Am modificat articolul ultima data pe: 19.01.21

 

Top 7 cursuri pe care le poti face si online

 

Poti sa incepi studiul la ukulele la orice varsta, fiind un instrument usor de desprins, ce il poti lua cu tine peste tot si care sa iti ofere momente de satisfactie atunci cand iesi cu prietenii la o seara de relaxare. Totusi chiar daca esti incepator, chiar daca vrei sa iti perfectionezi tehnica, un curs online poate fi de un real folos. 

 

Chiar daca este un instrument mai simplu, cu 4 corzi, tot ai nevoie de o mica indrumare la inceput pentru a putea deprinde o pozitie corecta a corpului si a mainilor, diferite tehnici de interpretare, diferite melodii etc. 

Pentru aceasta ai la indemana mai multe metode: poti alege un profesor particular, poti sa mergi la un club care ofera cursuri atat pentru copii, cat si pentru adulti, poti sa iti achizitionezi o carte dedicata sau cel mai facil, deoarece nu trebuie sa te deplasezi si poti lucra oricand, este sa apelezi la cursuri online, mai usor de invatat si care iti ofera suportul de care ai nevoie. 

Sunt mai multe astfel de cursuri si iti oferim cateva informatii relevante pentru a putea sa te orientezi mai usor si sa alegi in cunostinta de cauza.

 

 

 

Ukulele Buddy 

Este un curs online care se adreseaza in mod special incepatorilor, celor care abia incep sa studieze acest placut instrument. Este impartit pe lectii scurte de 7 minute si se recomanda sa lucrezi cel putin de 3 ori pe saptamana. Cu ajutorul videoclipurilor vei putea deprinde mai repede noi melodii, poti repeta odata cu profesorul si pas cu pas vei avansa. 

De asemenea, te ajuta sa te familiarizezi cu tehnicile de baza. Cursul este baza 100% pe video, avand ca proefesor pe JP Allen, un binecunoscut interpret la ukulele, care preda de peste 20 de ani, timp in care si-a tot perfectionat tehnica de predare pentru a fi cat mai pe intelesul cursantilor. A fost si profesor la Universitatea din Texas si a avut turnee in toata lumea. Tot cu ajutorul acestui curs poti accesa diferiti profesionisti care sunt pe placul tau, cu care poti face lectii particulare. 

Ca si avantaje ale acestui curs mentionam: este potrivit pentru incepatori, structura lectiilor este foarte bine pusa la punct si accesibila, lectiile sunt de scurta durata si intense, site-ul este bine structurat pentru a nu pierde continutul cursului. Ca si dezavantaj: dupa ce deprinzi abilitatile si tehnica de baza trebuie sa accesezi un alt curs pentru nivelul urmator si ofera doar un numar limitat de lectii.

 

Uke Like the Pros

Aceasta platforma iti ofera o serie de cursuri atat pentru incepatori, cat si pentru cei care deja au cunostinte despre primele notiuni, avand acces la profesori consacrati cu care poti discuta diferite probleme si de asemenea la forumul de discutii din care poti invata si alte lucruri de baza cu care s-au confruntat alti cursanti. 

Unul dintre cei mai de seama instructori este Terry Carter, cunoscut in lumea muzicala atat ca si artist instrumentist cat si compozitor. In cadrul cursului poti comunica frecvent cu instructorii, lectiile sunt foarte bine structurate, instructorii pastrand o stransa legatura cu cursantii, ai acces la sute de lectii care se tot adauga in mod frecvent. 

 

Artist Works 

Daca ai cele mai bune ukulele pentru tine si vrei sa poti accesa lectii de incepator sau nivel intermediar, sa ai acces la tot felul de piese si sa poti beneficia de ajutor din partea unor profesionisti, aceasta platforma te poate ajuta. 

Contine peste 2000 de lectii si 100 de piese cunoscute, dar si o baza de discutii a celor interesati de acest domeniu. Ai avantajul ca te poti inregistra cu piesele interpretate si le poti trimite iar instructorii iti vor oferi feed-back, punand accent pe partile unde mai ai de lucrat si ce anume poti sa imbunatatesti. Un dezavantaj ar fi costul destul de ridicat al acestui curs. 

 

Ukulele Tricks 

Merita sa accesezi acest site unde poti gasi cateva lectii gratuite oferite pentru incepatori, ce cuprind acordurile de baza si cateva piese mai usoare pentru a putea incepe sa deprinzi tehnica la ukulele. Pe masura ce avansezi cu studiul poti sa accesezi lectiile platite, care te invata pas cu pas tot ceea ce este necesar pentru a deveni un profesionist. Cursurile se bazeaza in general pe video-uri pentru a fi mai usor de inteles. 

 

Learning Ukulele

Curt Sheller, cunoscut interpret la ukulele, profesor, a pus bazele acestui site, pentru a ajuta pasionatii care nu dispun de resurse financiare majore, sa poata beneficia de lectii bine structurate si ajutor profesional. Site-ul contine 234 de lectii gratuite, plus cursuri particulare cu instructori profesionisti la un pret foarte bun. 

Este adaugat in mod frecvent continut nou, avand acces la diferite piese, inregistrari video, poti descarca cursuri etc. Desi poate la inceput site-ul poate parea putin mai dificil, cu putina rabdare vei putea naviga cu usurinta.

 

 

Uke School 

Este un alt site unde poti sa inveti gratuit sa interpretezi la ukulele, chiar daca esti incepator, chiar daca deja ai notiunile de baza. Pe langa cursuri, site-ul iti mai pune la dispozitie si o biblioteca online audio si video, de folos indiferent de nivelul la care esti. In plus, contine numeroase lectii dedicate pentru stangaci, oferind tot felul de resurse pentru ca acestia sa deprinda cu usurinta acest instrument.

 

Rock Class 101

Desi un site mai mic decat altele, ofera totusi o platforma serioasa pentru cei care doresc sa cante la ukulele. Lectiile sunt gratuite precum si accesul la baza lor de date, asa ca nu ai nevoie decat pe putin timp si multa pasiune pentru a putea deveni un profesionist. 

Site-ul contine peste 150 de lectii, suport prin intermediul e-mail-ului, unde poti pune diferite probleme cu care te confrunti si primesti raspuns, precum si forum unde poti invata diferite alte tehnici si abilitati  discutand cu pasionatii de ukulele. De asemenea, daca vrei sa treci la continutul platit, ai posibilitatea sa vezi gratuit despre ce e vorba si daca merita sa faci investitia.

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments