Cum sa faci CD-uri cu muzica

Am modificat articolul ultima data pe: 23.05.24

 

Sunt inca multe persoane care asculta muzica de pe CD-uri, fie ca au in masina un astfel de dispozitiv, fie ca asa s-au invatat si le place acest mod de redare, iar daca te numeri printre acestia si vrei sa stii cum poti sa iti pui muzica dorita pe un CD, atunci citeste acest articol si vei afla informatiile de baza.

 

Chiar daca tehnologia a evoluat si au aparut multe alte moduri de a asculta muzica sunt persoane care inca folosesc CD-uri muzica, fie pentru ca asa le place, fie pentru ca, in masina cel mai des, nu au alte posibilitati. 

Cu siguranta poti sa iti achizitionezi CD-uri originale, dar acestea au un cost mai ridicat sau poate gasesti mai greu ceea ce iti doresti. Din acest motiv in articolul de mai jos gasesti informatii despre cum se face un CD, ce ai nevoie, ce poti sa utilizezi gratuit etc.

Astfel, ai posibilitatea de a face un CD cu muzica pentru masina pe gustul tau, care sa te inspire la drum si sa fie un mijloc de relaxare.

 

Ce diferenta este intre un CD audio track si unul MP3?

Pe anumite sistem mai vechi sau pe masini sunt aparate care nu pot sa citeasca formate precum MP3, flac, MP4, motiv pentru care ai nevoie de un CD track.

Chiar daca ai muzica preferata pe calculator in formatele de mai sus, poti gasi variante de convert MP3 to audio track si, astfel, te vei bucura de melodiile preferate. Poti, de asemenea, sa gasesti usor un program de descarcat muzica pe calculator si apoi sa iti faci un CD preferat.

Un CD audio are avantajul ca este inregistrat la o calitate superioara, fara a comprima fisierele, la inalta rezolutie, chiar daca este tras intr-un studio, dar nu incap prea multe piese.

Pe un CD in format MP3 ai posibilitatea de a pune mai multa muzica audio, dar la o calitate mai slaba, avand o compresie mare.

Dar daca folosesti un program MP3 to track converter, calitatea nu poate fi mai buna decat a originalului.

Ce ai nevoie pentru a face un CD audio?

Inainte de a afla cum faci un CD, trebuie sa vezi ce ai nevoie pentru a trece MP3 to track sau pentru a inregistra muzica descarcata pe calculator

Ai nevoie de CD-uri blanck, o unitate optica de inscriptionat CD-uri care poate fi interna sau externa si de un program de facut CD audio. 

 

Cum descarci muzica preferata?

Inainte de a trece la notiunile de cum pun muzica pe CD, trebuie sa iti pregatesti fisierele cu muzica dorita si aici intervine o alta intrebare si anume: Cum descarc muzica?

Poti sa folosesti o aplicatie de descarcat muzica de pe YouTube, in caz ca folosesti aceasta platforma si ai deja o lista cu melodiile preferate sau, daca ai abonament Premium, le poti descarca direct.

Sunt si alte metode, iar o aplicatie de descarcat muzica de pe YouTube pe PC in format MP3, foarte comod de folosit este ytmp3.cc. Este usor de utilizat, nu ai parametri de configurat decat formatul audio sau video, poate fi folosita si pe telefonul mobil. 

O alta aplicatie de descarcat muzica pe PC, pe care o gasesti gratuit, este si Songr, doar pentru Windows, in format MP3. Ai mai putea folosi si MP3jam, Lacey etc., tot gratuit.

Cum faci un CD cu muzica?

Dar sa revenim la intrebarea care te intereseaza cel mai mult si anume: Cum pun muzica pe CD? 

Dupa ce ai facut lista cu melodiile preferate si le-ai descarcat in calculator, vei avea nevoie de un program de inscriptionat CD. Si aici ai mai multe variante, atat gratuite, cat si contra cost.

Dar sa vedem ce program scriere CD gratuit poti sa folosesti? 

  • CDBurner XP – gratuit si foarte usor de ultizat, este un program de copiere muzica pe CD sau pentru DVD, tradus si in limba romana. Este dedicat pentru Windows (de la XP la 10) si are o interfata foarte prietenoasa.
  • InfraRecord – tot pentru Windows, gratuit, tradus in limba romana, open source, ce iti ofera posibilitatea de a avea mereu imbunatatiri si de a gasi solutii la probleme mai delicate.
  • StarBurn – un program gratuit ce iti pune la dispozitie numeroase functii, fiind comparabil chiar cu un produs ce este contra cost. Desi este doar in limba engleza, are o interfata foarte simpla si vei intelege usor ce ai de facut. Poate fi instalat si pe calculatoare mai vechi, deoarece nu are nevoie de multe resurse si este compatibil cu sistemul de operare Windows. 
  • BurnAware – are o versiune gratuita, cu o interfata simpla si comod de folosit, dar, daca vrei functii in plus, poti sa alegi si o versiune superioara, contra cost.

Cum pun muzica pe CD? Simplu. In mai toate programele de inscriptionare operatiunile sunt aceleasi, difera poate doar interfata. 

Dupa ce ai deschis programul de inscriptionare CD-uri, vei alege sectiunea de Disc Audio. Cu ajutorul mentiunii Adauga, poti sa selectezi melodiile pe care vrei sa le contina CD-ul. 

Dupa ce ai adaugat toate melodiile dorite, mai ai doar o comanda si anume Inscriptioneaza. Aici poti sa mai faci anumite operatiuni, precum numarul de copii pe care vrei sa il faci, viteza de scriere, daca sa scoata discul dupa ce este gata, daca sa inchida calculatorul dupa ce termina etc. 

Dupa ce ai apasat butonul Inscriptioneaza, nu mai nimic de facut decat sa astepti sa fie gata. Apoi, cu un program de muzica, poti sa testezi sa vezi cum a iesit.

 

Nu este greu sa iti faci singur muzica pt. masina folosind programe de descarcare muzica, de inscriptionare, de conversie gratuite, si va fi o placere sa iti alegi exact piesele dorite in ordinea pe care o agreezi. Apoi, cu un sistem audio de calitate, cu amplificatorul din masina si sistemul de boxe, poti sa ai o calatorie placuta in compania muzicii preferate. 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu