Top 8 citate despre muzica si dans

Am modificat articolul ultima data pe: 07.06.23

 

Uneori, ne gasim forta de a lupta pentru ceea ce ne place ascultand experientele oamenilor care au trecut prin ceva similar sau gandindu-ne si punand in practica tot felul de citate legate de pasiunile noastre. De exemplu, cand vorbim de muzica si dans, inspirational poate fi ceea ce a spus Tudor Gheorghe, prin fraza “Muzica si dansul nu au nevoie de cuvinte, se inteleg oricum” sau George Enescu prin “Muzica porneste de la inima si se adreseaza inimilor”.

 

Muzica si dansul sunt pasiuni ale multor persoane, iar atunci cand iti place cu adevarat ceva, te bucuri de orice asculti, fie ca vorbim de muzica usoara romaneasca, veche, de dragoste, fie ca vorbim de melodii cantate doar la instrumente sau care au stiluri mai putin intalnite. Astazi, vrem sa ne oprim putin asupra unor citate despre muzica si dans si speram sa te inspire in vreun fel in viata de zi cu zi, daca ai inclinatie in astfel de arii. 

 

1. “Am putea spune, in aceste zile, ca acolo unde nu este muzica, frumusetea este moarta” – Benjamin Disraeli. 

Cuvintele acestui scriitor se aplica atat de bine si in zilele noastre. Astfel de citate pot fi motouri de viata pentru cei care vor sa iasa din stari mai putin placute, sa depaseasca perioade mai grele. 

Muzica se traieste cu tot sufletul si ea poate infrumuseta viata unui om. Daca nu exista, totul ar fi mult mai trist. Gaseste-ti melodiile care sa-ti aduca acea stare de bine. Poate e vorba de muzica de relaxare, de dragoste, poate iti da liniste mai multa o creatie instrumentala, poate iti place muzica rock si asa mai departe. 

2. “Dansul este limbajul ascuns al sufletului” – Martha Graham

Astfel de citate despre dans ne intaresc inca o data convingerea ca ceea ce poti simti prin astfel de miscari ale corpului e unic. De multe ori, vedem oameni dansand intr-un fel in care nu ne-am fi gandit. In astfel de actiuni multi se manifesta intr-un mod deosebit si emit atat de multe emotii, incat totul devine foarte sentimental. 

Bineinteles ca exista si persoane care prin astfel de miscari se pot descarca de energia negativa, de stres si de alte emotii mai neplacute. Depinde de tipul de muzica pe care se danseaza. 

 

3. “Muzica si dansul nu au nevoie de cuvinte, se inteleg oricum. Si muzica mea e universala” – Tudor Gheorghe

Indragitul cantaret roman, Tudor Gheorghe, cel care pentru multi canta melodii de suflet, doreste sa sublinieze faptul ca astfel de creatii in primul rand se simt. Nu ai nevoie sa spui cuvinte, nu trebuie sa descrii in nici un fel o melodie sau un dans, trebuie doar sa le simti. 

Astfel de citate despre muzica ne incurajeaza sa ne exprimam sentimentele atunci cand ascultam anumite piese, sa nu avem retineri in a dansa si a ne relaxa in acest mod. 

 

4. “Muzica este limba universala a omenirii” – Henry Wadsworth Longfellow

Atat de frumos spune acest poet american. Cred ca fiecare dintre noi ii putem da dreptate cand vorbim despre muzica. Acest tip de arta se simte, acesta fiind si motivul pentru care ea e considerata universala. Nu conteaza daca stii sau nu versurile unei melodii, daca are sau nu cuvinte, linia melodica e cea care transmite emotii, care energizeaza, care da o stare de bine sau una mai deprimanta. 

Sunt o multime de melodii de dragoste cunoscute peste tot in lume, sunt multe creatii care reprezinta o muzica de linistire a mintii sau care iti ofera energia necesara pentru a face fel si fel de activitati. 

 

5. “A citi si a dansa nu vor face rau lumii niciodata” – Voltaire

Cred ca ii putem da cu usurinta dreptate lui Voltaire, deoarece nu poti face niciodata rau cuiva prin faptul ca citesti sau dansezi. Astfel de activitati te vor relaxa, te vor face sa fii tu, sa te bucuri de pasiuni precum cititul sau traitul unor melodii care sunt o muzica pentru suflet.

 

6. “Muzica porneste de la inima si se adreseaza inimilor” – George Enescu

Marele George Enescu, citate intelepte a lasat in urma, nu doar muzica la vioara sau alte astfel de creatii. El spune aici, atat de frumos, ca muzica porneste din inima, ceea ce nu putem sa negam, deoarece doar simtind cu adevarat se pot naste tot felul de opere muzicale, ce sa ajunga sa fie muzica sufletului pentru multe persoane. Apoi, bineinteles ca in momentul in care ascultam ceva ce ne place, parca ne intra la inima, deci, ei i se adreseaza.

7. “Muzica este pentru suflet la fel cum excercitiul fizic este pentru trup” – Platon

Cand vorbim de citate despre muzica, nu putem sa nu amintim si de acesta spus de filozoful renumit peste tot in lume, Platon. Si mare dreptate are acesta, deoarece atunci cand ascultam o muzica vesela, de relaxare, una de dragoste, o piesa trista sau orice altceva ce ne da anumite sentimente, parca ne misca sufletul si ni-l face sa prinda viata, sa fie activ, la fel cum se intampla cu muschii cand sunt solicitati de exercitii fizice. 

 

8. “Danseaza, chiar daca o poti face doar in sufragerie” – Kurt Vonnegut

Acest romancier american voia sa sublinieze prin aceasta fraza faptul ca nu conteaza unde dansezi, atata timp cat faci asta. Cand auzi astfel de citate, pasiune multa iti vine sa pui in dans si parca te gandesti ca e chiar important sa te simti bine si sa te eliberezi sau relaxezi prin dans, nu sa il practici doar la evenimente sau ca pe un sport. 

Unii prefera sa asculte si sa danseze in timp ce asculta o piesa romaneasca, altii indragesc o muzica de suflet ruseasca, altii iubesc doar melodiile fara cuvinte, doar cu instrumente, altii sunt adeptii stilului rock, pop, dance si asa mai departe. Exista o diversitate mare in ceea ce priveste stilurile de dans si de muzica, insa, asa cum am vazut si in aceste citate despre cultura, ele sunt de multe ori universale, pentru ca e vorba in primul rand de sentimente.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu