Am modificat articolul ultima data pe: 16.01.21

 

Muzica este produsul artistic pe care il folosim cel mai des, ascultand melodiile preferate de zeci de ori, pentru a ne transporta intr-o alta stare. Indiferent de tipul de muzica preferat, fie clasic, rock, folk, jazz, blues etc. anumite piese simti nevoia sa le asculti la volum maxim pentru a te bucura de sunetele produse si pentru a simti toata bogatia de tonuri propusa.

 

Unele melodii trebuie ascultate cu o amplificare maxima, asa ca fie mergi la un concert live unde traiesti la maxim experienta, fie ai acasa un sistem audio performant si faci auditii de exceptie sau pur si simplu asculti la casti. Amplificarea este foarte importanta si impreuna cu boxele formeaza un tot unitar care te ajuta sa simti si sa te transpui in zona propusa de muzica. 

Mai jos, iti prezint cateva titluri pe care merita sa le asculti amplificate la maxim, la care subwoofer-ul va schimba semnificativ auditia, crezand de multe ori ca asculti ceva nou chiar daca ai auzit deja piesa de zeci de ori.

 

“Limit To Your Love” – James Blake:

este o melodie a artistului de origine canadiana, Leslie Feist care a inclus-o in cadrul albumului de studio Memento cu titlul “ The Limit To Your Love”. In 2010 este preluata de interpretul si compozitorul britanic James Blake si introdusa in albumul lui de debut, reusind sa intre in topurile din Marea Britanie, Austria, Belgia, Danemarca, Olanda. 

Cu un sound de exceptie, bazat de sunete joase, piesa este folosita si la celebra emisiune MythBusters, unde realizatorii vor sa demonstreze ca teoria prin care un subwoofer puternic inchis intr-o masina poate produce explozia acesteia este doar un mit. 

Este o melodie care se asculta amplificata la maxim, pentru a simti pulsul transmis de joase asemanator cu bataile inimii, care iti evoca magia si romantismul piesei, vibrand in acelasi acord cu ritmul emis. Daca asculti aceasta piesa fara subwoofer pierzi mai mult de jumatate din experienta sonora propusa de artist.  

 

“Trickstept” – Amon Tobin:

cunoscut si sub numele de Cujo, este un muzician, compozitor si producator de muzica electronica de origine brazilian. Are o larga contributie in aceasta zona muzicala, inclusiv albume de coloana sonora, albume live si de studio si multe inregistrari impreuna cu alti artisti. 

Piesa recomandata este digitala, cu o imbinare de sunete bine realizata, ce transmite starea artistului. Acesta se remarca printr-o metodologie de redare a sunetului mai putin obisnuita, fiind considerat unul dintre cei mai buni designeri de sunet si, de asemenea, este un nume foarte influent in muzica electronica. Batai, exclamatii, vuiete precum si suiere, zgomote de bruiaj, murmure confera o dinamicitate si un amalgam de sunete familiare care dau unicitate piesei.

 

 

“Pyramids” – Frank Ocean:

piesa a fost lansata in 2012, iar artistul american a revenit in atentia publicului cu aceasta compozitie. Piesa are in spate o poveste, cu metafore care fac referire la Cleopatra, piramide si cluburi de striptease. 

Cu o durata de aproximativ 10 minute, piesa atrage atentia printr-o imbinare fericita de stiluri, de la muzica de club, la r&b, cu ritmuri de sinteza electro-house, solo de chitara si saxofon, cu pauze si blocaje care incanta si incita ascultatorul. 

Contine patru parti, prima in forta si celelalte cu intensitate mai redusa pentru a mari dramatismul. Ultima parte contine un pasaj cu tonuri inalte si puternice, avand un final cu senzatii explozive. Pe parcursul piesei este prezentata in mod liric povestea, ca un scenariu, iar lungimea piesei permite rasturnari de ritmuri, de asemenea pulsatii eterice, toate aceste calitati  ridica piesa in topuri, devenind preferata de multi ascultatori. 

 

“Kiara” – Bonobo:

de origine engleza, lanseaza piesa Kiara in cadrul albumului Black Sands in 2010. Un artist complex ce interpreteaza la un mare numar de instrumente printre care pian, bas, chitara, chitara clasica, orga, mandolina, harpa, vibrafon etc. Trecerile dintre piese sunt rezolvate de catre artist cu mare eleganta. Stilul sau aduce frumusete si ofera energie ascultatorului prin aportul original de sunete joase, ce schimba starea acestuia in bine dupa numai 20 de secunde de auditie. 

 

“Monday Massacre” – Mr Oizo:

artistul este de origine franceza si isi foloseste acest nume pentru opera sa muzicala, pentru partea de film folosind numele intreg Quentin Dupieux. Un artist complex, muzician, DJ, regizor de film ce isi pune amprenta in lumea muzicala abordand un stil techno-experimental. Piesa apare pe un album din 1999, unde a folosit doar echipamente analogice. Merita ascultata la maxim pentru a surprinde toate efectele folosite, distorsiunile, sunetele ce imita zgarieturile. 

 

“Hysteria” – Muse:

considerata una dintre piesele cu cea mai buna linie de bas, cu o linie complexa, piesa se afla in topul preferintelor multor ascultatori si merita ascultata la maxim pentru a putea suprinde toata frumusetea si complexitatea liniei melodice. Piesa a fost lansata in 2003 in Marea Britanie si a urcat rapid in topuri. Inclusiv coperta care ilustreaza albumul single este o lucrare de arta, castigata prin concurs de catre Adam Falkus. Melodia a fost utilizata frecvent pentru coloana sonora la reclame, in filme, jocuri video etc.

 

 

“Papercut” – Linkin Park:

melodia celebrei trupe de rock americane a fost lansata in 2000 ca al treilea single de pe albumul Hybrid Theory, cucerind publicul. Melodia are la baza chitarile grele, cu ritmuri distorsionate, iar efectele si imaginile din videoclipul care insoteste piesa, transmit o stare de agitatie si o anumita paranoia de care este vorba in cantec. 

Acum ca te-am convins ca ai ce sa asculti la volum maxim, poti sa consulti oferta de amplificatoare (aici lista noastra comparativa) existente pe piata, pentru a gasi un model care ti se potriveste. Pentru amplificatoarele de sunet exista 5 clase mari de departajare (A, AB, D, GH si T) care difera in functie de doua caracteristici importante si anume: puterea amplificatorului si nivelul de distorsiuni sonore pe care le emite. 

Cu siguranta iti vei gasi ceva pe gustul tau pentru a face auditii de calitate, la un pret decent si daca vei experimenta auditia cu si fara subwoofer-e, controland diferentiat volumul pe fiecare canal, vei putea descoperi plenitudinea sonora si tonurile noilor armonici.  

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments