Top 12 castigatori la Cerbul de Aur

Am modificat articolul ultima data pe: 07.06.23

 

Cerbul de aur: un festival cu o lunga traditie in spate, ce a rezistat de-a lungul vremii, strangand, cu anumite exceptii, an de an personalitati din lumea artistica, atat din tara, cat si din strainatate, ce este urmarit de mai toate varstele, nepoti si bunici impreuna, fiecare cu candidatul preferat. 

 

In toti acesti ani de la infiintare, inca din 1968, festivalul Cerbul de Aur a adus la un loc artisti de marca, care au creat momente de neuitat, fiind si locul unde s-au remarcat muzicieni de exceptie. Pentru ca este un festival de importanta pentru Romania, va prezentam, in continuare, un top cu cativa muzicieni de marca care au castigat trofeul si au incantat auditoriul. 

 

Margareta Paslaru

Desi nu a castigat trofeul, acesta artista a participat la prima editie, Cerbul de Aur 1968, fiind printre premianti. In acel an a luat fiinta acest frumos eveniment, Cerbul de Aur Brasov, devenind o traditie a se desfasura in acest oras unde atrage mii de participanti, concurenti si spectatori. Margareta Paslaru a fost prezenta in viata artistica inca de la varsta de 4 ani, debutand in lumea muzicala la 14 ani. Incadrata in stilul pop, a atras atentia publicului si a fost foarte prezenta in viata muzicala din acea perioada. 

Luminita Dobrescu

Primul artist de origine romana care a castigat trofeul la Cerbul de Aur 1969, remarcandu-se prin vocea sa deosebita care a atras atentia, in ciuda concurentilor de marca care au mai participat. Axata pe muzica usoara, cantareata este prezenta pe scena inca din 1965, reusind dupa numai 4 ani, la varsta de 23 de ani, sa capteze atentia si sa castige acest prestigios trofeu. 

Loredana Groza

Dupa ce evenimentul a fost anulat pentru o perioada de 21 de ani, din 1971 pana in 1992, in 1994 aceasta reprezinta Romania la festivalul Cerbul de Aur, la sectiunea videoclip. O artista completa ce a incantat publicul de-a lungul timpului, Loredana Groza, 1986 anul de debut, cu piese pline de pasiune si vigoare, cu videoclipuri de calitate, coloane sonore de film. In plus, Loredana Groza la Cerbul de Aur a sustinut si concerte ca invitata de marca.

Monica Anghel

Prezenta la Cerbul de Aur in 1996, in calitate de concurent, artista castiga trofeul in ciuda concurentei diverse si de calitate pe care o avea. Au urcat pe scena concurenti din Franta, Belgia, Danemarca, Italia, Elvetia, SUA, Canada, China etc. Un artist complet, actor, interpret, prezentator radio, ce are un public dedicat care ii urmaresc cu dragoste evolutia si o sustin de fiecare data. Si-a facut debutul in muzica in 1985 si activeaza si in prezent, incadrandu-se in stilul pop. 

Proconsul

In 2001, acestia reusesc ca castige trofeul, ceea ce le aduce si mai multa recunoastere pe plan local si tot mai multi fani ii intampina la concertele de mare exceptie pe care le organizeaza in tara. Trupa a fost infiintata inca din 1999, abordand stilul pop-rock cu mare priza la public si este prima formatie romaneasca care a reusit sa castige acest prestigios premiu. 

Paula Seling

Un alt artist de marca cucereste trofeul in anul 2002, punand amprenta muzicii usoare romanesti. Compozitoare si interpreta, atinge mai multe stiluri muzicale, de la rock si jazz, la soul si blues. Din 1995 de la debut a acumulat mai multe premii, cu o bogata discografie si piese ce au intrat in topuri.

 

Desi pana in acest moment ne-am referit doar la artisti romani ce au fost vedete la acest festival, au fost si numerosi artisti internationali care au castigat marele trofeu si de care ne amintim cu placere, ce au performat in compania unor nume de elita ale muzicii din acele momente, cum ar fi: Julio Iglesias, Cliff Richard, Raphael – pentru primele editii, sau Cindy Lauper, Boy George, Steve Vai. 

 

Worthy Davis

Originar din SUA, a cucerit si Europa, facandu-se remarcat in Franta, Germania, Italia, Marea Britanie, Suedia etc. In 1994 cartiga trofeul Cerbul de Aur si se bucura de un real succes in randul publicului. 

Sha Baoliang

La Cerbul de Aur din 2003 este in atentia publicul, acest minunat artist din China, ce era supranumit si “regele baladelor de dragoste”. Cucereste audienta cu vocea sa plina de nuante, calda si fluida, ce te invaluie in iubire. Pe langa balade, va mai cocheta si cu alte stiluri precum rock, dar si cantece populare chineze, pe care le abordeaza intr-o maniera proprie. 

 

Eleanor Cassar

Din Malta, a primit trofeul in 2004. Cantareata, nascuta in 1982, si-a demonstrat talentul inca de la 11 ani, cucerind apoi incet, incet publicul cu vocea sa minunata.

Ovidiu Jacobsen

Desi de origine romana, artistul participa in 2009 la festival din partea Norvegiei, tara unde activeaza si traieste si in prezent, si este unul dintre cei trei castigatori ai trofeului, primind si premiul special al publicului. 

Eliza G

Italianca la origine, vedeta de renume mondial a fost castigatorul Cerbul de Aur in 2019, reusind sa cucereasca audienta cu vocea sa fenomenala. Cu siguranta aceasta ultima editie a fost un adevarat regal cu suprize pe masura momentului, precum Bogdan Costache, ce canta la vioara in prima seara a festivalului pe balcolul turnului casei Sfatului; Laura Bretan la Cerbul de Aur, interpretand alaturi de alti artisti de marca piesa “You raise me up” etc. 

La Cerbul de Aur 2019, prezentatori au fost Elvin Dandel, cantaret, actor, compozitor si pianist, de origine romana, care a mai fost prezent pe scena acestui festival la varsta de 15 ani alaturi de tatal sau in 1996 (Ricky Dandel), si prezentatoarea TV Eda Marcus.

Tot la Cerbul de Aur 2019, invitati celebri au incununat cu succes zilele de gala si printre acestia amintim: Stefan Banica Jr., Corina Chiriac, Ronan Keating, Ester Peony, Viktor Lazlo etc. Un eveniment de marca a fost si acel recital Cerbul de Aur 2019 sustinut de Corina Chiriac, pentru a marca implinirea a 40 de ani de cand a fost montat primul show TV color.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu