Am modificat articolul ultima data pe: 16.01.21

 

Cei pasionati de chitara stiu ca pe langa un instrument de calitate au nevoie si de un amplificator performant care sa le ofere mai multa putere, dar si profunzime. Mai jos, vei gasi cateva recomandari de brand-uri care produc amplificatoare de chitara, pentru a putea opta spre modele de o calitate superioara.

 

Un amplificator bine ales iti va oferi un sunet mult mai patrunzator si mai penetrant, la un volum mai ridicat, si daca vrei sa faci performanta trebuie sa te orientezi spre cele mai bune modele. Sunt mai multe brand-uri pe piata, atat la nivel international, cat si pe piata interna din Romania si in continuare iti oferim un top cu cele mai populare firme, cu o lunga experienta in domeniu sau mai noi aparute, pe care te poti baza cand faci alegerea.

 

Marshall:

Este un brand bine cunoscut la nivel mondial ce a luat fiinta la inceputul anilor 1960 in Anglia. Jim Marshall, unul dintre fondatori, a produs primele modele de amplificatoare de chitara dupa ce unii chitaristi de seama, precum Pete Townshend (cunoscut si de la celebra trupa The Who), s-au plans de modelele existente in acel moment pe piata. Si-au facut cunoscuta prezenta la concerte celebre, unde amplificatoarele Marshall au asigurat sunetul pe scena, oferind putere si profunzime sunetului.

Si in prezent reediteaza vechile modele, cu tuburi de vid, dar au trecut si la variante mai putin costisitoare precum cele hibrid cu tub vidat si stare solida, si amplificatoare de modelare. Alaturi de mari trupe de rock, cu un volum puternic si sunet caracterizat prin distorsionare, modelele de la Marshall continua sa fie printre cele mai bine cotate amplificatoare pentru chitara.

 

Fender:

Si-au ocupat o pozitie solida pe piata, fiind bine cunoscuti pentru chitarele electrice pe care le produc, preferate de multi chitaristi de renume precum Jimi Hendrix, Eric Clapton etc., dar si pentru amplificatoare. Dand tonul pentru calitate si tendinte, stabilind noi standarde, produsele marca Fender sunt foarte populare printre cei care lucreaza in domeniul muzical. Au fost primii din lume care au lansat in 1940 un amplificator cu control de ton incorporat, precum si primul amplificator bass. 

De atunci au avut un lung parcurs, pastrand standardele ridicate si oferind modele diverse, fiind recunoscuti la nivel mondial, cu filiale in marile orase ale lumi. Un amplificator audio pentru chitara marca Fender se potriveste pentru mai toate stilurile muzicale, iar tonurile curate si volumul puternic va da culoare pieselor interpretate. Oferta este foarte variata, de la modele mari pentru scena, la variante mai mici, inclusiv portabile. 

 

 

Peavey:

Cu nenumarate premii de excelenta, celebra firma de origine americana, fondata in 1965, s-a intins in intreaga lume cucerind piata si ocupand un loc de frunte la nivel mondial, aducand noi si noi inovatii in domeniu. Cautate de catre cei care practica stilul heavy metal, dar nu numai, amplificatoarele de chitara marca Peavey ofera performanta si durabilitate. 

Modelele se adreseaza atat pentru chitara electrica, cat si pentru cea acustica si bass. Oferta este foarte variata, de la dulapuri potrivite pentru scena intr-o varietate de configuratii si cu o constructie foarte solida, la modele portabile cu un design special si nenumarate functii. 

 

Vox:

Un brand din Anglia, fondat in 1957 ce a insotit mari trupe si este foarte cunoscut in lumea muzicii rock. Foarte cautate in anii 60 si 70 au fabricat amplificatoare de mare putere ce au asigurat sonorizarea unor trupe celebre precum The Beatles, The Rolling Stones, Queen, Dire Straits, U2 etc. 

Firma a avut mai multi proprietari, si dupa o perioada de declin va fi achizitionata in 1992 de grupul Korg, care revitalizeaza brand-ul, pastrand si vechile modele dar si cu noi aparitii.

 

Orange:

Alaturi de marile trupe de hard rock inca de la inceputurile acestui gen muzical, celebrul brand britanic si-a consolidat o buna pozitie pe piata de amplificatoare. Creaza mai multe modele de la serii mici foarte portabile de putere mica dar cu sunet mare si clar, la amplificatoare puternice dedicate pentru stilul metal, cu un sunet uimitor si bine conturat. 

Infiintata in 1968, firma doreste sa ofere un sunet perfect, “Sunetul Orange”, dedicandu-se studiului acestui domeniu, consultand chitaristi celebri, pentru a imbunatati permanent produsele. Produsele lor sunt apreciate de artisti celebri precum: Jimmi Page, Geddy Lee, Jim Root, John Macvie, Billy Gibbons, etc. care sustin si promoveaza amplificatoarele marca Orange. 

 

Randall:

Dupa ce a lucrat o perioada la Fender si a castigat experienta, in 1969 Randall paraseste firma pentru a-si infiinta propria companie, in SUA. Specializata pe amplificatoare de chitara, firma produce atat modele cu stare solida, cat si cu tub. 

Sunetele produse de aceste amplificatoare au castig mare si sunt foarte apreciate in stilul metal. In 1990 US Music Corporation va prelua brand-ul, iar pe o perioada de cativa ani, din 2011 – 2016, va colabora cu Fortin Amps va produce o serie de amplificatoare cu tub de castig mare. 

 

Line 6:

Un cunoscut brand ce si-a consolidat pozitia avand la baza tehnologia digitala, avand un rol foarte important in dezvoltarea si modernizare amplificatoarelor. Ofera optiuni pentru chitaristii ce cauta o serie de sunete diferite intr-un format compact, dar si amplificatoare de tuburi flexibile si de putere mare. 

Au echipamente inovatoare precum amplificatoare ce combina efectele digitale cu un sistem revolutionar de difuzoare stereo. Sunt o solutie performanta pentru chitaristi ce cauta solutii moderne de amplificare.

 

 

Blackstar:

Desi au doar putin mai mult de un deceniu de la infiintare, au cucerit rapid chitaristi din zona de metal si hard rock, oferind de la amplificatoare programabile, la combo-uri portabile de 15W si dulapuri masive de 100 W. 

Pentru a produce amplificatoarele bazate exact pe nevoile chitaristilor, cei de la Blackstar sunt toti muzicieni, asa ca inteleg importanta unui ton deosebit. Membri ai unei trupe, cei 4 fondatori au pornit primele experimente intr-un sopron, in Anglia, de unde vor pleca in 2007 primele produse. Firma a crescut incet, incet, alaturandu-se echipei si alti profesionisti, cu sedii specializate, facandu-si un nume pe piata din domeniu. 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments