inedite, precum si 3 moduri de invatare. Totul este conceput in asa fel, incat sa fie extrem de facil pentru oricine sa desluseasca tainele pianului.

 

Avantaje

Diversitate acustica, conferita de cele 600 de tonuri si 180 de ritmuri stocate intern, in memorie.

Claviatura usoara, ideala atat pentru incepatori cat si pentru avansati.

3 moduri de invatare, ca sa-ti imbunatatesti tehnica pianistica.

Polifonie de 48 de note care iti permite sa interpretezi piese destul de complexe.

 

Dezavantaje

Multe functii nefolositoare incepatorulor – care, bineinteles, cresc pretul produsului

 

 

Casio SA-76

 

Modelul SA-76 al celor de la Casio vine ca o alternativa pentru cei mici care vor sa descopere lumea muzicii si sa desluseasca tainele pianului, fara sa se confrunte cu claviatura de tip hammer-action a unui pian acustic.

Intrucat stim cat de descurajatoare poate fi o astfel de experienta, iti propunem aceasta orga electronica cu 44 de clape, ce nu opun deloc rezistenta la apasare. Acest intrument va deveni, fara doar si poate, un partener de joaca serios, ce va ghida primii pasi ai copilului tau printre notele muzicale.

Iti garantam ca aceasta nu o sa se plictiseasca prea curand, avand posibilitatea de a alege dintre 100 de tonuri unice si 50 de ritmuri. Mai mult decat atat, acest work-station vine impreuna cu 10 cantece inregistrate in memorie, pe care el sa le descopere de-a lungul procesului de initiere.

 

Avantaje:
Claviatura usoara, ideala pentru cei mici.

Diversitate (dispune de 100 de tonuri unice si 50 de ritmuri).

Suport de invatare – 10 cantece inregistrate in memorie, menite sa-l invete pe cel mic notele muzicale si cateva acorduri simple.

Clape cu dimensiuni potrivite pentru copii.

 

Dezavantaje:
Pretul produsului nu include accesorii precum scaun, stativ sau suport de partitura.

 

 

Yamaha PSR-E263 

 

Ti-ai propus sa inveti sa canti la orga si cauti instrumentul potrivit? Iti recomandam un model Yamaha cu stativ si casti potrivite, care te va pregati cu tot ce ai nevoie pentru primii pasi. Este o versiune cu 61 de clape, suficient pentru a putea aborda si piese clasice, daca doresti, cu polifonie de 32, mai redusa decat la alte modele, dar potrivita pentru incepatori, si o multime de resurse de invatare.

Ai la dispozitie 384 de voci, 9 efecte de reverb si 5 de cor, plus 130 de stiluri de acompaniament intre care poti alege si 112 cantece pentru exersat, pe care le poti descarca de pe Internet. Yamaha PSR-E263 include de asemenea in memorie si lectii in 9 pasi, pe care iti recomandam sa le urmezi, pentru a te familiariza cu principalele notiuni ale utilizarii unui astfel de instrument.

Este prevazuta cu ecran LCD, doua difuzoare de cate 2.5W fiecare, suficienta putere pentru a interpreta pentru prieteni si familie si intrare jack 3.5mm, pentru casti, astfel incat sa poti exersa si acasa, chiar daca ai vecini usor de deranjat. Include intrare pentru pedala de sustain, care nu este insa livrata impreuna cu produsul, si pe care va trebui sa o cumperi separat, cand va veni momentul. Este un model de 4kg, cu dimensiuni de 940 x 106 x 317mm, usor de transportat.

 

 

 

Casio CTK-1500 

 

Pentru cei care ar prefera sa cumpere o orga pentru incepatori, dotata si cu stativ, recomandam ca optiune acest model de la Casio. Este o claviatura usoara, care nu reda senzatia de rezistenta specifica pianului clasic, fiind mai facil de folosit in primele etape, si include 61 de clape, formatul potrivit pentru a putea deprinde melodiile de baza.

Polifonia integrata in acest model este de 32 de note, destul de limitata in raport cu modelele pentru intermediari si avansati, limitand deci utilizarea produsului pe segmentul incepatorilor, pentru care ofera insa suficienta complexitate pentru deprinderea tehnicilor de interpretare fara dificultate. Mai include de asemenea si 50 de ritmuri predefinite, care pot fi integrate in piese pentru a crea acompaniamentul, fie pe partituri ale unor piese celebre, fie pentru creatii proprii, atunci cand cunostintele acumulate permite improvitatiile.

Ceea ce vei aprecia cel mai mult este cu siguranta pachetul de 100 de exercitii integrate in memoria dispozitivului, care te vor ghida usor si eficient printre primele lectii de orga, pana cand vei reusi sa deprinzi secretele acestui instrument si sa incepi sa te bucuri de farmecul sau. Include suport pentru partitura si este livrat impreuna cu stativul, deci poti incepe sa exersezi imediat ce le primesti.

 

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu