Am modificat articolul ultima data pe: 26.09.21

Cea mai buna boxa de podea – Recomandarile noastre pentru 2021

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

AKAI SS006A-305C

 

1.AKAI SS006A-305CCand cauti cele mai bune boxe de podea, cei de la Akai au suficiente alternative pentru acest tip de montaj, dar poate ca cea mai convenabila astfel de oferta este pentru modelul aici inclus. Piesele sunt doua la numar si se incadreaza in categoria produselor fara amplificare integrata, deci pasive. Vor putea fi conectate la un sistem audio sau utile in cadrul unei amenajari pe modelul Home Cinema, intrucat acopera un spectru de frecventa de 55 – 20000Hz si transmit sunetele pe trei canale: pentru tonalitate joasa, inalta si medie.

Se obtine astfel un sound complex si unitar cu aceste bucati de boxa Akai de podea, iar puterea RMS de 150W le face adecvate si pentru auditii pline de volum. Pe baza unei impedante mici, de 4 ohmi, aceste piese se potrivesc eficient unui amplificator cu aceleasi valori asigurate. Eficienta la consumul energetic este una moderata, rezultand pe baza sensibilitatii de 89dB. Cu incinte mari, ce ating inaltimea de 1060mm si cantarind 20.5Kg, aceste boxe pot fi integrate cel mai optim intr-o sufragerie spatioasa sau intr-un salon.

Consideram emblematic raportul dintre costul necesar achizitionarii, puterea oferita si indicatorii de functionare tehnica, pe baza caruia recomandam oricarui meloman aceste boxe standfloor de la Akai.

 

Avantaje:

Ofera valori RMS mari, de 150W, demonstrand sunet puternic redat

Boxe cu o eficienta energetica optima, avand o sensibilitate de 89dB

Sunetul preluat se va auzi la calitate inalta, fiind integrate difuzoare pentru toate frecventele

Costurile, in raport cu capabilitatile, indica o oferta atractiva

 

Dezavantaje:

Piesele nu au amplificator intern, necesitand conectarea cu o sursa de amplificare suplimentara externa.

 

 

 

Magnat Monitor Supreme 802

 

2.Magnat Monitor Supreme 802Daca exista amatori interesati sa stie care sunt cele mai bune boxe de podea Magnat, care sa coste relativ putin, avem acest exemplu pentru persoanele vizate. Deschidem lista capabilitatilor prin a mentiona ca piesele sunt pasive, deci n-au amplificare interna, insa data fiind o putere RMS de 170W, putem declara din start ca avem de-a face cu niste difuzoare proiectate pentru utilizatorii care asculta mereu muzica la maxim.

Pentru a demonstra totala transparenta, producatorii specifica si valorile PMPO, putandu-se astfel face o comparatie pentru cei interesati de acest coeficient. Acoperind tot spectrul frecventei perceptibile de auzul uman, difuzoarele au un raspuns in frecventa de 22 – 40000Hz.

Sunt clar facute pentru auditii pline de volum, intrucat si eficienta energetica e ridicata, cu 92dB in registrul sensibilitate. Trebuie conectate la un sistem acustic ce are amplificator compatibil, in acest sens fiind util sa stii ca impedanta necesara este de 8 ohmi. Boxele au dimensiuni moderate, de 215 x 850 x 273mm, putand fi integrate relativ usor in orice incapere.

Oferind una dintre cele mai ridicate valori de putere RMS din acest clasament, boxele Magnat sunt recomandate tuturor potentialilor utilizatori care vor nu numai un sound de calitate, ci si cat mai multi decibeli degajati.

 

Avantaje:

Redau sunetul cu multa putere, avand ca indice RMS 170W

Ofera un fond sonor plin, complex, avand raspuns in frecventa adecvat posibilitatilor de perceptie umane

Valorifica eficient puterea consumata, asigurand o sensibilitate mare, de 92dB

Se integreaza facil in ambient, dimensiunile fiind moderate

 

Dezavantaje:

Necesita conexiunea cu un amplificator cu impedanta mare, avand la randul lor aceasta valoare specificata la 8 ohmi

 

 

 

Pioneer CS-5070

 

3.Pioneer CS-5070Aceste boxe de podea Pioneer sunt recomandate de un raport cost-capabilitati suficient de optim. Dimensiunile compacte si niste performante foarte bune iti vor permite sa le integrezi intr-un sistem audio de inalta tinuta. Ofera o putere RMS de 140W, sunt in numar de doua, iar numarul de canale integrat este de 3, corespunzand frecventelor de orice tip: medii, joase si inalte.

Nu numai ca poti folosi o treapta de volum ridicata, ci poti asculta toate melodiile beneficiind de finete in redare, intrucat raspunsul in frecventa de 40 – 20000Hz acopera aproape complet spectrul corespunzator auzului uman. Cu sensibilitatea de 90dB data ca valoare, putem intui o excelenta eficienta energetica.

Boxele sunt fiabile, construite cu ecranare magnetica, iar difuzoarele sunt corect plasate, in functie de dimensiuni. Cu o impedanta specificata la valori de 8 ohmi, e util sa le adaptezi unui amplificator corespunzator, caci fac parte din categoria modelelor pasive. De asemeni, garantia pe care o primesti e de 2 ani.

Toti cei care prefera ofertele brandului Pioneer au acum sansa de a-si cumpara boxe de inalta calitate pentru sistemul audio detinut, beneficiind de un cost moderat si de performante ridicate.

 

Avantaje:

Puterea cu care este redat sunetul poate fi intuita vazand indicatorul RMS, cu 140W

Calitatea la redare este asigurata, oferindu-se raspuns in frecventa adecvat pentru urechea umana

Piesele au o constructie robusta si fiabila, conurile difuzoarelor avand dimensiuni diferite si fiind plasate corect in interior

Sensibilitatea de 90dB indica un consum optim in raport cu zgomotul produs

 

Dezavantaje:

Unii utilizatori ar fi apreciat o garantie mai extinsa

 

 

 

 

Cum alegi o boxa buna pentru podea

 

Ghidul cumparatorului

Spre deosebire de situatia cand alegi niste boxe satelit sau niste difuzoare de etajera, atunci cand te gandesti sa cumperi boxe audio de podea vei avea in vedere in principal spatiul in care trebuie sa le montezi si sa le utilizezi. Aceste variante mai voluminoase de piese integrate unui sistem audio sunt recomandate celor care prefera o experienta a sunetului mai pregnanta, mai impresionanta din punct de vedere acustic, la fel de bine cum se intampla in cazul unui sistem audio 5.1.

Alegand alternativa difuzoarelor standfloor, nu numai ca poti asculta muzica preferata la volum mare, ci te poti si bucura de filme in mod apropiat de experienta pe care o ai intr-un cinematograf. Totusi, cand multe persoane nu stiu unde gasesc boxe de podea la preturi bune sau care sunt criteriile de selectie pentru o pereche de componente de calitate, identificarea unei oferte adecvate poate fi un proces dificil si indelungat. Ca sa nu trebuiasca sa fii un expert in sonorizare, dar sa stii ce indicatori de performanta trebuie sa ai in vedere la alegerea itemilor adecvati pentru sufrageria ta, iti recomandam analiza urmatorului ghid de selectie:

A.1 Boxe podea

Tipul: In functie de prezenta sau absenta amplificarii integrate, poti avea modele pasive si modele active. Daca deja detii un sistem audio corect amplificat, boxele pe care le alegi pot fi pasive, adica vor avea numai rolul de a prelua semnalul si de a-l reda, fara sa ii aduca modificari. Majoritatea ofertelor pe care le intalnesti recomandate la boxe de podea sunt incadrate in aceasta categorie, deoarece se considera ca necesarul de putere util in cazul unui utilizator conventional nu este foarte mare.

In situatia contrara, cand cauti boxe de podea cu amplificator, trebuie sa te asiguri ca acestea sunt catalogate la categoria “active”. Respectivele modele pot fi la fel de bine integrate in sisteme audio de interior sau de exterior, multe variante facand parte din recuzita organizatorilor de evenimente, unde se urmareste obtinerea a cat mai multi decibeli in redarea sunetului.

 

Puterea: Este firesc faptul ca, pe cat de multa putere iti ofera un set de difuzoare, pe atat de tare sa poata fi percepute sunetele redate. Totusi, exista doi indicatori de putere diferiti pe care trebuie sa ii verifici si sa-i compari: PMPO(puterea maxima) si RMS(puterea medie). Ca strategie de marketing, cifra mentionata de catre multi producatori este cea pentru un output maxim de putere – Peak Musical Power Output, dar nu reflecta capacitatea efectiva de redare in mod constant. Valoarea maxima poate fi atinsa, dar va fi sustinuta numai pret de o milisecunda, drept pentru care, poate fi clar scoasa din schema noastra de calcul.

Ceea ce trebuie sa te intereseze din postura de potential cumparator la cea mai buna boxa de podea este puterea Root-Mean-Square(RMS), adica media ce poate fi obtinuta la functionarea continua. Din pacate, nu exista o formula fixa, care sa te ajute sa-ti dai seama de valorile RMS, cunoscandu-le doar pe cele PMPO, iar din aceasta perspectiva, cel mai important sfat pe care ti-l putem da este sa alegi cu precadere produsele pentru care se va specifica RMS, intrucat furnizorii acestora pot fi considerati mai de incredere. Daca te gandesti la boxe de apartament, te poti multumi cu un RMS de 50 – 100W. Pentru sonorizari in spatii inchise, 150 – 170W pot fi considerati foarte buni.

 

Terminologia tehnica:La acest capitol vom nota frecventa in raspuns, impedanta si sensibilitatea unei boxe de podea, ieftine si bune. Primul aspect poate fi cel mai usor inteles, intrucat reprezinta gama de frecventa a sunetelor redate, aceasta trebuind sa corespunda cu cea perceptibila de urechea umana. Valorile ce pot fi corect percepute de om sunt de la 20Hz si pana la 20kHz, iar cei mai multi producatori de boxe ofera produse care chiar depasesc aceste frecvente.

Despre impedanta se poate spune ca este un indicator al rezistentei. Pot exista impedante de 4, 6 sau 8 ohmi, iar cand vorbim de boxe pasive, trebuie sa potrivesti practic impedanta data pentru amplificator cu cea oferita de difuzoare. Daca atasezi boxe cu impedanta foarte scazuta la un amplificator cu impedanta mare, acesta se suprasolicita, incalzindu-se si deteriorandu-se. Daca situatia e inversa, sunetele nu vor fi redate foarte bine.

Eficienta cu care un difuzor converteste puterea consumata in sunet este reflectata de indicatorul numit sensibilitate. Cu cat este mai mare aceasta, cu atat mai putina putere consuma boxa pentru a oferi un sunet puternic. Sensibilitatea se calculeaza pentru cate 100W si se specifica in decibeli. Aceiasi 100 de watti vor fi consumati deopotriva de o boxa cu sensibilitate de 85dB sau de una cu 95dB, numai ca in cazul celei de-a doua, sunetul se aude mai puternic. Daca te axezi pe muzica zgomotoasa, e suficient sa te gandesti la niste boxe cu peste 90dB la capitolul sensibilitate.

 

Interfata: ne referim aici in special la interfata de conectare cu sursele de semnal si cu restul sistemului audio. Trebuie sa te uiti in principal la setul de conectori si sa te asiguri ca televizorul, sistemul audio deja detinut sau orice alt dispozitiv la care planuiesti sa conectezi difuzoarele iti ofera porturi compatibile. In plus, mai exista si alternativa unor boxe de podea wireless sau o boxa de podea Bluetooth, optiune pe care poti sa o iei in considerare, dar te costa mai mult, fiind si foarte posibil ca sursa de semnal pe care deja o detii sa nu fie echipata pentru acest mod de comunicare.

A.2 Boxe podea

Alcatuirea si designul: trei aspecte trebuie identificate si cuantificate aici: numarul de difuzoare incluse intr-o singura boxa de podea, ieftina si buna, dimensiunile si materialul incintei si aspectul estetic al pieselor. Toate modelele care trebuie sa ofere un sunet complex vor trebui sa incorporeze trei difuzoare diferite, pentru fiecare canal acustic redat: pentru frecvente joase, inalte si medii. Apoi, calitatea incintei si marimea acesteia trebuie atent analizate. Desi lemnul este un material rezistent, care permite reverberatii acustice interesante, poti sa optezi si pentru variante din plastic, mai nou foarte apreciate de multe pareri despre cele mai bune boxe de podea .

Cu cat sunt mai mari difuzoarele, cu atat mai mare trebuie sa fie incinta, pentru ca intre centrele lor trebuie sa se formeze anumite distante minime. Dimensiunile si, mai ales, inaltimea unei boxe trebuie comparate cu spatiul de care dispui, pentru a putea fi integrate cat mai usor intr-o incapere. Sub aspect estetic, te sfatuim sa alegi produsele cu bun gust, in culori potrivite cu restul aparatelor electronice detinute si cu un design apropiat de cel al sistemului audio in care vrei sa integrezi itemii.

 

Brandul: Exista o lista foarte ampla cu producatori ce ofera boxe de calitate, dar printre cei mai populari si la noi putem enumera: Sony , Pioneer, Akai, Magnat, JBL sau Yamaha. De la Akai poti alege produse considerate accesibile pentru orice cumparator, in timp ce Magnat se axeaza pe oferte cu putere RMS mare si foarte mare. Daca te intereseaza foarte mult raportul pret – calitate, Pioneer si Taga se numara printre cele mai pomenite nume.

 

Celor ce asteapta sa descopere unde gasesc boxe de podea la un pret bun le sugeram neaparat achizitionarea direct pe Internet. Lasand la o parte faptul ca diversitatea ofertelor este cu mult mai buna online decat in magazine, pana si cheltuielile pot fi mai reduse. O demonstreaza asta si lista de boxe pe care ti le propunem in cele ce urmeaza.

 

 

Am modificat articolul ultima data pe: 26.09.21

Cea mai buna boxa profesionala – Recomandarile noastre in 2021

 

Cand in casa ta se asculta muzica la ordinea zilei, sigur ca nu te vei multumi cu ceva mai putin decat un sistem de boxe profesionale. Doar asa poti da petreceri dinamice, poti organiza sesiuni de karaoke sau tine un mic concert. Daca te intereseaza care e cel mai bun model la ora actuala pe care l-ai putea cumpara online, iti putem oferi cateva informatii despre cel care a urcat in topul nostru: Temeisheng DP-284BT. E vorba de doua boxe amplificate si puternice, la care poti conecta microfoane. Fiind active, nu ai nevoie de multe cunostinte despre montarea si aranjarea acestor dispozitive, insa vei obtine un sunet plin si curat, intrucat au egalizator grafic si poti regla, separat, volumul fiecarui instrument conectat. Arata bine, sunt fiabile si sunt compatibile Bluetooth. Daca doresti o boxa si mai puternica, pentru amplasare intr-un local, s-ar putea sa-ti placa a doua noastra propunere: Behringer B115 MP3.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Temeisheng DP-284BT
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Sunt doua boxe active, cu putere RMS de 130W, pe care le poti conecta direct, prin intermediul Bluetooth, la sursa de redare, cu care poti face un concert solo de chitara sau o sesiune de karaoke alaturi de prieteni, intrucat au porturi pentru aceste instrumente.

Cele doua boxe se leaga printr-un cablu de 1,5m, care e cam scurt, asa ca posibilitatile de amplasare in locuinta sunt mai reduse.

Este unul dintre cele mai performante modele pe care le-ai putea cumpara, iar asta la un pret acceptabil, astfel ca investitia merita, cu atat mai mult daca doresti sa ai propriul sistem multimedia in locuinta.

A 2-A OPTIUNE!

Behringer B115 MP3
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Boxa recomandata pentru utilizare intr-un spatiu public, intrucat e foarte puternica, avand 250W RMS, are amplificare activa si incorporeaza un MP3 player, ce face ca redarea muzicii sa fie mai facila - exact ce iti doresti cand dai petreceri sau esti DJ.

Produsul nu este oferit impreuna cu un certificat de garantie, astfel ca nu esti acoperit financiar, in cazul in care apar anumite defectiuni.

Este unul dintre cele mai puternice difuzoare cu amplificare activa pe care le poti instala pentru a asigura muzica in timpul unui eveniment, fie o petrecere intr-un bar, o nunta, botez sau alte ocazii.

A 3-a Optiune!

Vliodor X7-284BL
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Pentru o pereche de boxe mari, active, se comercializeaza la un pret foarte accesibil. Includ intrare pentru USB, carduri SD si egalizator, precum si display LCD pentru un control usor.

Nu au radio propriu, insa puteti sa conectati modulatorul FM pentru a prinde posturile.

Daca doriti doar sa dati petreceri acasa sau in curte, fara sa cheltuiti mult pe un sistem de boxe profesionale, recomandam acest set, care este usor de folosit si nepretentios, cu functii suprinzator de multe si telecomanda.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Temeisheng DP-284BT

 

Temeisheng DP-284BT reprezinta un sistem de doua boxe active, pe care il poti monta intr-un bar sau chiar si in propria locuinta, daca organizezi periodic petreceri. Sistemul are amplificare, iar fiecare difuzor are o putere continua ridicata, de 130W. Totodata, e un produs fiabil, care face fata puterii fara sa se arda, gratie unei impedante de 10 ohmi.

Exista intrari pentru doua microfoane, dar si pentru chitara, iar reglajul volumului se poate face pentru fiecare in parte. De asemenea, exista efecte de voce, precum si de ecou, iar nimic nu te opreste sa folosesti sistemul pentru karaoke.

Aceste boxe profesionale, ieftine si bune, pot fi conectate prin Bluetooth, insa poti reda fisiere si de pe un stick USB sau un card SD. Sunt ceva mai grele, cantarind impreuna 32kg, insa au manere situate in partea de sus, pentru transport.

 

Avantaje:

Boxe active, cu amplificare si putere RMS de 130W.

Potrivite pentru karaoke, intrucat le poti atasa doua microfoane.

Au intrare jack, pentru atasarea microfoanelor, dar si pentru chitare.

Ofera multiple posibilitati de redare a fisierelor mp3.

 

Dezavantaje:

Cablul dintre cele doua boxe e de doar 1,5 m, ceea ca restrange posibilitatile de amplasare.

 

 

 

Power Dinamycs 178.266

 

Power Dinamycs 178.266 este o boxa activa, bi-amplificata, ceea ce inseamna ca emite sunete inalte si joase puternice, deoarece difuzorul de bass are 300W, iar cel pentru inalte are 50W. Asadar, echipamentul poate fi folosit pentru a asigura muzica intr-un club, pentru DJ, dar si pentru concerte live.

Se afla in topuri cu cea mai buna boxa profesionala si e echipata cu 4 moduri presetate de redare, putand fi folosita in combinatie cu un monitor, dar si cu un subwoofer. Este prevazuta cu Bluetooth, pentru redarea muzicii, iar pe interfata echipamentului gasesti si port AUX si unul pentru intrarea microfonului.

E interesant si cand vine vorba de aspect, intrucat se integreaza usor in orice loc public. Il poti fixa pe un pol de montare sau pe un trepied, intrucat e prevazut cu un soclu de 35mm. De mentionat ca are aproximativ 18 kg si urmatoarele dimensiuni: 365 x 425 x 710mm.

 

Avantaje:

Model bi-amplificat, cu bass de 300W si tweeter de 50W, ce ofera performante ridicate.

Are intrari pentru microfon, fiind facut pentru cluburi si performante live.

E echipat cu un soclu de 35 mm, pentru a fi fixat pe un trepied.

Include garantie de 24 de luni si este livrat gratuit.

 

Dezavantaje:

Nu e un difuzor pe care ti-l recomandam pentru utilizare acasa.

 

 

 

Cum alegi o boxa profesionala buna

 

Ghidul cumparatorului

Poate ca multi potentiali cumparatori se gandesc la niste boxe audio dedicate exclusiv studiourilor de inregistrari, atunci cand se pune problema achizitionarii unor boxe profesionale. Totusi, nu numai aceasta este utilitatea unor astfel de dispozitive. Produsele alese trebuie selectate in functie de multipli factori, astfel incat sa se stie in ce situatii de preteaza mai bine si care e utilitatea lor. Incepand cu modelele pentru PC si terminand cu cele recomandate ca echipament in concertele live, o serie de criterii comune de evaluare pot fi identificate.

Totusi, important e de subliniat ca cele mai bune boxe profesionale sunt mult mai puternice decat cele conventionale, necesita o conexiune adecvata pentru a oferi cel mai bun output de sunet si costa mai mult, asa ca, pregateste-te sa stabilesti un buget pe masura.

Pentru melomanii carora li se pare dificil sa identifice unde gasesc boxe profesionale la preturi bune am redactat acest ghid simplu de alegere, care nu numai ca va oferi explicatii cu privire la aspectele indispensabile selectiei, ci si o lista cu sugestii practice, ca alternative disponibile in comert.

 

 

Utilitatea: Intreaba-te mai intai unde vei folosi aceste boxe profesionale noi: in studio, pentru sonorizarea concertelor de interior, pentru un bar sau intr-o cafenea, in cazul unui concert in aer liber, pentru auditie de calitate in propria locuinta? Exista, bineinteles, posibilitatea de a cumpara fiecare difuzor dintr-un sistem audio separat sau sa achizitionezi deodata boxele cele mai importante. Daca investesti treptat, e util sa iti cumperi neaparat subwoofer si sateliti(boxele care dau efectul surround). Daca iti permiti achizitia dintr-un singur efort, vei cumpara un sistem All in one, care va include un mixer de sunet si o interfata versatila, cu foarte multe posibilitati de conectare. In cazul pieselor pentru inregistrari, cele reprezentative sunt monitoarele de studio.

Pentru un Dj sau pentru sonorizarea unui spatiu unde se tin concerte, niste boxe profesionale cu statie incorporata sunt un “must have”. In cadrul unui concert live, monitoarele de scena sunt esentiale, intrucat permit vocalistului sa identifice mai usor linia melodica si cadenta sunetelor emise de instrumentele colegilor de trupa. Pentru computer si auditii in intimitate, poti alege modele de dimensiuni reduse(catalogate in gama multimedia), care sa poata fi integrate usor in incapere.

 

Amplificarea: In functie de prezenta sau absenta acestui factor, boxele pot fi pasive sau active.

Modelele active includ amplificatoare de putere si procesoare interne de semnal, impreuna cu difuzoarele incorporate. Sunt ideale pentru posibilitatile de conectare si aranjare rapida, fiind cea mai recomandata solutie pentru persoanele care nu vor sa se complice cu adaugarea unei statii de amplificare separata, gasindu-se modele de boxe profesionale si pe OLX, dar le recomandam pe cele din magazine online, noi si cu garantie, totusi, pentru siguranta.

In acest mod, conexiunile ce trebuie facute sunt minime, iar sunetul este la fel de calitativ si puternic ca in cazul unui sistem cu amplificator extern si boxe simple, pasive. Aceste modele pot fi conectate si la instrumente muzicale sau microfoane, pentru a amplifica sunetul preluat, in acelasi timp fiind legate de un mixer de sunet si putand fi sincronizate in acest mod, ca semnal sonor oferit.

Daca nu ai amplificator extern, poti sa si economisesti spatiu, iar in functie de dimensiunile fiecarei incinte, intuiesti si cat de portabile sunt. Le recomandam pentru muzicieni, in turnee si pentru necesitatile de sonorizare in spatii inchise, intrucat amplificarea integrata este deja sincronizata cu boxa profesionala, ieftina si buna, ceea ce inseamna ca sunetul oferit va fi bine acordat. Partea mai putin entuziasmanta este faptul ca s-ar putea sa coste mai mult, insa cand investesti serios la acest capitol, nu ai de ce sa te zgarcesti la bani. Nu in ultimul rand, poti cauta niste boxe active profesionale second hand in conditie buna, pentru a mai salva niste bani.

Piesele pasive necesita conectarea la un procesor de sunet extern, la fel cum trebuie sa abia si conexiune la amplificator. Se vor alege boxe JBL profesionale cu predilectie in locurile unde nu va fi nevoie sa fie rearanjate sau mutate, intrand in componenta unui sistem de sunet stationar, adica util pentru a sonoriza spatii publice, sali de coferinte, de spectacole, biserici si scoli. Avantajul mare al acestora este si faptul ca nu sunt foarte costisitoare. Ca utilitate, vor fi apreciate pentru ca ofera posibilitati de control si sincronizare separate, dand ocazia unui inginer de sunet sa obtina efecte inedite prin intermediul statiei de mixaj si amplificare, aceasta idee fiind vehiculata si de foarte multe pareri despre cele mai bune boxe profesionale.

 

 

Puterea: e necesar sa o calculezi diferit in functie de tipul boxelor. Acest parametru iti arata practic cat de tare se vor auzi difuzoarele.

Pentru modele pasive, sincronizarea puterii oferite de amplificator cu cea necesara boxelor este esentiala, intrucat prea putina putere nu le va permite sa emita sunet de calitate, mai ales cand se presupune ca achizitionezi sistemul de sunet pe bucati. Pentru amplificator ai ca punct de reper puterea RMS, care este valoarea medie pe care o poate sustine acesta pe tot parcursul utilizarii.

Nu te lasa pacalit de valorile PMPO, care este puterea maxima ce poate fi atinsa, insa nu va fi sustinuta mai mult de cateva fractiuni de secunda. Apoi, considera ratingul de putere recomandat de producatori pentru fiecare boxa in parte. Se presupune ca aceasta valoare e cea medie necesara pentru ca difuzoarele sa sune bine, asa cum au fost proiectate. In functie de cate boxe conectezi la amplificator, vei face suma ratingului respectiv si il vei inmulti cu 2. Puterea RMS a amplificatorului trebuie sa fie egala cu valoarea obtinuta. De exemplu, daca ai niste boxe multimedia pasive(pentru uz casnic si PC) cu doua componente, fiecare avand un rating programat de putere 20W, atunci RMS-ul amplificatorului trebuie sa fie de circa 80W.

Pentru modelele active, situatia este una foarte simpla: ce putere RMS ai specificata, aceeasi iti este oferita de piesele respective, pentru ca amplificarea este incorporata. Din acest motiv, mai poti deosebi boxele pasive de cele active prin faptul ca primele mentionate aici au o putere specificata mai mica, sub 100W, iar cele active pot depasi lejer 200W.

 

Genul boxei: In functie de acesta, outputul de putere poate fi diferit, iar aici vom explica pe scurt cam ce trebuie pentru un subwoofer sau pentru boxele frontale. Subwooferul e necesar in cazul in care muzica redata include multe frecvente joase, bass in general. Nu e foarte util sa cumperi acest difuzor pentru concerte de chitara acustica, iar pentru un cvartet ce canta in spatii restranse, necesarul de putere al subwooferului va fi limitat.

In concerte live si cluburi, bassul trebuie sa se auda excelent, drept pentru care boxa principala va oferi o putere ridicata si va fi din gama celor active. Difuzoarele frontale si laterale necesita o cantitate mai scazuta de putere, ca sa fie sincronizate optim cu subwooferul, iar pentru armonizare poti apela la niste calitative filtre pentru boxe profesionale. O metoda facila de calcul al puterii necesare pentru speakere si subwoofer include puterea totala a intregului sistem. O cincime din aceasta trebuie sa fie directionata pe boxele frontale. Fata de valoarea respectiva, puterea alocata subwooferului trebuie sa fie de 3 ori mai mare. De pilda, intr-un sistem audio de 1000W, speakerele frontale vor necesita 200W putere, in timp ce subwooferul va consuma in jur de 600W.

 

Boxe profesionale 1

 

Impedanta si raspuns in frecventa: sunt doi indici considerati de catre profesionisti si sunt mai importanti in momentul in care se pune problema sa adaptezi boxele pasive la un sistem pre-achizitionat. Impedanta boxelor nu trebuie sa fie mai mica decat cea a amplificatorului, deoarece conectarea se poate solda cu scurtcircuit. Daca impedanta e prea mare, in schimb, atunci sunetul redat va avea intensitatea mai scazuta. Daca alegi boxe profesionale cu amplificator incorporat, impedanta este un factor neglijabil, adaptat din fabricatie.

Raspunsul in frecventa iti arata ce spectru al frecventelor acopera difuzoarele vizate. Exista sunete percepute constient de urechea umana, sunete care pot afecta procese fiziologice si sunete complet imperceptibile pentru oameni. Piesele cumparate trebuie sa iti ofere un spectru care sa corespunda valorilor de 25Hz – 18KHz – intrucat doar intre acestea se situeaza sunetele perceptibile de om. Multe oferte din comert ofera 50 – 25000Hz, intrucat testele au aratat ca frecventele mai joase de valoarea 50HZ au tendinta sa provoace efecte fiziologice nefaste(vertij, greata etc).

 

Interfata: E bine sa stii cum poti conecta componentele achizitionate, cand incerci sa afli unde gasesc boxe profesionale la un pret bun alti pasionati de muzica. Iata care sunt cele mai intalnite porturi necesare. Conectorul SpeakOn se intalneste numai la variantele pasive, intrucat transmite puterea de la amplificatorul extern la difuzoare. Conectorul XLR este intalnit cu predilectie pe modele active, se prezinta sub forma unei mufe cu 3 pini si e util in transmiterea semnalului de microfon catre mixer sau boxe. Portul TRS(Jack) este un echivalent XLR care poate aparea doar la anumite modele de difuzoare, iar in principiu are cam aceeasi utilitate. O versiune mai noua a acestuia este mufa TS.

 

Incintele: sunt cutiile care adapostesc difuzoarele oricaror boxe profesionale Dynacord sau de la alt brand, putand fi fabricate din lemn sau plastic rezistent. Sunt utilizatori care au ramas cu convingerea ca numai incintele din lemn ofera un sunet plin, si reduc la maxim vibratiile de pot distorsiona perceptia acestuia, insa, ultimele tehnologii de fabricatie reusesc sa includa plastic in componenta produselor, iar acestea sunt astfel mai usoare si eficient protejate. Ramane la latitudinea ta sa hotarasti ce preferi, mai ales daca te intereseaza si aspectul estetic.

Daca vrei sa identifici mai multe oferte avantajoase, sfatul nostru e sa cauti boxe profesionale de vanzare online. Te vor costa mai putin decat daca e sa le obtii din magazin, iar majoritatea producatorilor care se respecta, cum ar fi JBL, Dynacord, Behringer sau Yamaha ofera si garantii serioase la cumpararea de pe Internet. Te invitam sa analizezi si topul de mai jos, pentru mai multe detalii despre diverse produse.

 

Marci populare:

 

Boxele profesionale pot fi ceea ce ai nevoie, daca le alegi de la un brand de incredere, renumit pentru calitatea produselor comercializate. Printre cele mai cunoscute companii de boxe profesionale de pe piata se numara Behringer, JBL si Yamaha. In cele ce urmeaza iti vom prezenta cateva informatii interesante, pentru a le cunoaste mai bine.

 

Compania Behringer a fost infiintata in 1989, in Germania, de catre Uli Behringer, un tanar pasionat de tot ce insemna muzica. Initial, a inceput sa fabrice instrumente pentru el, fiind nemultumit de ceea ce i se oferea de la facultatea la care studia Ingineria Sunetului si Pianul. Intre timp s-a mutat in Hong Kong, deoarece costurile de productie din Europa erau prea mari.

Astazi Behringer este una dintre cele mai mari companii pro-audio din lume si fabrica: chitare, basuri, instrumente cu clape, casti, echipamente pentru DJ, aparatura de studio, echipamente de scena si accesorii. De-a lungul timpului, fondatorul a primit o multime de aprecieri din partea muzicienilor cu experienta si a pasionatilor.

Ceea ce isi propune aceasta companie sa faca este sa ofere produse de cea mai buna calitate, care sa aiba preturi accesibile, astfel incat sa si le poata permite orice muzician.

Succesul Behringer se datoreaza si angajatilor care sunt dedicati si pasionati. In total, peste 160 de ingineri in cercetare si inovare lucreaza la imbunatatirea produselor, compania investind foarte mult in oameni, infrastructura si sisteme. Cei peste 3.500 de angajati lucreaza zilnic pentru a-ti oferi tot ce e mai bun.

 

 

Istoria acestei marci incepe odata cu anul 1927, cand James Bullough Lansing, impreuna cu partenerul sau Kenneth G. Decker se ocupau de construirea difuzoarelor radio. Primul succes real a aparut un an mai tarziu, cand a fost lansat primul sistem de sonorizare pentru un film care a fost difuzat la cinematograf.

JBL a realizat primul aparat radio pentru masini, iar astazi fabrica sisteme audio pentru autoturismele Toyota (in trecut si pentru Ford, Chrysler si Nissan).

Acest brand este cel mai experimentat din lume in ceea ce priveste incintele acustice. Initial se dedica doar profesionistilor, dar astazi poti gasi pe piata produse potrivite pentru oricine (consumatori de rand, industria divertismentului, industria automobilelor). Totodata este singurul autorizat de Asociatia Producatorilor de Filme Americane, indeplinind toate standardele necesare pentru a oferi performante maxime in salile de cinema.

Astazi, JBL apartine Harman International Industries (din 1969) si fabrica produse de cea mai buna calitate (boxe profesionale pasive si active, casti, ecrane de protectie, home audio, pickup-uri si accesorii), cu materii prime de top si care au un design foarte placut. Acest brand e impartit in doua divizii: JBM Consumer (articole pentru locuinte) si JBM Professional (pentru studiouri, sali de cinema, etc).

 

Yamaha reprezinta o multinationala care si-a inceput activitatea in octombrie 1887, in Japonia, cand fondatorul Torakusu Yamaha a reparat o orga traditionala. Din acel moment a inceput sa fabrice produse de o calitate din ce in ce mai buna si sa imbine in realizarea lor stilul traditional cu cel modern. Compania s-a dezvoltat de la an la an si e recunoscuta in intreaga lume si pentru divizia de motociclete si motoare.

In privinta produselor din industria muzicala, poti cumpara de la acest brand: instrumente cu clape, chitare, basuri, instrumente de suflat sau tobe. Totodata, mai poti opta si pentru microfoane, echipamente de studio sau scena, casti sau accesorii si boxe profesionale active si pasive.

Yamaha isi prezinta modul in care functioneaza sub forma unei diagrame formate din 5 elemente. In centru se afla sloganul companiei “Impartasim Pasiune si Performanta). Urmeaza apoi cuvinte care descriu relatia cu clientii (bucurie, frumusete, incredere, descoperire), calitatea brandului (excelenta, autenticitate, inovatie), sensul Yamaha, ce face referire la modul in care trebuie sa se comporte angajatii (sa imbratiseze vointa, sa fie integri, sa faca actiuni proactive, sa-si depaseasca limitele si sa-si urmareasca obiectivele), dar si filosofia.

Filosofia companiei este aceea de a crea emotii prin devotament fata de sunet si muzica, astfel incat sa intre in legatura cu oamenii din intreaga lume.

 

 

Am modificat articolul ultima data pe: 26.09.21

Cel mai bun microsistem audio – Recomandarile noastre pentru 2021

 

 

Modele de recomandat in 2021

 

 

Philips MCD2160/12

 

1. Philips MCD2160 12 (DVD, telecomanda) -Produsul de la Philips se numara printre cele mai bune microsisteme audio care exista pe piata. Acesta este format dintr-o unitate principala si doua boxe, fiind compatibil cu majoritatea formatelor de redare audio, video, precum si imagine. Totodata, acesta este dotat cu tehnologia Dolby Digital, care este capabil de creerea efectului surround, perfect in momentele in care vrei sa urmaresti filme.

In momentul in care vei vrea sa asculti muzica preferata, o poti face prin introducerea unui stick USB. Sistemul de boxe ofera un sunet de bas puternic, insa acesta poate fi personalizat si in functie de stilul de muzica (jazz, rock, pop sau clasic). Ai, de asemenea, si posibilitatea de a asculta frecvente FM, precum si de a preseta pana la 20 de posturi, astfel incat sa le gasesti mai usor. Tot ce trebui sa faci este sa cauti frecventa postului de radio, iar dupa ce apesi pe butonul de presetare, aceasta este memorata.

Itemul poate fi foarte util, intrucat e dotat cu ceas cu alarma, care te poate trezi cu melodia pe care o vrei. Mai mult, il poti programa astfel incat, in momentul in care te pui la culcare, acesta sa continue sa functioneze, pana la ora la care crezi ca vei adormi. La achizitionarea produsului vei primi si accesorii, precum o telecomanda, un cablu de alimentare, un cablu video compozit, un manual de utilizare, dar si un termen de garantie de 2 ani.

 

Avantaje:

Este compatibil cu majoritatea discurilor DVD si CD de pe piata.

E dotat cu tehnologia Dolby Digital, care e capabila de efectul surround.

Raportul dintre pretul de achizitie si calitatea oferita este foarte avantajos.

Redarea sunetului poate fi personalizata in functie de stilul muzical.

Are ceas cu alarma, care te poate trezi sau ajuta sa adormi.

E echipat cu telecomanda, pentru un confort sporit.

 

Dezavantaje:

Inaltimea boxelor este destul de mare, de 26 cm, fiind putin mai dificil de aranjat, avand in vedere ca unitatea principala e mult mai mica (11 cm).

 

 

Panasonic SC-PM250ECS

 

2. Panasonic SC-PM250ECS (Bluetooth)In cazul in care, ceea ce iti doresti este un microsistem audio cu Bluetooth la un pret bun, afla ca produsul de fata insumeaza o serie caracteristici si facilitati pline de beneficii pentru utilizator. Itemul are o putere de iesire totala de 20 W, astfel ca va reusi sa emita un sunet clar si destul de puternic, daca il asezi intr-o camera de dimensiuni medii.

In momentul in care vei vrea sa asculti muzica, tot ce vei avea de facut va fi sa conectezi un stick usb care sa contina melodiile, sau sa introduci un CD ori MP3 player cu acestea. Insa, atuul acestui sistem este posibilitatea de redare, prin bluetooth, de pe orice instrument compatibil, fie el tableta, laptop, smartphone etc.

Unitatea principala este foarte aspectuoasa, fiind argintie si prevazuta cu un afisaj LCD mare, in timp ce boxele sunt mai inalte si negre. Componentele sunt foarte usoare, asa ca le vei putea instala cu usurinta, cu conditia de a avea suficient loc pentru a incadra dimensiunile unitatii si a celor doua boxe (acestea au 18.4 x 22.8 x 12.3 cm, respectiv 13.9 x 22.4 x 13.6 cm). Printre caracteristicile de redare, se numara: bass-ul, un egalizator cu patru modele de emitere (puternic, clar, linistit, vocal), precum si efectul surround, care iti va oferi o experienta audio impresionanta. Vine la pachet impreuna cu un manual de utilizare si un termen de garantie de 2 ani.

 

Avantaje:

Se achizitioneaza la un pret relativ ieftin.

Are capacitate de redare prin bluetooth, ce iti permite sa il conectezi la orice dispozitiv compatibil.

Permite presetarea a 30 de posturi de radio, scutindu-te de nevoia de a mai cauta frecventele.

Sunetule bogat in incaperile medii, multumita puterii de iesire totale de 20W.

Vine la pachet impreuna cu o telecomanda micuta.

 

Dezavantaje:

Nu are iesire de tip jack pentru casti.

 

 

Sony ZSPS50

 

3. Sony ZSPS50

Un microsistem audio ieftin si bun se poate dovedi a fi tot ceea ce ai nevoie, atunci cand vrei sa asculti muzica tare, in camera. Insa, in cazul in care ai dori sa iei acest dispozitiv dupa tine, sau sa il tii intr-un loc fara prea mult spatiu liber, atunci cel mai potrivit este unul de tip CDplayer, care are boxe incorporabile.

In felul acesta, il poti pune pe blatul de la bucatarie, fara sa iti mai faci griji ca nu va incapea. Itemul de la Sony iti permite sa redai formate de tip CD, MP3 sau WMA, iar portul pentru intrare face posibila conectarea unui stick usb si redarea melodiilor direct de pe acesta. Totodata, are mufa pentru casti, asa ca poti asculta si fara sa deranjezi pe nimeni. Radioul prinde frecvente FM si AM, deopotriva, insa daca te-ai saturat sa cauti mereu postul preferat, il vei putea gasi mult mai repede, multumita facilitatii de presetare, ce poate memora pana la 3 canale.

Sunetul poate fi ascultat la un nivel acceptabil, deoarece cele doua boxe au o putere totala de iesire de 4W. Itemul are un design compact si elegant, fiind de culoare argintie si avand toate butoanele dispuse intr-un mod accesibil. Acesta vine impreuna cu un termen de garantie de 24 de luni.

 

Avantaje:

Este un produs marca Sony, brand foarte apreciat pe piata electronicelor.

Are un design practic si elegant, ce merge utilizat in mod intuitiv.

Functia radio ofera trei posturi presetate, de pe frecvente AM sau FM.

Are doua boxe incorporabile, fiind compact.

Poate fi achizitonat la un pret foarte avantajos.

 

Dezavantaje:

Puterea de iesire totala este de 4W, astfel ca nu vei avea parte un sunet puternic, necesar la petreceri, de exemplu.

 

 

Blaupunkt BB11BK

 

4. Blaupunkt BB11BK -

Daca ceea ce iti doresti este sa te bucuri de muzica artistilor favoriti indiferent de locul in care te afli, vei putea face acest lucru, cu foarte mare usurinta, prin intermediul produsului Blaupunkt. Acest lucru se datoreaza portabilitatii ridicate, care iti permite sa iei instrumentul cu tine chiar si la iarba verde, intrucat acesta functioneaza pe baza a 8 baterii 1.5V UM-3.

In plus, multumita manerului pe care il are in dotare, il vei putea cara confortabil. Dispozitivul este echipat cu o antena telescopica, cu care vei putea prinde posturi de radio aflate pe frecvente FM SI AM. CD playerul poate reda cele mai populare tipuri de fisiere, precum CD, CD-R, CD-RW, MP3, WMA. Cele doua boxe incorporate, care au o putere de iesire totala de 4 W (cate 2W pentru fiecare) vor reusi sa emita un sunet suficient de clar, care sa iti permita sa te bucuri de experienta sonora.

In ceea ce priveste posibilitatile de conectare, o poti face prin intermediul intrarii AUX si a portului usb, prin care vei putea atasa orice MP3 sau MP4, dar si dispozitive externe, precum memoriile portabile sau hard disk-urile. Are si port de tipul jack 3.5, astfel ca poti asculta si la casti.Tototdata, ai la indemana facilitati precum repetarea unei melodii ori a intregii liste cu cantece. Termenul de garantie oferit este de 2 ani.

 

Avantaje:

Nu constituie o investitie foarte ridicata.

Prezinta portabilitate crescuta, fiind prevazut cu baterii si cu maner pentru transport.

E usor de utilizat, avand doar 10 butoane de control, care sunt etichetate.

Nu ocupa mult spatiu, intrucat are boxe incorporabile si dimensiuni reduse.

 

Dezavantaje:

Nu este prevazut cu telecomanda.

Cum alegi un microsistem audio, bun

 

Ghidul cumparatorului

Microsistemele audio sunt o modalitate foarte avantajoasa de a asculta muzica preferata fara a sacrifica calitatea sunetului, in cazul in care nu iti permiti sa investesti intr-un sistem foarte performant, precum un home cinema. Acestea au dimensiuni reduse si un design compact, iar in acelasi timp, pot fi echipate cu CD player, cu radio, cu DVD, cu port usb si cu blueetoth.

Sunt perfecte in cazul in care nu dispui de mult spatiu, din cauza ca locuiesti intr-un camin de studenti, ori pentru ca ai colegi de apartament pe care nu vrei sa ii deranjezi. Totodata, le poti pune si in bucatarie, la birou, intr-o sala de asteptare ori una de conferinte.

Daca esti de parere ca un astfel de dispozitiv este ceea ce ai nevoie, nu-ti mai ramane decat sa iti indrepti atentia spre locurile unde gasesc microsisteme la preturi bune ceilalti doritorilor. Insa, daca esti la prima astfel de achizitie, s-ar putea sa intampini probleme in a te decide care este produsul potrivit pentru tine. Nu te ingrijora!

Pentru a evita astfel de situatii, ti-am pregatit un ghid de cumparaturi, care te va lamuri cu privire la principalele caracteristici ce determina care este cel mai bun microsistem audio.

Microsisteme audio 1

Componentele: Fiecare sistem hi-fi insumeaza trei componente majore: o sursa audio, un amplificator si un set de boxe. Fiecare dispozitiv poate fi dotat cu baterii, cu cablu de alimentare sau amandoua.

Sursa audio poate fi reprezentata de un radio, un CD player, un MP3 player si chiar un iPod. Unele modele le pot avea pe toate, in timp ce altele, o combinatie intre acestea. In functie de cat de performant este aparatul, acesta poate citi toate formate de CD (CD-R, CR-RAW), precum si frecvente FM si AM, iar unele pot emite si posturi de radio care transmit in spectrul digital.

De asemenea, sistemul poate fi prevazut cu o statie de ancorare a iPod-ului, prin care poti reda fisierele de pe el si incarca. Totodata, daca te numeri printre persoanele nostalgice dupa perioada casetelor sau a placilor, poti cauta un model care sa iti ofere suport pentru acestea, insa tine cont ca sunt mai greu de gasit. O solutie ar putea fi achizitionarea de componente separate, cu care sa iti formezi propriul sistem echipat cu aceste surse audio.

Amplificatorul este responsabil de redarea muzicii si de volumul acesteia, conducand sunetele de la sursa la boxe. Produsele care au si functie de DVD pot include un amplificator separat, ce iti ofera mai mult control asupra volumului. Totodata, nu este necesar ca puterea acestuia sa fie foarte mare, intrucat, cu ajutorul unor boxe potrivite, vei putea urmari filme bucurandu-te de o calitate mult superioara a sunetului, comparativ cu cel emis de un televizor

Boxele sunt, de regula, in numar de doua, iar acestea pot fi separate sau incorporate in microsistem. De partea ambelor modele exista si avantaje si dezavantaje. Boxele separate pot fi dispuse dupa plac, iar daca se strica le poti inlocui mai usor, insa vei avea si mai multe fire prin casa.

Daca acesta este un inconvenient semnificativ pentru tine, ai posibilitatea de a investi in niste boxe prevazute cu wireless. Cele integrate nu pot fi inlocuite in cazul in care se defecteaza, insa iti ofera mai multa flexibilitate in ceea ce priveste amplasamentul.

 

Calitatea sunetului: este dependenta de puterea de iesire, care este redata in watti RMS, si care poate fi totala sau impartita pe canale (cele mai multe au doar doua).

De obicei, cu cat aceasta valoare este mai mare, cu atat sunetul va fi mai clar si mai puternic, iar la unele sisteme poate fi cuprinsa intre 10W si 20W, pe fiecare boxa.

Totodata, numeroase pareri despre cele mai bune microsisteme audio sustin ca, intr-o incapere de dimensiuni medii, o putere totala de 20 W va emite un sunet destul de inalt.

 

Conectarea: se poate realiza prin intermediul portului USB sau prin retea wi-fi (la modelele mai performante). Prima optiune este cel mai des folosita, deoarece fiecare microsistem e dotat cu port USB.

Cand vrei sa asculti muzica preferata, nu trebuie decat sa iti conectezi MP3-ul sau iPod-ul, iar melodiile vor fi redate. De asemenea, le poti pune pe un stick, pe care apoi il atasezi la sistem, iar singurul inconvenient ar fi faptul ca, periodic, va trebui sa-ti actualizezi fisierele.

Itemii care ofera posibilitate de conectare la reteaua wi-fi vor difuza, direct, muzica de pe laptop sau tableta, insa acestea sunt produse cu preturi mai ridicate.

 

Microsisteme audio 2

 

Facilitatile si accesoriile: pot include suport pentru casti sau cabluri de alimentare, dar si numeroase functii, printre care posibilitatea de presetare a posturilor radio preferate, un ceas cu alarma, incarcarea automata a CD-urilor etc. In plus, cele mai multe aparate sunt dotate cu telecomanda, astfel incat sa poti schimba melodiile si volumul acestora, fara sa fie nevoie sa te deplasezi.

Echipandu-te cu un astfel de item, nu va mai trebui sa te multumesti sa-ti asculti artistii preferati la casti si nici la boxele laptopului. In acelasi timp, avand in vedere ca sunt aparate de dimensiuni reduse, in cazul in care sunt prevazute cu baterii, le vei putea lua cu tine si atunci cand vei iesi la iarba verde. Asadar, daca toate avantajele prezentate pana acum te-au convins, si deja ai inceput sa te intrebi “unde gasesc microsisteme audio la un pret bun?”, noi iti sugeram sa te indrepti catre magazinele online.

Pe Internet, ai beneficiul ca vei gasi mult mai multe modele, la preturi mult mai accesibile, mai ales daca ai norocul sa nimeresti o perioada de oferte si reduceri. Asadar, nu este nevoie sa iti faci gaura in buget, iar daca vrei sa ai si mai mare siguranta in calitatea itemului, investeste intr-unul ce apartine unui producator recunoscut pe piata, precum Philips, Sony sau Panasonic.